Onze souvenirs uit Roemenië!

Normaal gesproken namen we eigenlijk amper souvenirs voor onszelf mee. Voor familie en vrienden vinden we het leuk om wat plaatselijk eten mee te nemen, maar verder dan een steen voor onze verzameling kwamen we niet. Super zonde, eigenlijk! Daarom besloten we het in Roemenië anders te doen. Na het aanschaffen van één kommetje kwam ik op het idee om ons servies aan te vullen met servies uit allerlei landen. Dan gebruik je je souvenirs tenminste ook nog eens, want eens raakt die vensterbank vol. We gingen op jacht en… kwamen met meer thuis dan ooit tevoren! Tja, Roemenië, dan moet je maar niet zo goedkoop zijn…

Dit vind ik – denk ik – het mooiste exemplaar. Dit schattige kannetje kochten we bij de kristal grot (waarover later meer). Hij kostte €2,15. Er zit een briefje bij waarop een Roemeense site staat en de maker ervan (denk ik). Helaas begrijp ik geen biet van de website, maar ik stel me zo voor dat ‘ie door een heel lief Roemeens omaatje gemaakt is.

Er kan overigens niks in. Aan de bovenkant zitten heel kleine gaatjes en als je hem heen en weer schudt, rammelt er iets van binnen.

Dit was onze allereerste aankoop! Op de markt van Cluj kochten we dit exemplaar voor €1,20. Hij is geglazuurd van binnen, dus hier kunnen we ook daadwerkelijk eten in serveren!

Deze lijkt te passen bij het kannetje! Hoe schattig is deze. We kochten ‘m bij een grot, waar de man van de entree ook een tafeltje met servies buiten had staan. Samen met de twee borden hieronder waren we €2,80 kwijt. Het is toch geen geld, jongens…

Bord één! Wederom geglazuurd. Je ziet er wat oneffenheden op, maar dat vind ik juist zo leuk!

En we konden niet kiezen, dus dit tweede, grotere bord ging ook mee.

Bij de Bear cave kochten we een magneet, omdat de gids ons de hele grot liet zien in een privé rondleiding. (Er waren verder geen andere mensen.) Hij was een beetje verkouden, sprak geen woord Engels, maar deed toch z’n best om ons de grot te laten zien. Toen hij naderhand magneten uit zijn jas toverden, wilden we die natuurlijk graag van hem kopen. De rechtse kostte slechts €1,15. Hij blij, wij blij.

De linkse kochten we in een grot die we later zagen. Dit keer bij een iets meer toeristisch winkeltje, maar wij zagen ineens een magnetenverzameling opkomen. We kochten ‘m wederom voor €1,15.

Ik vind het super leuk dat we nu échte souvenirs meegenomen hebben. Oh, en we hebben ook nog een steen, hoor! Wat neem jij altijd als souvenir mee?

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

9 thoughts on “Onze souvenirs uit Roemenië!

  1. Leuk zeg! Mijn vriend en ik nemen altijd een klein shotglaasje mee als we op reis gaan, maar eigenlijk is servies veel leuker dat je ook daadwerkeiljk gebruikt!

  2. Wat een prachtig servies, ik ben er echt verliefd op!! Ik ben gek op tasjes, kommetjes etc. en neem dat dan ook altijd mee als souvenir. Wel een gedurfde actie, want zo’n breekbare dingen in je bagage vervoeren, houdt wel risico’s in 🙂 Maar zoals je zegt, dan gebruik je die souvenirs tenminste!

    1. Ja, je moet ze wel goed verpakken, inderdaad! Gelukkig gingen we niet vliegen, dan is het nog gewaagder! Ik had ze tussen allemaal handdoeken en kleding gestopt 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.