OOST-EUROPA [19-22]: Home sweet home & lijstje

Oost-Europa1

Na ons bezoek aan Praag sliepen we op dag 19 in Duitsland, Elbingerode, een dorp waar werkelijk waar geen hout te beleven valt. We reden 4,5 uur (400 km), sliepen op camping Am Brocken en keken ’s avonds series in bed. We gaven €144,43 uit aan boodschappen, de camping en tanken. We besloten volgende jaar niet meer in Duitsland te overnachten. Daar hebben we het zo langzamerhand wel gezien, zonde van onze tijd.

De dag erna, dag 20, sliepen we in Dortmund-Hohensyburg. We gingen winkelen in Dortmund, waar we ons uren vermaakten in een groot, overdekt winkelcentrum. Ik kocht nog wat dingen bij de Primark die ik jullie snel ga laten zien! Enne: Dortmund ligt dus héél dichtbij de grens, hè? Dus als je eens zin hebt in een leuk dagje weg… Doen! We sliepen op camping Hohensyburg, reden in totaal 3 uur (250 km) en gaven €63,65 uit aan broodjes, de camping, metrokaartjes en boodschappen. (Mijn uitgaven bij Primark reken ik niet mee.)

De laatste dag sliepen we vlakbij Xanten op een schattig campinkje met een meertje waar kinderen tot laat in zwommen en waar tientallen konijntjes over het terrein heen huppelden. Ook een leuk stadje bij de grens, trouwens. Het was weer een warme dag en dus gingen we zwemmen in een zwemparadijs in Oberhausen. Leuk zwembad, dichtbij de grens mét glijbanen waar je met banden vanaf moet! Wij hebben ons goed vermaakt, maar omdat het zo warm was, was het zó druk dat je alleen maar in het zwembad kon staan. Zodra je je handen uitsloeg, raakte je op z’n minst drie mensen. Oeps… ’s Avonds aten we frietjes bij een snackbar en sms’te ik naar huis om een ontbijt te bestellen.

Oost-Europa2

De dag erna reden we in een uurtje naar Tiel, waar het welkomstcomité al op ons stond te wachten. Inclusief hond, broertje en ontbijt. We lieten onze fotoselectie zien en reden daarna naar Arnhem, waar we de spullen uitpakten. Onze volgende stop was bij mijn schoonouders, waar we die middag in het bedrijf meehielpen en de bus afleverden en ’s avonds sliepen we weer in ons eigen bedje. Ons bed slaapt echt het beste van allemaal.

De vakantie was in één woord: geweldig. Maar dat hebben jullie de afgelopen weken al gelezen. Ik heb veel positieve reacties gehad op mijn verslagen. Super leuk om te horen! Inmiddels sparen we voor de volgende reis en natuurlijk zal ik jullie dan weer op de hoogte houden met blogjes.

Totaal uitgegeven: €1549,34
Totaal aantal km: zo’n 4500 km (inclusief uitstapjes die niet op de route lagen)
Hoofdsteden: Boedapest, Bratislava, Wenen, Praag en Berlijn
Bucket List: Auschwitz
Geacht dieet: Lactosevrij en vezelrijk
Gegeten dieet: Vitaminearm en paprika-chips-rijk
Aantal kg aangekomen: 1,5 kg (maar ik durfde mezelf pas na 2 weken te wegen)
Gelezen boeken: Zomertijd, Verkikkerd, Ik krijg je wel, Onaantastbaar, Vals alarm, Aupaironoia, Laatste kans, Mannen die vrouwen haten, Mark Rutte is lesbisch, Zwaar verliefd, Leven voor een habbekrats.

Binnenkort komen per hoofdstad nog blogjes online met tips, do’s and don’ts!

Follow my blog with Bloglovin

7 thoughts on “OOST-EUROPA [19-22]: Home sweet home & lijstje

  1. Jammer dat het afgelopen is, deze reeks. het heeft mij. (ons) zeker op ideeën gebracht van plaatsen/landen die we zeker nog eens moeten gaan zien.

  2. jammer dat je reis niet langer duurde ik vond het een genot om het te lezen maar ja aan alle leuke dingen kom een eind ik wacht maar weer af tot volgend jaar ik blijf het in de gaten houden
    groetjes

  3. Marieke, ook ik heb genoten van jullie reisverhalen. Heel leuk om via jouw site op de hoogte te blijven van jullie wel en wee. Voor herhaling vatbaar ?
    PS

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.