OOST-EUROPA [10/22]: Slowakije, Cerovo I

Paradijs 2 1

Paradijs 2 2 goed

De dag aan het zwembad had mijn knieën en enkels goed gedaan en we wilden – ondanks de reddingsactie – graag nóg een wandeling door het Slowaaks Paradijs maken. Omdat de omgeving zo geweldig is en we het einde van de vorige tocht zo zonde vonden. We werden ’s ochtends weer vroeg gewekt door de zon, kochten onderweg bij de supermarkt ontbijt en lunch en startten om half 10 onze tocht vanuit Podlesok. Ook voor deze tocht stond een uur of vier en wonder boven wonder stonden we na 4 uur en een kwartier weer bij onze auto.

De wandeltocht was zo mogelijk nog mooier dan de vorige. Weer een en al klimmen en klauteren, met een adembenemend uitzicht op de waterval en andere natuur. Prachtig! Ik kan iedereen aanraden om hier naartoe te gaan. Vóórdat het er over tien jaar wemelt van de toeristen. Het is nog zo’n stuk prachtige pure natuur. Nog zoveel mooier dan onze foto’s laten zien. Ongelooflijk!

Paradijs 2 3

Na de wandeltocht zetten we onze tour voort naar Cerovo, waar we een camping met Nederlandse eigenaren hadden gespot. In het boekje stond dat camping Lazy landelijk gelegen lag en… daar was geen woord over gelogen. We gingen over wegen die zó slecht waren en waar zulke grote gaten in zaten dat we soms maar tien konden rijden… En daar, midden tussen de velden, lag dan ineens de camping en stond een vrolijk bord met ‘logeren bij de boer‘ erop.

Paradijs 2 4

De camping was onwijs bijzonder. Het was eigenlijk één grote hippie-bijeenkomst. Er was een moestuin waar je gewoon groenten mocht plukken (en in ruil daarvoor even mocht schoffelen) en er lag verse geitenmelk en kaas in de koelkast. Eieren kwamen van de buurvrouw en er liepen kippen, paarden, varkens en geiten. Super schattig! O… En de meeste gasten waren Nederlands.

We plukten een courgette (en schoffelden even) en hoewel we eerst uiteten wilden gaan, trokken we toch de kookspullen maar naar voren. Geen zin om weer drie kwartier over die slechte wegen te rijden! De rest van de avond vulden we met lezen.

Paradijs 2 5

Camping: Lazy
Reistijd: 3 uur (150 km)
Hoogtepunt: de wandeling in het Slowaaks Paradijs
Boek: Aupairanoia
Avondmaal: rijst met courgette en ei
Uitgegeven: €7,40 (€3,00 parkeerkosten, €3,00 entree Slowaaks Paradijs en €1,40 voor ijsjes)

Follow my blog with Bloglovin

4 thoughts on “OOST-EUROPA [10/22]: Slowakije, Cerovo I

  1. Oh, ik zie dat je nog wel durfde :). Meteen weer in het zadel zullen we maar zeggen.. Dit trappetjes zien er trouwens niet heel stevig uit, had je geen last van hoogtevrees?

  2. Ik zit nu even al je vakantiepost achter elkaar te lezen (loop achter op bloglovin). Wat een prachtige verhalen. Ik heb nu slowakije/slowaaks paradijs toegevoegd aan mijn travellist. 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.