5 tips voor een perfecte Pakjesavond

Hoera, het is 5 december! Iedereen weet wat dat betekent: pakjesavond! Ik weet dat iedereen het waarschijnlijk veel te druk heeft om blogjes te lezen, maar mocht je het nog niet zo druk hebben, of Sinterklaas op een andere dag vieren of toch nog tijd hebben, dan heb je misschien wat aan mijn tips voor een perfecte pakjesavond.

1. Vertel over de geschiedenis van de intocht van Sinterklaas!

Allemaal geweldig dat ‘ie er is, maar wie heeft die hele intocht van Sinterklaas eigenlijk verzonnen? En wat is de geschiedenis van de intocht op tv? Ik schreef jaren geleden een blog over de geschiedenis van de intocht van Sinterklaas. Ik zeg: lezen en er vervolgens vandoor gaan met de credits als je leuke feitjes kunt vertellen aan je familie.

sinterklaas-recepten

2. Overdag zoveel mogelijk gezond

‘s Avonds komt er al genoeg lekkers op tafel, dus overdag eet ik zoveel mogelijk gezond. Natuurlijk wel met een vleugje Sinterklaas, zoals met deze appel mijters, en ik probeer licht te dineren, want die kruidnoten vullen genoeg. Kun je ‘s avonds ongegeneerd snacken!

Speculaascake met vlaaifruit

3. Bak een speculaascake

Je kunt natuurlijk ook eens iets anders serveren dan kruidnootjes. Deze speculaascake met vlaaifruit plaatste ik vorig jaar al op mijn blog. Als ik naar de foto kijk, loopt het water me alweer in de mond, want oh wat was ‘ie lekker! Maar eh… misschien moet je het hartje bovenop vervangen door een mijter, haha!

4. In de sfeer komen

Om in de sfeer te komen, verg ik altijd wat voorbereidingen. Sinterklaas CD op, lekkere hapjes op tafel, surprises klaarleggen. De voorbereiding is minstens net zo leuk!

5. Zo lang mogelijk uitstellen

Als het dan eindelijk zo ver is, is het natuurlijk wel leuk om zo lang mogelijk over te doen. Wij verstoppen de surprises altijd door ze in te pakken of te verstoppen onder een kleedje. Vervolgens gooien we dobbelstenen. Diegene die 6 gooit, mag zijn surprise gaan zoeken. Op elke surprise zit namelijk een dubbelgevouwen briefje met de naam erop. Als je ‘m gevonden hebt, mag je ‘m uitpakken. Maar natuurlijk niet voordat je heel erg je best heb gedaan op het voorlezen van het gedicht.

Fijne Sinterklaas!

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

12 thoughts on “5 tips voor een perfecte Pakjesavond

 1. Leuke tips! Ik heb ook echt zin in vanavond 🙂 Wij hebben geen surprises gemaakt, maar wel lotjes getrokken, een cadeau gekocht en een gedicht gemaakt 😀 Mijn cadeau was gister op het laatste moment nog binnengekomen, was dat ff stressen haha

 2. leuke tips! Wij gaan gourmetten vanavond en dan cadeautjes geven die we voor elkaar hebben gekocht.

  Jij ook een fijne pakjesavond!

 3. Heb vandaag een extra dagje vrij, dus gezellig even de tijd om blogjes te lezen. Wat een leuke tips! Wij hebben allemaal drie cadeautjes gekocht en gaan dobbelen. Daar heb ik nu dus al extra zin in!

 4. Het lekkers ligt klaar,
  De surprises zijn klaar.
  De zak zit vol cadeautjes met gedichten,
  Over een paar uur is het zo ver, kom maar op met die blije gezichten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *