OPROEP | Wat wil jij anders zien aan de layout?

Allereerst vandaag even oproep, vanmiddag verschijnt er een gewone blog!

Ik ben eruit: ik wil de layout van Mariekevanwoesik.nl écht veranderen. Ik hik er al tijden tegen aan, zoals ik weleens tussen neus en lippen door vertel, maar nu ben ik er klaar mee. Ik loop gewoon steeds tegen dingen aan die niet helemaal werken zoals ik dat wil. En daar verandert een nieuwe header dan weer niks aan, helaas.

Ik ga de layout dus veranderen! En toen dacht ik: als ík ergens tegenaan loop, doen jullie dat misschien ook wel. Natuurlijk is het mijn blog en zal ik altijd doen wat ik zelf het mooiste vind, maar… hij moet wel gebruiksvriendelijk zijn voor júllie! 

Daarom mijn vraag:

Wat wil je sowieso houden en wat wil jij anders zien aan de layout?

Je mag álles roepen! Van de navigatie die niet zo duidelijk is (vind ik) tot de header die je niet zo mooi vindt. Ik beloof je niet dat ik alle feedback mee kan nemen, maar álle feedback is welkom! Ook belangrijk: wat vind je handig/mooi en moet ik sowieso houden? Ach jongens, tips en tops, wat een pabo-activiteit. Nou ja, toe maar.

Kun je niet wachten tot de blog van vanmiddag? Op Instagram deelde ik al wat backstage foto’s van Gent en op Facebook staat zelfs een filmpje, waarop ik – op jullie aanraden – Neuzekes eet (& mijn eerste reactie…).

Wit - kopie - kopie-001

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

13 thoughts on “OPROEP | Wat wil jij anders zien aan de layout?

 1. Oeh goede vraag, ben zelf ook altijd zo kritisch op nieuwe templates 🙂

  Even wat brainwaves:
  * Onderaan gerelateerde blogposts
  * Makkelijk te delen
  * Aandacht voor beeld
  * Niet een te schreeuwerige header of logo

 2. Lastig altijd dit. Ik vind de sfeer van je lay-out goed bij je blog passen. Ik
  Bezoek je site meestal met mijn telefoon en dan valt me op dat er rechts een heel stuk niet benut wordt voor je blogs. Zinnen worden dus heel vlot afgebroken. Geen groot iets maar misschien is dat handig om rekening mee te houden. Ga vooral zo door!

 3. Deze sla ik over. Ik vind het geven van advies altijd heel moeilijk en eigenlijk vind ik jouw lay out heel erg fijn. Enige wat me nu opviel (omdat ik ging zoeken naar iets) is dat de foto van jezelf met de info over jou en je blog zo laag staat. Zou wellicht leuk zijn als je dat direct ziet, vooral als iemand voor het eerst op je blog komt. Maar verder weet ik het niet, meis. Ik pleit altijd héél erg om je eigen gevoel te volgen en je eigen stijl te behouden. Succes!

  1. Bedankt voor je tip! De foto komt zo laag omdat er nu een advertentie boven staat 🙂 Normaal gesproken zit ‘ie wel hoog! Maar ik neem het wel mee 🙂

 4. Op de IPad staan filmpjes over de info aan de zijkant, blogs met een vervolg moet je terug klikken in de tijd ( start BBB wel 5 keer of zo)óf is dat navigatie.
  Verder vind ik het lekker lezen en overzichtelijk, helder van opmaak en kleur en leuk,dat je met seizoenen en/ of thema’s meegaat in je header zoals winter, Sint, lente, enz.

 5. Ik vind dat je over het algemeen een hele mooie lay-out hebt, maar ik vind de header wat onprofessioneel ogen, ik zou daar bijvoorbeeld gaan voor Mariekevanwoesik.nl in de letters die je ook voor de instagram en facebook kopjes hebt, of een rustig logo maken. Verder vind ik alles prachtig!
  X

 6. Ik bekijk de site meestal op de telefoon. Kopteksten mogen van mij qua lettergrootte veel kleiner. Het komt bij mij over als schreeuwen om aandacht, terwijl het om de essentie gaat, dat jij iets meegemaakt hebben.

 7. Ik zou misschien wat meer kleur gebruiken en misschien een iets anders lettertype ik vind deze iets te groot kwa grootte. Leuk dat je je reizen en dromen bijhoud alleen misschien kan je ze inplaats van scrappen weghalen. Je hebt namelijk een hele vollen blog met ook boven aan heel veel ‘over, boeken, bucketlist, het wordt nogal vol. En misschien een iets minder schreeuwigere header. Maar eentje die echt vertel over waar je blog over draait zodat mensen meteen een beeld krijgen waarover je blog. Voor de rest ziet het er leuk uit en schrijf je leuk! 🙂

 8. Hee Miek,

  Je blog ziet er uit zoals jij bent: vrolijk, duidelijk en geordend. Misschien een beetje druk soms en misschien ‘overschreeuwen’ je kopjes een beetje. Maar ook dat past bij je

 9. Oke de helft van mijn reactie valt weg! Hellup!

  In t kort: jouw blog is van jou, gaat over jou en is daarom ook toegankelijk en leuk om te lezen. Houd t lekker zoals jij bent!

  Liefs, Nicole

 10. Je blog is erg herkenbaar en persoonlijk, dus dat zou ik er zeker inhouden, maar ik denk dat dat ook wel je plan is. Het enige waar ik me een beetje aan ‘stoor’ (dat is al een groot woord hoor), is dat als ik op je blog kom, ik eerst een grote advertentie en je header in beeld krijg. Ik moet dan eerst een stuk naar beneden scrollen voordat ik bij je blogtekst kom, dat is jammer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.