#spijtisvooraltijd | Opdracht 7: Op naar je doel!

Joehoe! Het is weer vrijdag en dus is het tijd voor #spijtisvooraltijd! Op vrijdag stoppen we met dromen en starten we met doen. De komende weken gaan we elke vrijdag een nieuwe opdracht doen om ervoor te zorgen dat je die bucket list nou eindelijk eens waar gaat maken. Een opdracht gemist? Het overzicht én de super awesome werkbladen vind je hier.

Wauw, het is alweer tijd voor de laatste opdracht van #spijtisvooraltijd! De afgelopen 6 weken heb ik jullie (en mezelf) 6 verschillende opdrachten gegeven die ervoor zorgen dat je je bucket list waarmaakt. Nu is het tijd voor de laatste opdracht: kleine doelen stellen en tijd vrijmaken!

Doelen stellen

Vorige week hebben we doelen gesteld voor het einde van 2015. Dit konden goede voornemens zijn of dingen die je ooit nog eens wilt doen, van je bucket list. We hebben er al een beetje vaart achter gezet door er eind 2015 van te maken, maar als we nu niks doen, gebeurt er natuurlijk nooit wat. Daarom is het tijd om ook korte termijn doelen te stellen.

Wat zijn de kleine stappen die je tussendoor wilt zetten? Waar wil je bijvoorbeeld volgende maand zijn? Wat kun je nu alvast doen om je doel te bereiken? Kleine stappen maken zorgt ervoor dat je het overzichtelijk en behapbaar maakt. Leuk, dat je aan het einde van 2015 10 km wil rennen, maar daar kun je niet mee beginnen. Begin klein en zet steeds een stap vooruit, totdat je er uiteindelijk bent! Eigenlijk is het zo simpel.

Tijd vrijmaken

En dan het belangrijkste: tijd vrijmaken. Want dat die dromen nu nog niet verwezenlijkt zijn, heeft een reden. Je hebt geen tijd, zeg je steeds! Echt niet? Kijk nog eens terug naar de opdracht van twee weken geleden: wat doe je wel wat je niet wil doen? Bleek toen niet dat je bést wat tijd over hebt, als je iets minder lang tv kijkt, blogs leest of doelloos op internet surft? Als je iets wil bereiken, moet je er wel wat voor doen. Maak tijd vrij!

Een goede tip: plan ook daadwerkelijk afspraken met jezelf. Als je bijvoorbeeld in je agenda zet dat je drie keer per week een uur gaat sporten en het ook echt als een afspraak ziet, kom je er minder snel onderuit. Een afspraak verplaats je niet zomaar! Het is belangrijk dat je het echt als afspraak met jezelf ziet. Afspraken met vriendinnen zeg je niet zomaar af. Waarom die met jezelf dan wel?

Dus wil je die 10 km lopen? Zoek een hardloopschema en plan je rondjes in. Wil je een eigen bedrijf opzetten? Maak een plan van aanpak en doe elke week iets nieuws; zoek informatie op, plan een afspraak met de KvK, ga naar een (online) seminar, lees een boek, etc. Wil je meer afspreken met vriendinnen? Stuur ze dan NU een app’je en plan een datum!

Het werkblad

Op het werkblad kun je jouw korte termijn doelen invullen per lange termijn doel. *klik en download*

#spijtisvooraltijd opdracht 7 op naar je doel

Mijn antwoorden

Om te voorkomen dat deze blogpost 10.000 woorden lang wordt, zal ik niet álle doelen opschrijven, maar er een paar noemen ter inspiratie!

 • Aan het einde van 2015 wil ik een nieuw boek geschreven hebben en uitzicht hebben op een uitgave.
  Mijn eerste doel: voor eind maart een (nieuwe) synopsis maken en daarna gaan schrijven.
 • Aan het einde van 2015 wil ik beter kunnen programmeren/coderen door de lessen ‘HTML’ en ‘CSS’ van W3Schools af te ronden.
  Ik wil vanaf volgende week elke week een blok afronden.
 • Aan het einde van 2015 wil ik in de intermediate groep van paaldansen zitten.
  Ik ga één keer in de week een uur naar paaldansen en daarnaast doe ik 4-5 keer per week de Blogilates kalender van een 75 minuten. Dat doe ik al sinds eind december en dat gaat hartstikke goed! En met resultaat.

Nou, dit was het dan! Dit waren de opdrachten! Als het goed is, heb je in 7 weken tijd nu een plan liggen. Je kunt beginnen! Als je tenminste nog niet begonnen was. Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren om je dromen achterna te gaan. Het zal best eens tegen zitten, daar ben ik niet bang voor. Maar geef niet op, want je dromen zijn het waard. 

En nu?

Het is helemaal aan jou, maar je kunt bijvoorbeeld de volgende dingen doen:

 • Schrijf de antwoorden op het werkblad/in een comment/een blaadje/in je dagboek/op je onderarm/op de koelkast.
 • Denk er de komende week eens over na.
 • Blog erover! Let op! Ik zou het wel leuk vinden als je dan doorlinkt naar mijn blog. Je mag mijn afbeeldingen gebruiken, mits je mijn link erbij zet. Ik heb liever niet dat je het werkblad op jouw blog plaatst, maar je mag mensen wel doorlinken naar mijn blog, zodat ze daar het werkblad kunnen downloaden.
 • Tweet/Facebook/Instagram met #spijtisvooraltijd

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

6 thoughts on “#spijtisvooraltijd | Opdracht 7: Op naar je doel!

 1. Het wordt een pittig jaar, maar het gaat mij lukken. Opgeven is geen optie! En anders kom je mij maar een schop onder mijn achterwerk geven als iets ik niet doe, maar wel gepland heb om te doen.

 2. Ik dacht dat je in een quarterlifecrisis zat en dat je een nieuw doel in je leven wilde, zoals ik het nu begrijp is dat nieuwe doel een boek schrijven? Je was daar toch al mee bezig?

 3. Ik zou heel graag een cursus copywriting gaan doen en daarmee mijn eigen bedrijfje starten! En voor nu wil ik vooral heel snel weer een behandeling voor mijn Lyme, want het gaat niet zo goed op het moment. Ik vind je blogs wel altijd super inspirerend! Geeft mij ook weer wat lichtpuntjes en stof om over na te denken. Bedankt daarvoor Marieke!

 4. zie onderstaand mijn antwoorden:
  :
  1. Kamperen.
  Een activiteit van de bucketlist is om vaker te kamperen. Gewoon simpel tentje, matje, slaapzak e.d. en hop naar een camping of eens in de natuur kamperen. Als ik dit gedaan heb kan ik het afstrepen van mijn bucketlist. Het hoeft niet ver, kan gewoon dichtbij huis om een nachtje ergens te slapen in een tentje,

  Het enige wat ik nog moet hebben is een tentje. Ben er al wel voor aan het sparen. Voor de zomerperiode moet dit doel gerealiseerd zijn.
  KORTE TERMIJN: Voor eind April heb ik een tentje gekocht.

  2. Oriënteren voor werk in het buitenland

  Omdat ik graag eens een paar maanden in het buitenland wil werken ga ik dit jaar oriënteren. Dit houdt dat ik ga zoeken naar sites en vacatures voor werk in het buitenland. Ik denk vooral aan het werken op campings/vakantieparken. Als ik dat gedaan heb opschrijven van de mogelijkheden en bespreekbaar maken met huidig werk en familie. Het is wel een lange termijn doel, misschien voor 2016. Eerst oriënteren en verhuizen naar goedkoper appartement zodat ik makkelijker weg.
  KORTE TERMIJN: Nu al kijken naar mogelijkheden die er liggen en dan opschrijven van deze mogelijkheden zodat ik hier in 2016 wat mee kan doen.

  3. Goedkoper Wonen.

  De huidige woning wordt te duur en wil dit jaar nog goedkoper wonen, iets waar ik huurtoeslag kan krijgen. Dus komende maanden oriënteren en zoeken naar woningen en bezichtigen. Omdat ik uiterlijk met de zomer iets gevonden wil hebben is het zaak om wekelijks tijd voor in te plannen voor het zoeken naar woningen.
  KORTE TERMIJN: Wekelijks kijken naar beschikbare woningen en reageren erop.

  4. Boek schrijven.

  Wil het boek afschrijven dit jaar en dan kijken of ik het kan uitgeven. Dit jaar moet ik het afschrijven en laten lezen aan anderen om te peilen of het wat is. Het uitbrengen van een boek is een lange termijn maar het is meer het afschrijven ervan. Als ik dat voor het eind van 2015 heb gedaan dan ben ik al heel tevreden.
  KORTER TERMIJN: Wekelijks schrijven van een verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *