Peleș Castle, het mooiste kasteel van Europa

peles

Eén van mijn favoriete reisblogs, World of Wanderlust, schreef dat ze Peleș Castle het mooiste kasteel van Europa vond. Laat dat nou net in Roemenië liggen! We lieten het ons dus geen twee keer zeggen en schreven Peleș op onze wishlist Roemenië. We hadden gelezen dat we eigenlijk het beste zo vroeg mogelijk aanwezig konden zijn, maar ja, dat moesten we voor de berenopvang ook, en aangezien de opvang naast de camping lag, waren we een beetje later bij Peleș. Het resultaat? Ik kan je inderdaad aanraden om zo vroeg mogelijk bij Peleș Castle te zijn, want niet alleen wij schenen te weten dat het een práchtig kasteel is.

peles

peles

Mooiste kasteel van Europa!

Met ‘mooi kasteel’ druk ik het nog zachtjes uit, want met wat we tot nu toe gezien hebben, zijn we het eens met World of Wanderlust: Peleș Castle is het mooiste kasteel van Europa. Het ziet er Duits/Oostenrijks uit, maar dat is ook niet gek, want Koning Carol I liet het bouwen door de Weense architect Johannes Schultz. Het werd gebouwd in zeer verschillende stijlen, waaronder Duitse en Italiaanse (neo)renaissance, (neo)gotiek, Duitse barok, Moors, Turks en Jugendstil. Er zijn meer dan 160 kamers en we konden op het moment dat wij er waren alleen de begane grond bezichtigen.

Dat bezichtigen bleek nog een heel gedoe. Vanwege de drukte namen wij een audio guide, waardoor we niet in de enorme rij hoefden te gaan staan. Toch moesten we nog wachten tot we naar binnen mochten en uiteindelijk liepen we alsnog áchter de enorme groepen die een rondleiding kregen. Het resultaat? We deden er tijden over om van de ene naar de andere kamer te gaan en toen we ineens ergens een bordje ‘rechts voor kamer 18’ zagen staan, wisten we niet hoe snel we de boel af moesten snijden. Hé, kijk daar, de uitgang, HOPPA. 

peles

peles

peles

Ondanks de drukte vind ik het écht een heel mooi kasteel. Je moet ‘m zeker niet overslaan! De horecaprijzen zijn vrij toeristisch voor Roemeense begrippen, maar vergeet niet zo’n héérlijk taartje te nemen bij het restaurantje. Aan de citroenlimonade zijn we die vakantie verslaafd geraakt. Mmm!

Entree: €4,50 voor 2 studenten

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

2 thoughts on “Peleș Castle, het mooiste kasteel van Europa

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.