PERSONAL | I ❤ gospel!

O jongens, dit nummer is sinds deze week favoriet, hoor. Ik luister nooit Nederlandstalige muziek, maar Nick en Simon hebben het voor elkaar gekregen. Gospel, yeah! Oh en kan iemand me vertellen sinds wanneer Simon er zo goed uitziet? Ik filmde ‘m laatst op een bruiloft en ik kan me die goeie baard niet herinneren…

Pak van mijn hart
❤❤❤

Al sinds ik me kan herinneren ben ik gek op gospel muziek. Best bijzonder, want ik ben niet gelovig en mijn gezin ook niet. Toch weet ik nog heel goed dat ik kippenvel kreeg toen ik voor het eerst naar de film Sister Act keek. Hoe die mensen zongen. Wauw! Dat wilde ik ook! Maar ja, ik speelde al viool en piano, volgde alle theorielessen, zat op een koor (verplicht bij theorielessen) en was natuurlijk ook al druk met schrijven. Gospel zingen is er nooit echt van gekomen, hoewel het me nog steeds erg trekt.

Het is niet zo dat ik wekelijks gospel luister, maar als het voorbij komt, klik ik filmpje na filmpje op YouTube aan. Kippenvel! Om eerlijk te zijn luister ik niet echt naar de tekst (dat doe ik eigenlijk nooit bij muziek), maar juist heel erg naar de melodie. Ik hoor velen al denken dat je niet echt naar muziek luistert en ervan kunt genieten als je de tekst niet volgt en niet weet wat mensen ermee willen zeggen, maar daar ben ik het niet mee eens. Negen van de tien keer versta ik geen drol van wat artiesten zingen (ik kan heus wel Engels, maar zing dan eens een keertje dúidelijk!) en Geert ligt dagelijks in een deuk als ik weer eens een compleet ander lied zing.

Juist bij gospel vind ik het mooi om je mee te laten voeren door de melodie. Getver, dat klinkt zweverig, maar dat bedoel ik helemaal niet. Ik vind up tempo gospel juist het allermooist! Dat je vanzelf mee gaat bewegen, gekke dansjes door de kamer doet en je eigen songtekst mee blèrt.

Wat mij betreft staat gospel voor vrolijkheid. Zing. Dans. Lach. Geniet! En trek vooral – net als ik gisteren – een net gewassen onderbroek over je hoofd, terwijl je je vriend meetrekt voor een gek dansje door de woonkamer.

Ik deel alvast wat favorieten met je, zodat je meteen van start kunt!

❤ = Swingen op je bureaustoel
❤❤ = Hier ga je gek van dansen
❤❤❤ = ‘Dans met een net gewassen onderbroek op je hoofd door de kamer’-proof

Down by the riverside

When the saints go marching in
Eén van mijn favorieten!
❤❤❤

Joyful Joyful
❤❤

Oh Happy Day
❤❤

 

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

11 thoughts on “PERSONAL | I ❤ gospel!

  1. Ik zing in een soul (en gospel-)koor. We ‘zingen er wel over’ maar ‘zijn er niet van’, zeggen we altijd. Tenminste, de meesten niet. I love gospel! En koorzingen is awesome en niet mutserig zolang je een leuk koor uitkiest. 🙂

  2. Ik heb Sister Act al zo vaak gezien, maar hij blijft heerlijk! Deel 2 vind ik minstens zo leuk, vooral door Oh happy day. Heb je de musical Sister Act (in ’t theater dus) ook gezien? Daaruit vind ik vooral ‘Laat je gaan’ een heerlijke meeswinger.

    1. Jaaa, die heb ik ook gezien! Maar om eerlijk te zien weet ik niet meer welk liedje ‘Laat je gaan’ is. Ik vond het stiekem jammer dat ‘ie Nederlandstalig was.

  3. Weet je dat dat een beetje een mannendingetje is? Mannen luisteren over het algemeen meer naar de melodie en vrouwen naar tekst.

    Ik vind gospel ook erg vrolijk, bij mij is het vooral begonnen met the Blues Brothers.

  4. Looooove gospel!!!!
    Met dank aan Sister Act:D Jaren heb ik de 2 op videocasette gehad. ZO boos was ik toen bleek dat men moeder er iets had over opgenomen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.