Onze trouwkaart!

trouwkaart

Met nog minder dan een máánd te gaan tot onze bruiloft wordt het tijd om onze trouwkaart met jullie te delen. Ongeveer 6 weken voor de bruiloft hebben we die verstuurd naar alle familie en vrienden en ik kan niet wachten om ‘m aan je te laten zien. Ik ben er namelijk zo blij mee! Ach ja, waar kan je een bride to be gelukkig mee maken, hè?

trouwkaart

Stijlvolle trouwkaarten

De zoektocht naar onze trouwkaart begon met een zoektocht naar een toffe webshop die trouwkaarten aanbiedt. En ik kan je vertellen: daar zijn er véél van. Toch sprong Stijlvolle Trouwkaarten er voor mij bovenuit. Niet alleen omdat de website er mooi uitziet en gebruiksvriendelijk is (dat is nog weleens anders bij trouwkaarten shops!), maar ook omdat ze zulke mooie kaarten aanbieden! Ik wilde een hippe kaart (als je in de trouwbranche werkt, zoek je toch naar de laatste trends, haha!) en ik wilde er zelf ook aanpassingen aan kunnen doen. Ik wilde niet alleen de tekst kunnen veranderen, maar eigenlijk de hele kaart. En dat kon daar! Helemaal top.

Toen bleek ook nog dat ze met me wilden samenwerken. Wat een geluk! Ik wil er nog even bij vermelden dat dit een enthousiast reclamepraatje lijkt te gaan worden, maar dat komt omdat ik ECHT heel enthousiast ben en vanuit mezelf onze kaarten graag bij deze shop wilde aanschaffen. Dus dan weet je dat er niks van dit enthousiasme gefaked is.

trouwkaart

Die lelijke roze vlakken zitten natuurlijk niet in de kaart, maar die informatie deel ik liever niet online!

Kaart ontwerpen

En toen begon de keuzestress, haha! Ik had al vrij snel mijn oog op een kaart met aquarel effect laten vallen. Geert vond ‘m gelukkig ook mooi en toen ben ik ‘m gaan bewerken. We vonden het leuk als er iets grappigs terug zou komen op de kaart en aangezien ons thema ‘De favorieten van Marieke & Geert’ is, kwamen we uit op een referentie naar onze lievelingsserie: How I met your mother. Iedereen die die serie gezien heeft, weet dat er één quote vaak voorbij komt en die paste ook nog eens goed bij onze dag. It’s going to be legen – wait for it – dary. Die moest dus op de kaart!

Ik ben gewoon gaan schuiven. Met de tekst. Met de quote (ook uit How I met your mother). Met onze namen. De tijden die op de kaart moesten staan. En de clipart figuurtjes op de achterkant, die ik een hele leuke toevoeging vond op de kaart! Je kunt echt álles aanpassen aan de kaart en bijvoorbeeld nog duizend andere figuurtjes en items toevoegen in alle kleuren die je maar kunt bedenken. Zo leuk! Aan het design heb ik verder niet heel veel gedaan, want ik vond ‘m al heel mooi.

Vervolgens heb ik nog wel even gemaild met eigenaresse Jo-Anne (extra credits voor haar super service!) om te kijken of alles helemaal perfect in het midden stond, bijvoorbeeld.

trouwkaart

Proefdruk en papier kiezen

We bestelden eerst een proefdruk van de kaarten (we hebben een variant voor de daggasten en een variant voor de avondgasten) en de volgende dag hadden we die al in huis. Bij de proefdruk hadden we elke kaart in een ander formaat én een andere papiersoort, zodat we konden vergelijken. Ook hadden we twee verschillende enveloppen gekozen. En het grappige is: het is toch iets totaal anders geworden.

Bij de proefdruk krijg je namelijk een setje met alle soorten papiersoorten en alle envelopkleuren. Super handig! Daardoor hebben we toch voor een andere papiersoort gekozen (namelijk voor: Oud-Hollands, offwhite papier met structuur) én voor een andere envelopkleur (namelijk pastel roze, lekker mannelijk). Maar serieus, er is zóveel mogelijk! Daardoor kun je de trouwkaart echt helemaal aanpassen naar jouw wensen en wat past bij jullie thema. Super leuk!

trouwkaart

En, hoe zien ze eruit?

Prachtig! Gelukkig werden ze super snel bezorgd (de volgende dag al!), want ik was zo nieuwsgierig! De kaarten zien er prachtig uit en zijn super strak en netjes gedrukt. We zijn er zo blij mee! Ik heb meteen alle enveloppen beschreven en de kaarten zijn dezelfde dag nog verstuurd. Inmiddels hebben alle gasten hun kaart binnen en we hebben er al zoveel complimenten over gehad!

Oh jongens, nog minder dan een maand en dan is het al zo ver! We gaan gewoon TROUWEN! Woehoe!

Meer over onze bruiloft:

♥ Mariek

We hadden het geluk dat we de trouwkaarten hebben gehad van Stijlvolle Trouwkaarten,
maar dit beïnvloedt mijn mening niet.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

 

4 thoughts on “Onze trouwkaart!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.