Ootmarsum, het schattigste stadje van Twente!

ootmarsum

Het is zonder twijfel het schattigste stadje van Twente en een perfecte plek voor een dagje uit in Nederland of een heerlijk weekendje weg: Ootmarsum! Wij bezochten het stadje vorige week tijdens ons weekendje Twente en ik was meteen helemaal weg van de stad. Het is er zó schattig! Bijna alsof je niet in Nederland rondloopt. Kijk je mee?

Prachtig ouderwets akkerbouwstadje

Ootmarsum is echt een heerlijk dorps stadje. Overal zijn kleine steegjes, leuke pleintjes en prachtige oude huisjes. Maar rond 1300 kreeg het toch echt stadsrechten en werd het zelfs een vestingstad! In de Tachtigjarige oorlog vestigden de Spanjaarden zich in Ootmarsum, maar in 1597 werden zij door de legers van Prins Maurits weer uit Ootmarsum verdreven. Er schijnt zelfs nog een kogel in de kerk te zitten, die ons herinnert aan deze strijd!

De opkomst van de industrie heeft Ootmarsum helemaal gemist. Het bleef een ouderwets akkerbouwstadje, wat nu juist weer heel fijn is voor de stad omdat het daardoor veel toeristen trekt!

ootmarsum

Kunst & musea in Ootmarsum

In Ootmarsum zelf krijg je nogal een overkill aan kunst van kunstenaar Ton Schulten, die zijn geliefde Twentse landschappen elke dag weer vastlegt in kleurrijke schilderijen. Wij bezochten zijn museum (de beste man leeft nog, we zagen ‘m zelfs lopen in Ootmarsum, maar hij heeft toch al een museum!) en twee galerieën. Ik kan zijn schilderijen zeker waarderen, maar na het museum en de twee galerieën vond ik het wel even mooi geweest. Mede door Ton is Ootmarsum een soort kunststadje geworden. Door zijn succes (en de toeristen die daarop afkwamen), zijn er nog véél meer kleine galerieën geopend in Ootmarsum, waardoor het nu een gezellige verzamelplaats voor kunstliefhebbers is geworden. Leuk!

ootmarsum

Perfecte stad voor een vrije zomerdag!

Hou je niet van kunst en musea? Maak je geen zorgen, ook dan is Ootmarsum zéker het bezoeken waard! Al is het maar om te struinen door de straatjes en de oude huisjes en kerken te bekijken. Als het mooi weer is, zou ik zéker op een terrasje ploffen voor een lekkere lunch of een ijsje. Het is het perfecte stad voor een vrije lente of zomerdag!

♥ Mariek

Zijn jullie weleens in Ootmarsum geweest? ?

Volg mij op Bloglovin, Twitter, Facebook & Instagram voor live avonturen!

9 thoughts on “Ootmarsum, het schattigste stadje van Twente!

  1. Heel leuk! Wij waren ook een keer op familieweekend in twente en zijn toen per toeval ook naar Ootmarsum geweest. We waren ontzettend verrast, het was zo’n leuk stadje!

    1. Ja, leuk, hè? Mijn schoonzusje kende het al, vandaar dat we erheen gingen. Maar ik was ook erg verrast!

  2. Wat leuk om te lezen! Ootmarsum is voor mij 10 a 15 minuutjes rijden en ik kom er echt heel graag! ❤️ De komende maanden ga ik zelfs diverse blogweekenden organiseren in Ootmarsum (én omgeving)!

    1. Wat leuk!!! Ik vind het echt een heel mooi plekje en de omgeving is ook prachtig 😀 Veel plezier op jullie weekenden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.