PAALDANSEN #4 | Steeds iets sterker

paaldansen

paaldansen

Eind december | begin januari

Sinds juni vorig jaar doe ik aan paaldansen en schrijf ik regelmatig een update. De laatste verscheen alweer 4 maanden geleden, dus het werd hoog tijd voor een nieuwe update!

Op z’n kop met m’n handen los

In die vier maanden is er onwijs veel gebeurd! De vorige keer was ik vooral nog bezig met het oefenen van de basisvaardigheden ‘staan’, ‘zitten’ en ‘op z’n kop hangen’. Die gaan inmiddels goed, gelukkig! Inmiddels ben ik bezig met andere basisvaardigheden, zoals ‘op z’n kop hangen met je benen gestrekt en je armen los’ (zoals je op de foto hieronder ziet). Vanuit die positie leer je veel nieuwe houdingen, dus het is belangrijk dat ik dat goed kan.

paaldansen

Januari

Bang

Het punt is een beetje dat ik het soms eng vind. Als ik het idee heb dat ik mijn grip niet goed heb, durf ik niet en laat ik per ongeluk m’n benen los. Er staan altijd mensen te vangen, dus dat geeft niet, maar dat zorgt ervoor dat ik denk dat ik het nog niet kan, waardoor ik weer banger word, etc. Een lekker cirkeltje waar ik even doorheen moet breken! Gelukkig ga ik nog wel steeds vooruit. Het blijft een kwestie van oefenen, oefenen, oefenen!

Beginners-intermediate

De grootste stap die ik gemaakt heb ten opzichte van de vorige keer? Ik zit niet meer bij de beginners, maar bij de groep ‘beginners-intermediate’! Dat zitten dus tussen de beginners en intermediate in. Eigenlijk een noodoplossing, omdat de groepen te groot werden, maar ik was zó blij dat ik naar die groep mocht en niet bij de beginners hoefde te blijven. De rest van de groep meiden doet namelijk veel meer aan paaldansen dan ik en zij zijn dan ook een stuk verder. Ik wilde niet alleen achterblijven! Gelukkig hoefde dat niet.

paaldansen

Maart | Februari

Hier werk ik naartoe

Het is natuurlijk de bedoeling dat ik ook naar de intermediate groep kan. De rest van de groep meiden gaat daar namelijk ook naartoe (maar ze doen ook lekker mee met de beginners-intermediate groep). Omdat ik maar één uur in de week les heb, gaat het bij mij allemaal wat langzamer. Meer lessen zit er voor mij voorlopig niet in. Het is namelijk best wel (heel) duur en daarbij werken wij onregelmatig en vaak ’s avonds, waardoor ik ook niet echt vaker kan.

Het is ZO leuk!

Ik kan wel zeggen dat ik echt mijn sport gevonden heb. Eindelijk. Het kost je 23 jaar, maar dan heb je ook wat. Ik blijf het leuk vinden omdat je bijna elke les wel wat nieuws leert. Ik had nooit gedacht dat ik dit zou kunnen, maar ik merk ook dat ik sterker word (en dat bevalt me prima!). Hopelijk kan ik jullie bij de volgende update vertellen dat op z’n kop hangen met mijn benen gestrekt en m’n armen los inmiddels a piece of cake is!

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

16 thoughts on “PAALDANSEN #4 | Steeds iets sterker

  1. Hihi wat superleuk dat je hier over schrijft, die foto’s :’D. Ik kan alleen maar denken aan de workshop paaldansen die ik een paar jaar geleden met een vrijgezellenfeest had. Iemand ging er zo enthousiast aan lopen zwaaien dat de paal omviel. Oeps!

  2. Wat leuk dat je hierover schrijft! Ik snap je angst helemaal haha. Eigenlijk wordt t daar nog enger van :P. Maar je bent goed op weg! Doe t je niet na 🙂

    1. Goeeed! Doe ik nog steeds ongeveer 4 x in de week. Zal een update schrijven als ik de gewone kalender af heb! 🙂

  3. Wat leuk dat je dit doet! Ik was al snel de motivatie kwijt, maar ik vind het zo knap dat jij het blijft volhouden en zo goed vooruit gaat!

    1. Niet doen, het is helemaal niet eng! Gewoon een keer een proeflesje doen! 😀 Het is zooooo leuk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.