Overnachten in een schaapskooi

Ieder jaar gaan we met de Kuitjes (mijn schoonouders, zwager en schoonzusje) een familieweekend weg en ieder jaar zoeken we weer een mooie en bijzondere plek om te overnachten. Zo gingen we al een keer kamperen op een boerencamping (waar ik de koeien mocht melken), waren we in Terschelling en gingen we vorig jaar logeren bij de boer. Dit jaar stond er weer een hele leuke overnachtingsplek op de planning: we gingen namelijk slapen in een schaapskooi in Twente! En dat was leuheuk!

In onze familieweekendjes staan altijd 3 dingen centraal: gezelligheid, chillen en eten. Elke dag bedenkt een ander stel een activiteit en verder is het ook zeer belangrijk dat het Songfestival gekeken wordt, dat lijkt me duidelijk. Op vrijdag kwamen we allemaal aan (wij een beetje later, want wij moesten nog een bruiloft filmen). Op zaterdag bezochten we Ootmarsum, het schattigste stadje van Twente. De blog die ik daarover schreef, doet het ineens verrassend goed bij Twentenaren, die ‘m allemaal op Facebook delen. Vind ik leuk.

Op zondagochtend gingen we een rondje hardlopen, want met vier hardlopers in de familie kan dat natuurlijk niet uitblijven. Verder hadden we het plan om een boottochtje te maken in Duitsland, maar omdat ze super slecht weer opgaven, bleven we in de schaapskooi voor een spelletjesmiddag. Leuk! ’s Avonds aten we pannenkoeken bij de molen in de buurt. Een geslaagde afsluiter van ons jaarlijkse weekendje weg!

En dan nog even over de schaapskooi: die vond ik dus super mooi! Hij is van Erve Scholten, die meerdere leuke vakantiewoningen hebben én een boerderij. Lees: elke dag even met de koeien knuffelen. Eigenlijk is de schaapskooi één grote open plek. De woonkamer en keuken is namelijk één ruimte en in die ruimte bevinden zich ook 4 (!) bedsteden, steeds twee boven elkaar (de bovenste kun je met een trappetje bereiken). Wij gebruikten alleen de onderste bedsteden die heerlijk groot waren en lekker sliepen. Het leek me wel een heel groot gedoe als je ook die bovenste moet gebruiken…

Verder waren er boven nog twee grote tweepersoonsbedden, die gescheiden werden met een schotje. Boven was nog een losstaand bad, wat ik er altijd super mooi uit vind zien. Beneden was verder een kleine badkamer met een douche en een wc. Kortom: een heerlijk kneuterig plekje! Het huis zelf is best wel groot, maar toch vond ik het voor 10 personen (waar het eigenlijk voor bedoeld is) wel vrij klein, met die bedsteden en één kleine badkamer. Maar goed, wij waren met z’n zessen en dat was prima!

Ik vond de schaapskooi echt een leuk en bijzonder plekje om te slapen. Het geeft echt iets extra’s aan je weekendje weg! Ik ben benieuwd op welke mooie plek we volgend jaar gaan logeren!

♥ Mariek

Heb jij nog tips voor bijzondere slaapplekken in Nederland? ?
Volg mij op Bloglovin, Twitter, Facebook & Instagram voor live avonturen!

4 thoughts on “Overnachten in een schaapskooi

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.