OOST-EUROPA [7/22]: Slowakije, Levoca I

Paradijs1

Paradijs4

We stonden weer redelijk vroeg op en reden van de scouting-achtige camping in Rajecké Teplice naar de plek waar we deze hele reis omheen hadden gebouwd: het Slowaaks paradijs. We vonden een mooie camping tussen de bergen in Levoca, een plaatsje erg dichtbij. Het was slechts 2,5 uur rijden en daarom wilden we dezelfde middag nog onze eerste wandeling door het Slowaaks Paradijs maken.

Na een halfuur rijden waren we op de juiste plek in Slovensky Raj. We vertrokken vanaf Pila en liepen een route van 4 uur. Tenminste… dat was de bedoeling. Het liep echter een beetje anders dan we verwacht hadden en het eindigde ermee dat we opgehaald werden door het Mountain Rescue Team! Al nieuwsgierig? Ik zal je in een aparte blog precies vertellen wat er allemaal gebeurd is!

Paradijs2

Paradijs3

Toch deed de reddingsactie niks onder voor de omgeving. Het werd (vooral aan het begin…) de mooiste wandelroute die ik ooit had gemaakt. De eerste 2 uur liepen we langs en door een waterval en dat betekende: klimmen, klauteren en een stel natte voeten. Geen stap was ‘gewoon’. Je liep op stenen, over boomstammen en klom over trappen die je in Nederland nergens kan vinden. Het werd een tocht om nooit te vergeten!

Om half tien waren we eindelijk weer op de camping en hadden we geen honger of puf mee om iets te eten. We deden de grote teken-controle (we hadden immers de hele dag in het bos gelopen!), wasten onze smerige lichamen onder een warme douche en doken onder de wol… Helemaal kapot.

Paradijs5

Camping: Levocska Dolina
Reistijd: 2,5 uur (190 km)
Hoogtepunt: de wandelroute en opgehaald worden door het Mountain Rescue Team
Boek: Onaantastbaar van Karin Slaughter
Avondmaal: een pakje sultana’s
Uitgegeven: €23,90 (€2,90 voor boodschappen, €5,00 parkeer- en entreekosten voor het Slowaaks Paradijs, €16,00 voor de camping)

Follow my blog with Bloglovin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.