OOST-EUROPA [9/22]: Slowakije, Levoca III

Zwemmen1

Omdat ik sinds de dag van de reddingsactie aardig last had van mijn knieën en enkels – en de twee bezienswaardigheden inclusief bijbehorende wandelingen daar ook aardig op ingehakt hadden – besloten we vandaag een rustdag bij een zwembad in te plannen. And who am I kidding? We hadden er natuurlijk ook gewoon zin in.

De zon maakte ons al vroeg wakker (lees: het werd bloedheet in de bus) en dus aten we snel wat broodjes, stopten we de zwemspullen in een tas en reden we naar een plaatsje in de buurt waar we om half 10 aan het zwembad lagen. Het water was koud (maar niet te), mijn boekje was leuk en het animatieteam(pje) had de muziek aangezet. O, en de zon scheen héérlijk! Kortom: we vermaakten ons meer dan prima.

Zwemmen2

Om een uur of drie douchten we nog even snel en toen reden we via de supermarkt terug naar de camping waar Geert een heerlijk maaltje voor ons maakte. Vooraf een Slowaaks soepje en als hoofdgerecht aardappeltjes, bonen en visticks (omdat bijna al het vlees in de supermarkt varkensvlees is, waar ik niet tegen kan en wij geen halve kip op kunnen. Voor zover ik het Slowaaks kan ontcijferen tenminste).

’s Avonds las ik nog even mijn boekje uit, wasten we op ons gemak de borden en pannen af en keken we een aflevering van een crimi. Zulke dagen horen er óók bij op vakantie.

Camping: Levocska Dolina
Reistijd: 0 uur
Hoogtepunt: het weer en het zwembad
Boek: Vals alarm van Marelle Boersma
Avondmaal: aardappeltjes, bonen en visticks
Uitgegeven: €30,70 (€1,40 voor 8 broodjes, €5,00 entreekosten voor het zwembad. €1,60 voor ijsjes, €6,50 voor boodschappen en €16,20 voor de camping)

Follow my blog with Bloglovin

2 thoughts on “OOST-EUROPA [9/22]: Slowakije, Levoca III

  1. een goede tip voor ( eventuele ) volgende wandeling, koop goede wandelschoenen, zet dit desnoods op je to do list.

    1. Goeie tip 🙂 Ik heb wel echte bergschoenen, maar die zijn verschrikkelijk zwaar en lopen vermoeiend. Dit waren mijn hardloopschoenen en die lopen heerlijk, maar geven niet heel veel steun aan je enkels, dat moet ik toegeven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.