PERSONAL | 25 food vragen tag

Pasta in Zagreb

Op de blog van Kelly kwam ik 25 food vragen tag tegen. Nou ben ik gek op eten (wie niet?) dus het leek me leuk om deze tag in te vullen! Vragen over mijn favoriete keukenland tot waar ik mijn boodschappen doe. Lees je mee?

Wat is je favoriete ontbijt?

Ik at jaren hetzelfde: soja yoghurt met banaan, wat rozijntjes, zonnebloempitten, chiazaad en lijnzaad. Omdat ik het super lekker vond en omdat ik geen melkproducten mocht. Mocht ja, want na nieuwe (zeer uitgebreide) allergietesten kwamen er heel andere dingen naar boven. Nu probeer ik dus hetzelfde met yoghurt te eten, maar stiekem valt het tegen. Wat zuur!

Hoe drink je je koffie?

Niet. Ik lust wel koffie, maar drink het niet zo graag. Als ik op visite ben en men stelt geen thee voor, dan neem ik koffie met één zoetje (of een half zakje suiker). Echt lekkere koffie vind ik een caramel macchiato, maar ook daarvan dacht ik dus dat ik ‘m niet meer mocht. Er gaat een wereld voor je open als je weer melk mag!

Wat zit er op je lievelingsbroodje?

Carpaccio! Sowieso! Dat is echt mijn lievelingsbroodje. Inclusief dressing en pijnboompitten natuurlijk. Hmmm!

Aardappelsoep met courgette en bacon

Soep of salade?

Dan kies ik voor soep, hoewel ik salade ook erg lekker vind. Ik ben gek op soep! Mijn lievelingssoepen zijn pompoensoep en aardappelsoep met courgette en bacon (voor mij zonder bacon). Winterse soepjes en zoooo lekker!

Wat is je favoriete kookboek?

Ik heb dus een hekel aan koken, dus daarom kookt Geert altijd (hij vindt het wel leuk). Geert maakt altijd gebruik van het Geert-kookboek, wat inhoudt dat hij zomaar wat bij elkaar gooit en later niet meer weet wat er allemaal in zat. Super handig, vooral als je het recept nog een keer wil maken.

Tussendoortjes maken en bakken vind ik soms wel leuk (niet dat ik het kan…) en dan maak ik graag gebruik van mijn Chocolade kookboek. Oh, en het nieuwe boek van Leonie, Gewoon wat een studentje ’s avonds eet belooft ook heel veel goeds.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?

Nooit meer zoet. Sowieso! Ik ben echt een hartige snoepert. Hoewel je me niet blij maakt met kaasplankjes of zo. Ik ben gewoon een ouderwetse, low profile chips vretert. Echt. Geef me chips en ik ben gelukkig. Favoriet zijn paprikachips en pomtips.

Welke keuken (land) is je favoriet?

Italiaans en chinees. Ik ben gek op pasta. Chinees eet ik graag in de ‘Nederlandse’ variant. Geen idee of ze – net als ik gister – ook nasi met babi pangang in China eten…

Wat is je favo foodfilm?

Ehm… Géén idee. Ik kan me geen foodfilm herinneren, eigenlijk.

Roemeens ‘fudge’

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?

Chips. En karamel (liefst in combi met chocolade.) O en zelfgemaakte frietjes uit de Airfryer, met een runderkroketje.

Wie is je grootste inspiratiebron?

Ze bedoelen nu natuurlijk op foodgebied, hè? Nou, dan kies ik gewoon lekker voor Leonie. Niet alleen gaat haar blog als een speer, maar Leo kookt ook gewoon lekker makkelijk en let niet zo op calorieën en dergelijke. Verfrissend!

Thuis koken of uit eten gaan?

Thuis koken. Ik vind het heerlijk om soms uit eten te gaan, hoor. Maar ik zit net zo lief gezellig thuis, terwijl Geert iets lekkers op tafel zet. Ik houd er in ieder geval niet van om úren te tafelen. Als het lekkere eten op is, ben ik er al gauw klaar mee. Gezelligheid is leuk, maar dan ga ik liever kletsen op de bank of een spelletje spelen. Als het eten zo lang duurt, heb ik helemaal geen honger meer.

High end of Low profile?

Haha, low profile dus. Je zult mij niet snel bij de Librije aantreffen. Nou goed, zo’n aperitiefje dat op je hand wordt gemaakt is natuurlijk super leuk, maar het is mij allemaal véél te duur. Daarnaast maak je me veel blijer met een goeie portie goulash dan met oesters of iets dergelijks.

Wat is je lievelings restaurant?

Ik heb heel lekker gegeten bij een restaurant in Hongarije, maar in Nederland kiezen we meestal voor Juffrouw Tok. Daar hebben ze lekkere biefstuk en daar ben ik gek op! Foodlovers zullen het nu wel een vreetschuur vinden, maar ik vind het wel gezellig! Alleen jammer dat je tegenwoordig zelf je biefstuk moet maken op zo’n plaat, want daar ben ik helemaal niet goed in…

Roemeense kaasbroodjes, hmmm

Boodschappen doe ik bij…

Wij kopen alles bij Aldi en AH. Zoveel mogelijk bij Aldi en wat ze daar niet hebben, kopen we bij AH. Gemiddeld geven we €50 per week uit, dus dat vind ik heel netjes.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is..

Zelfgemaakte kipnuggets met sesamzaad bij een restaurant in Hongarije. Echt, ik zou ervoor omrijden als ik weer in Hongarije kom.

Wat is je favo cocktail?

Sorry jongens, granny hier. Ik drink eigenlijk geen alcohol. Met uitzonderingen als ik er niet onderuit kom, zoals de Pălincă in Roemenië.

Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?

Dan met George! Doordat we tegenwoordig af en toe afleveringen van Masterchef keken, weet ik wel wie Heston is, maar ik denk niet dat hij erg blij wordt van een gesprek met mij… Zodra hij over mijn bietenrisoti begint en ik beken dat ik liever paprikachips eet, hebben we een probleem, denk ik. Daarnaast, wie wil er nu niet gezegd hebben dat hij koffie heeft gedronken met George?

En wat ligt er bovenop in de koelbox…?

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?

Geert.

Mijn favo snack is…

Ik val in herhaling. Chips en karamel.

Wat zit er op jouw pizza?

Ik mag geen pizza (allergieën), dus ik eet altijd pasta. Meestal bolognese, want veel anders blijft er niet over met mijn allergieën.

Wat lust je echt niet?

Als we het echt over lústen hebben (en dus niet mogen) dan zijn dat bieten (sorry Heston) en bonen (droge zooi, ieeeeh). Maar ook met erwtensoep maak je me niet blij.

IMG_6864_zpsd021adec

Mijn favoriete foodblog is…

Gewoon wat een studentje ’s avonds eet!

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is…

Schapenhoofd. Dat was NIET de bedoeling, maar toen Geert eindelijk in een hutje in Montenegro (in the middle of nowhere) uitgelegd had dat ik geen varken mag, maar wel koe (‘No *knor knor*, yes *boeeeehhh*’), kwam die vent daarmee op de proppen. Ik kwam er pas achter toen ik een kies uit mijn mond tevoorschijn toverde. IEHHH.

Wat staat er op je food bucket list?

Ehm… nou, niet echt iets, eigenlijk. Ik vind het leuk dat we (Geert dus) steeds verschillende dingen uitprobeert. Hij kookt eigenlijk nooit uit pakjes en zakjes, maar experimenteert graag met kruiden. En ik proef alles voor. Ook handig.

Ik kan niet leven zonder…

Geert. In gewoon opzicht en in keukenopzicht. Lekker onafhankelijk en feministisch, Marieke.

 Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

10 thoughts on “PERSONAL | 25 food vragen tag

  1. Ooooh, Carpaccio vind ik ook zó lekker. En goed juist dat je geen alcohol drinkt. Dit doet niets goeds voor je lichaam hoor. Enne: ik ben ook chipsverslaafd 😉

  2. Zo leuk om te lezen, deze tag! Ik heb hem toevallig ook online staan vandaag. Buhhh, dat verhaal over die kies van dat schaap vind ik wel een beetje vies haha 😛

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.