PAALDANSEN #2 | Pijn en blauwe plekken

paaldansen

Over paaldansen hoor je nou nooit eens iemand

Bijna een maand geleden vertelde ik eindelijk wat míjn sport is: paaldansen! Als je wilt weten waarom ik aan paaldansen doe, waarom het écht niet sexy is en hoe een les eruit ziet, dan kun je beter eerst even die blog lezen. Omdat ik er zoveel leuke reacties op kreeg, vind ik het leuk om af en toe een update te schrijven! Updates over hardlopen zijn er al méér dan genoeg in blogland, maar over paaldansen hoor je nou nooit eens iemand.

Lekker hardop blèren

‘Gek, hè?’ hoor ik je denken. Mijn broertje vroeg het laatst ook (eerlijk als ‘ie is): vind je het nou niet raar om hardop in het openbaar te zeggen dat je gaat paaldansen? Nou… eh, nee. Eigenlijk niet, nee. Voor mij is het echt een sport. Maar ik moet er wel op letten dat anderen er soms wél andere associaties mee hebben. En dus riep ik gisteren maar keihard over straat tegen Ferdi dat ik ging spórten. Braaf, hè?

Het wordt alleen maar leuker

Maar goed, daar ga ik niet weer een heel betoog over houden. Ik wil vertellen hoe het gaat! Want ondanks dat ik maar één keer in de week een uur aan paaldansen doe (en daarnaast nog 2 keer in de week probeer hard te lopen), ga ik wel vooruit! Misschien niet zo hard als de meiden die twee keer per week gaan en ook nog krachttraining doen, maar daar gaat het niet om. Ik ben van nature niet sportief, dus ik vind het al héél wat dat ik paaldansen nog altijd super leuk vind en steeds leuker ga vinden!

Pijn, pijn en nog meer pijn

Ik vind het leuk om steeds weer nieuwe ‘kunstjes’ te leren en beter te worden. Iets wat je de ene week niet kan, kun je de week erna ineens wel! Of niet, want er zijn ook oefeningen die maar niet willen lukken. Simpelweg omdat het zoveel pijn doet. In de paal ‘zitten’ en ‘staan’ lukt bijvoorbeeld nog steeds niet echt, maar dat zijn wel belangrijke basisoefeningen die je moet kunnen om verder te gaan. Aan de andere kant gaat ‘op z’n kop hangen’ me wel steeds beter en soepeler af.

Oefening baart kunst. Zeker met paaldansen. En ach, het is super gezellig! En daar gaat het tenslotte om. Marieke en plezier in sporten. Dat het ooit nog eens in één zin genoemd zou worden…

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

22 thoughts on “PAALDANSEN #2 | Pijn en blauwe plekken

  1. Dat IS ook frustrerend! 🙂 Maar gelukkig is het ook heel gezellig en geven de andere meiden dan snel aan dat je gewoon moet doorzetten. Eens zal het lukken!

 1. Ach, je zou Marieke niet zijn als je iets leuk vond wat iedereen leuk vindt :). Alle klasgenootjes uit gr.3,4,5 zwijmelde bij paarden….jouw lievelingsdier destijds…….’een mestkever’…..
  Maar wel stoer dat je er over blogt en nog stoerder dat je het doet !

 2. Ik blijf dit toch ook gewoon een beetje grappig vinden 😀 Maar inderdaad, als je dan eindelijk iets vindt dat je leuk vindt om te doen, dan moet je je er vooral niet voor schamen. Toch?

 3. oh dear lord ik heb het ook voor even gedaan maar ben uiteindelijk maar weer m’n oude vertrouwde sport gaan doen maar echt, de eerste paar keer zat ik echt belachelijk veel onder de blauwe plakken.

  een blauwe plek.

  de pijn.

  Wel tof als je het kunt!

 4. Hele toffe en stoere sport, al denk ik niet dat het iets voor mij is! Heerlijk dat jij je ei erin kwijt kan en hier zo open over verteld, heel interessant! 🙂
  Ik heb wekelijks zwemtraining, mijn passie herontdekt!

 5. Hoi! Een maand geleden ofzo ben ik ook begonnen met paaldansen, hartstikke leuk, maar de pijn die er bij komt… Doe jij het nog steeds? En wordt de pijn nog minder? want een rood been na een uurtje paaldansen is ook niet erg charmant hahaha

  1. Hi Julia,
   Ik doe het niet meer, maar het is wel herkenbaar, hoor! Het goede nieuws is: het wordt beter! Je krijgt echt een soort ‘eelt’ (niet letterlijk gelukkig) op je benen, waardoor het minder pijnlijk wordt. Anders is het niet te doen! Nieuwe oefeningen (waarbij je op nieuwe plekken klemt) blijven wel altijd pijnlijk. En sommige oefeningen blijven ook altijd wel gevoelig, hoor. Je huid is toch teer. Maar het wordt echt beter! 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.