SweetSixSunday #17 | Vakantiebeurs, ons nieuwe huisje en over het spoor lopen

Regelmatig deel ik mijn SweetSixSunday. De naam klopt natuurlijk voor geen meter, maar het bekt wel lekker. Gewoon zes favoriete en leuke dingen van die week, waar ik geen hele blog mee kan vullen, maar die ik wel even moét delen.

1. Vakantiebeurs

Afgelopen woensdag waren we voor het eerst in ons leven op de vakantiebeurs. Er ging een wereld voor me open. Ik heb in mijn hele leven nog nooit zoveel gepensioneerde mensen op sandalen bij elkaar gezien. Niet dat er geen jongeren waren, hoor, maar het was woensdag, dus de meeste mensen zaten gewoon op school/hun werk.

Ik vond het echt heel erg leuk! Goed, bij stands als Spanje, Frankrijk en Oostenrijk was het verschrikkelijk druk, maar daar wilden we toch al niet naartoe. Waar wij te vinden waren? Moldavië, Macedonië, Roemenië, Polen, Servië en Guatemala natuurlijk! Stuk voor stuk stands waar alleen maar locals stonden, wat ik súper leuk vond. Ze waren allemaal heel enthousiast over hun land en gaven ons allerlei handige tips. We kwamen met heel veel inspiratie terug!

2. Blogilates kalender

Afgelopen week streepte ik ook de eerste twee weken van de Blogilates kalender door. Over het resultaat verklap ik nog niks, want als de kalender af is, ga ik er een review over schrijven. Ik kreeg wel wat vragen, dus het leek me handig om die even centraal te beantwoorden: per dag heb je ongeveer 30-45 minuten nodig om de workouts van de kalender te doen. Korter/sneller kan niet, want de filmpjes duren zo lang.

3. #spijtisvooraltijd

Yes, mijn nieuwe project staat online! En wat zijn er veel enthousiaste reacties! Dank jullie wel, dat had ik niet verwacht! Ik heb heel veel zin om te beginnen, maar vergat erbij te vermelden wannéér we dan beginnen. Nou: aanstaande vrijdag staat de eerste opdracht online! De komende weken staan de vrijdagen in het teken van #spijtisvooraltijd.

4. Blij met ons nieuwe huisje!

Regelmatig krijg ik de vraag hoe het nu met ons huisje gaat en ik kan niet anders zeggen dan: GOED! Ik moet nog steeds op een positieve manier wennen, want ik kan nog steeds niet geloven dat het zo groot is en dat het van ons is. Afgelopen week hebben we wat rolgordijnen opgehangen en as we speak is Geert nog een stootrandje om het laminaat bij het kruipluik aan het leggen. Man, die vent van mij wordt nog hartstikke handig!

Wanneer dan eindelijk die foto’s komen? Snel! Maar ik wil eerst nog het gordijn in de woonkamer ophangen. Want dat gaat echt veel verschil maken! En het wordt nog een heel gedoe, want de muren en plafonds zijn hier net zo hard als de koekjes bij je oma.

5. Kaart met verborgen blogjes

Ik wilde al heel lang een wereldkaart waar mijn reisblogs in verstopt zouden zitten, maar ik vond nooit een mooie en daarnaast is het veel werk. Toen ik afgelopen week deze tegenkwam, ging ik aan de slag. Alle reisblogs die ik ooit geschreven heb, staan erin! Je hoeft alleen maar op het pijltje van een land te klikken en ze komen tevoorschijn. Ik ben blij! Lekker door de wereld surfen.

roemenië

roemenië

roemenië

roemenië

roemenië

6. Je moet over het spoor

Ik moet nog een paar verhaaltjes vertellen over Roemenië en de kleinsten plaats ik dan maar hier. Vorige week liet ik jullie het prachtige licht bij het kerkje zien en vandaag wil ik nog even terug naar de grot met die speciale ingang. Om er te komen moesten we namelijk over het spoor lopen! Dat wisten wij van tevoren ook niet, maar het pad liep ineens dood en een spoor verscheen. Dikke vette doei, zou je zeggen, maar er liepen meerdere mensen. Toen er een trein aankwam toeterde hij eerst even, zodat iedereen aan de kant kon springen. Ik poseerde even op het spoor, maar voor de rest liepen we ernaast, hoor. Véél te gevaarlijk. O, en de grot was ook heel bijzonder. Kijk maar.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

16 thoughts on “SweetSixSunday #17 | Vakantiebeurs, ons nieuwe huisje en over het spoor lopen

  1. Ik wilde ook naar de vakantiebeurs, maar kon alleen op zaterdag. Dat leek me niets omdat het dan waarschijnlijk heel druk is. Inmiddels is een kennis doordeweeks geweest en heeft wat info voor mij meegenomen over Zanzibar. Daar willen wij graag heen dit jaar!

  2. Leuk die kaart met die ‘verstopte’ blogs. Gelijk even gekeken bij Reit im Winkl 🙂 . Maar Guatemala…men wat een idee brrrr. maar de voormalige Oostblok landen zijn echt wel een aanrader geloof ik. Die natuur is zo mooi gezien jullie foto’s.

    1. Je vindt snel dingen terug van lang geleden zo, hè? 🙂 En het Oostblok is sowieso ons favoriete werelddeel tot nu toe!

    1. Zeker 🙂 Ik stel me dan voor dat ik daar over 40 jaar ook loop. Maar dat ik dan nog steeds naar de onbekende landen en stands ga 🙂

  3. Oh, ik ben zo benieuwd naar het project 🙂 Ik ben niet zo goed in mezelf vastleggen door aan zoiets mee te doen, maar ga het zeker weten volgen!

  4. Ik heb alleen die abs challenge :’) volgens mij doe ik iets verkeerd hahahaa! Jaaa Guatemala <333 die man was Belgisch maar zijn kinderen konden alleen maar Spaans haha, super schattig waren die in die kledij omg <3!

  5. Oh wat leuk dat jullie naar de reisbeurs zijn geweest, lijkt me fijn om rond te wandelen! Ik vind die wereldkaart met blogposts zo leuk geworden, echt heel knap gedaan! En natuurlijk kijk ik uit naar je projectje, het klinkt allemaal veel belovend 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.