PAALDANSEN #5 | Niemand zei dat het makkelijk zou zijn

De laatste paaldans update verscheen in maart, dus het werd weer tijd voor een nieuwe!

De vorige update eindigde met de zin: Hopelijk kan ik jullie bij de volgende update vertellen dat op z’n kop hangen met mijn benen gestrekt en m’n armen los inmiddels a piece of cake is! Nou, dames en heren: dat IS een piece of cake inmiddels! Super grappig om terug te lezen waar ik me een paar maanden geleden druk om maakte, terwijl ik daar nu niet eens meer over nadenk. In ruil daarvoor zijn er weer héél veel nieuwe oefeningen bij gekomen waar ik me wél druk om maak, maar goed. Leuk om terug te lezen, want soms heb ik het idee dat ik amper vooruit kom, terwijl dit dus wel zo is…!

paaldansen

Want ja, ik ben nog steeds bang, maar volgens mij vindt (bijna) iedereen op paaldansen nieuwe oefeningen eng. Eigenlijk blijf je het eng vinden totdat je het onder de knie hebt. Om vervolgens die dingen uit de losse pols te doen en je weer compleet druk te maken om iets anders. Dat klinkt alsof er niks aan is, maar ik vind het nog steeds super leuk! Ik had nooit gedacht dat ik zover zo komen en dat ik het zo leuk zou vinden. Win-win!

Een paar weken geleden zijn we voor het eerst begonnen met een routine; een paar oefeningen achter elkaar, zodat het echt ergens op begint te lijken. Super leuk! Voorheen waren routines niet te doen, omdat ik de oefeningen niet goed genoeg kon. Nog steeds gaat het niet soepel, maar hé, het begin is er!

paaldansen

Ik doe het nu trouwens precies een jaar… Wow! Ik volg maar één keer per week les, dus het gaat veel minder snel dan bij anderen, maar dat maakt me niet uit. Op dit moment heb ik gewoon geen tijd om meer lessen te volgen. En om maar weer te eindigen met een wens: ik hoop dat ik – tegen de tijd dat ik een nieuwe update schrijf – kan zeggen dat de extended butterfly (de pose van de foto rechts, maar dan met een uitgestrekt been, zodat je alleen aan je hiel aan de paal hangt) een piece of cake is! Ik ben benieuwd…

Oh en trouwens: de dansstudio is verhuisd naar een mooier gebouw! Ik krijg regelmatig de vraag van jullie of jullie ook een les kunnen volgen: tuurlijk! Je kunt gewoon een proefles volgen bij Suus!

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

5 thoughts on “PAALDANSEN #5 | Niemand zei dat het makkelijk zou zijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.