OOST-EUROPA [8/22]: Slowakije, Levoca II

Kasteel1

Kasteel2

We sliepen de nacht nadat we gered waren door het Mountain Rescue Team gelukkig goed. Om kwart voor negen waren we wakker. Ik was nog een beetje gedesoriënteerd, had last van mijn knieën en enkels en dacht eigenlijk de hele dag: wat is er in vredesnaam allemaal gebeurd gisteren? Nou ja, dat wist ik natuurlijk wel, maar toch.

We besloten eigenlijk meteen om maar gewoon weer leuke dingen te gaan bekijken. Met ons ging het verder goed (afgezien van die knieën en enkels), dus waarom niet? Onze eerste stop was Spis Castle, een van de grootste kastelen van Midden-Europa. Daar hebben we ons zeker een uur of 2 vermaakt met de mooie ruimtes en de kasteeltuin. We aten er een ijsje, keken even naar de pottenbakker en genoten van de 23 graden die de thermometer aangaf die dag.

Kasteel3

Kasteel4

Kasteel5

De tweede stop lag 80 km verderop, maar toch wilden we er perse heen; The Demanovska Ice Cave. Een heel mooie, grote ijsgrot. Ik heb al aardig wat grotten gezien, maar dit was denk ik de mooiste. Heel indrukwekkend! En die 0,5 graden die het daar was, was ook wel even lekker.

’s Avonds vonden we dat we wel weer een etentje verdiend hadden (zeker omdat we de vorige dag helemaal geen avondeten op hadden) en we aten héérlijk op de camping. Ik at pasta (alweer Marieke? JA.) en Geert at friet met gefrituurde kip. En het kostte weer geen drol. Wie zet een restaurant in Nederland op met Slowaakse prijzen en heerlijkheden? Ik kom bij je eten.

IJsgrot1

IJsgrot2

IJsgrot3

Camping: Levocska Dolina
Reistijd: 0 (2 uur reizen naar bezienswaardigheden niet meegerekend)
Hoogtepunt: de ijsgrot
Boek: Onaantastbaar van Karin Slaughter
Avondmaal: pasta (Marieke) en friet met gefrituurde kip (Geert)
Uitgegeven: €171,77 (€8,00 entree voor het kasteel, €12,00 entree voor de ijsgrotten, €5,00 parkeerkosten, €5,17 voor de boodschappen, €102,40 voor diesel, €10,00 voor een vignet voor de tolwegen, €16,20 voor de camping, €11,70 voor het avondeten en €1,30 voor de ijsjes)

Follow my blog with Bloglovin

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.