PERSONAL | 7 dingen die ik veel te weinig doe, terwijl ik ze wel heeeeel leuk vind

Er zijn van die dingen die ik véél te weinig doe, terwijl ik het wel heel leuk vind. Ken je dat? Je geniet echt van lezen, maar je doet het veel te weinig. En je vindt het prachtig om je nagels te lakken, maar… je doet het bijna nooit. En áls je het dan een keer doet, neem je je altijd voor: dit ga ik vaker doen! Nou, niet dus.

Lezen

Ongeveer een jaar geleden heeft Geert me ‘gedwongen’ om weer te gaan lezen. Omdat ik er altijd heel erg van geniet maar er nooit de tijd voor neem en dan weer aan het ‘ontspannen’ ben achter de computer. Ik doe het alweer veel meer gelukkig, maar zou het wel nog meer willen doen. Er liggen nog genoeg chicklits op me te wachten!

Nagels lakken

Ik vind het super mooi als mijn nagels gelakt zijn, maar negen van de tien keer draag ik geen nagellak. Waarom niet? Omdat ik de dag erna van plan ben de badkamer schoon te maken. Of omdat ik geen tijd heb om te wachten tot het droog is. Of omdat ik glitternagellak op wil en weet dat je dan weer de tijd moet nemen om met aluminiumfolie om je nagels te zitten om het er weer af te krijgen. Kortom: allemaal rot redenen.

Uitgebreid make-uppen

Ik vind het af en toe heel leuk om uitgebreid te make-uppen. De tijd nemen voor je oogschaduw, misschien je lippen stiften, je kent het. In de praktijk draag ik echter bijna altijd hetzelfde. Waarom? Luiheid, mensen. En haast.

Winkelen

Het verbaast je misschien, maar ook winkelen doe ik niet veel. Ik denk dat ik misschien vier keer in het jaar écht ga winkelen (dus een dagje of een half dagje) voor kleding. Ik vind het hartstikke leuk (niet voor elke week, maar voor een dagje uit) maar heb het altijd te druk of ben weer eens van plan eerst nog wat kilo’s af te vallen en dan is het helemaal niet handig om een nieuwe broek te kopen. Terwijl die kilo’s… nou ja, je snapt me.

Dingen bakken

Ik kan niet koken en ik haat het, maar af en toe heb ik zin om iets te bakken. Dat gaat me een stuk beter af, al ben ik er absoluut geen koningin in. Toch doe ik het niet heel vaak. Recepten zoeken op Pinterest doe ik wel, maar ze bakken… dat laat ik vervolgens zitten. Omdat ik niet alle ingrediënten in huis heb, of denk dat het teveel tijd kost of bang ben dat we alles met z’n tweeën op moeten eten.

Knutselen

Oeps, dat klinkt kinderachtig (en ik heb al zo’n fijn imago met mijn pabo-diploma), maar ik vind het af en toe heerlijk om te tekenen of te schilderen. Ik kon de afgelopen weken mijn hart ophalen met drie surprises, maar als ik dan lekker aan het schilderen ben, denk ik: waarom doe ik dit niet vaker? Ik vind het zo leuk om creatief bezig te zijn!

Viool spelen

Gisteren hoorde ik een kerstliedje van André Rieu en ineens dacht ik: ik heb zin om viool te spelen! Nu is dat niet zo raar, want ik speel al viool vanaf mijn 4e en heb tot m’n 20e les gehad, maar… ik geloof niet dat ik ‘m de laatste twee jaar aangeraakt hebt. Toen ik mijn koffer onder m’n bed vandaan haalde en hem enthousiast open maakte, vond ik dan ook een viool met drie snaren. Oeps.

Gelukkig had ik nog een reserve setje snaren, maar… in al die jaren les heb ik nooit geleerd hoe je een snaar moet vervangen. Thank god for youtube! Het kostte me een uur, maar toen had ik de nieuwe snaar erop. In mijn koffer vond ik ook nog wat bladmuziek met de Canon in D van Pachelbel en toen kon ik éindelijk een uurtje spelen. Heerlijk! Waarom doe ik dat in vrédesnaam niet vaker?!

Zeg me dat ik niet de enige ben! Wat vind jij ontzettend leuk om te doen, maar doe je véél te weinig?

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

44 thoughts on “PERSONAL | 7 dingen die ik veel te weinig doe, terwijl ik ze wel heeeeel leuk vind

 1. Leuk om te lezen! Er zijn inderdaad veel leuke dingen die er vaak bij inschieten! Ik had laatst bijvoorbeeld zo’n kleurboek voor volwassenen gekocht, heerlijk was ik daar in bezig die eerste dag… En nu komt het er nooit meer van. Ook lezen is bij mij iets wat ik alleen op vakantie doe, terwijl ik het zo heerlijk vind. Vroeger verslond ik altijd het ene na het andere boek!

  1. Oooh ja, die zijn leuk, hè?! Vakantie is dan het uitgewezen moment om deze dingen wél te doen!

 2. Ja, al deze dingen eigenlijk (behalve viool spelen haha). Ik zou zo graag meer lezen, maar ik heb/maak er de tijd gewoon niet voor. Keuzes, keuzes..

  1. Jup! Geert sleurt me af en toe achter m’n bureau vandaan en dumpt me op de bank met een boek, dat helpt!

 3. Ooh, zo tof dat je viool kan spelen!! Die tekening van dat vogeltje is heel erg mooi! Wat tof dat je zo creatief bezig kan zijn. Ik ben een ongelooflijke kluns en ben na mijn creatieve activiteit altijd gefrustreerd omdat het erg lelijk is geworden 😉 Maar lezen… dat zou ik wel vaker moeten doen!

  1. Ah thanks! Ik zocht eigenlijk een schilderijtje, maar die kon ik niet vinden en ik kwam die vogel tegen dus ja, haha. Ik moet zeggen dat ik over één surprise dit jaar ook érg gefrustreerd ben. Het lukte maar niet!

 4. Hahaha aah wat heb je dit toch heerlijk geschreven én het is zo herkenbaar! oh men dat bakken en koken, verschrikking dat ik het niet ‘normaal’ kan. Althans, voor mijn gevoel ligt mijn niveau ver onder de zeespiegel, maar dat geeft niet 😀 En dat lezen… zoveel mooie boeken, maar chronisch tijd te kort 😉 Superleuk artikel heb je geschreven!

  1. Voor de mensheid is het gewoon beter als ik niet kook. Geert kan het gelukkig wel heel goed én hij vindt het erg leuk!

 5. Ook ik herken het lijstje; lezen, het laatste boek las ik in augustus: 🙁 zelfs mijn tuintijdschrift zit nog in het plastic.
  tekenen ( ik heb er verdorie extra les in gehad) , een legpuzzel maken, gewoon meer zingen ik heb toch niet voor niks al 18 jaar zangles! Maar er moet altijd. zoveel; de was, de strijk, de hond, de tuin, de dit, de dat……dag tijd!!!!!
  Ik weet het, ik vraag tijd aan Sinterklaas 🙂

 6. Heeel herkenbaar! Als ik klaar ben met m’n opleiding (lees: hopelijk januari) ga ik ook weer wat dingen oppakken..
  Meer lezen, hardlopen, uitzoeken wat ik ook alweer nog meer zo leuk vond..(:

 7. Ik heb inderdaad ook genoeg van die dingen! Niet degene op jouw lijstje, want ik lees meer dan goed is voor mijn planning, ik bak heel veel en ik vind make-uppen maar frustrerend, maar ik heb het bijvoorbeeld met filmpjes maken en zo. Oh, en dat met die ‘excuses’ om niet te winkelen? Doe ik óók altijd. Ja, ik moet nu echt nodig afvallen, laat ik nog maar even wachten, haha.

  1. Haha, ik heb dan weer geen problemen met filmpjes maken 😉 Gelukkig maar, want anders komt er geen brood op de plank, maar toch. Ik ben ook weer in een ‘ik ga nog niet winkelen’-bui, hoor 😉

 8. Zo herkenbaar dit! Ik maak ook echt te weinig tijd om eens lekker te knutselen (fuck it, ook al klinkt het kinderachtig haha). En lezen, oh man als ik er toch eens de rust voor vond… Dan zou ik boeken verslinden.

  1. Jaaa, dat heb ik dus ook! Dat je computer langzaam wordt omdat je zoveel favorieten hebt XD

 9. Ons lijstje is best hetzelfde, behalve tekenen, schilderen en viool spelen.. Dat kan ik dus écht niet dus ik wellicht ook wel verstandig dat ik dat nooit doe 😉 Lezen heb ik sindskort gelukkig weer mijn reistijd van werk voor, geluk bij een ongeluk!

  1. Dat is handig, hè? Ik lees ook veel onderweg, maar… het wordt nu zó snel donker! Dan zit ik me stierlijk te vervelen in de auto. Misschien hebben ze wel ergens een leeslampje wat je aan je boek kunt hangen, zodat de chauffeur er geen last van heeft!

 10. Gitaar spelen is er voor mij zo eentje. Ik tokkel zo af en toe wel een nummertje, maar er echt voor gaan zitten zoals vroeger doe ik tegenwoordig veel minder. Zonde eigenlijk. Voor lezen geldt hetzelfde.

 11. Lezen, dat doe ik ook veeeels te weinig! Ik was het nu van plan, maar nu zit ik toch weer blogjes te lezen. Het lijkt me fijn om wat vaker een gezichtsmasker te nemen, lekker een tijdje tutten. Ik wil dan ook graaaag een bad in een eventueel nieuw huis. Het lijkt me dan simpelweg makkelijker om echt te chillen, maar wie hou ik voor de gek? 😉 Ik speelde jarenlang blokfluit en daarna klarinet. Langzaam begint de behoefte terug te komen om te spelen. En dan vooral in een Harmonie orkest, wat was dat gaaf!

  1. Herkenbaaaaar! En dan toch weer met blogs eindigen, hè? 🙂 Ik vind het gezellig dat je langs komt hoor 😀

 12. Dat van die nagels lakken en knutselen is erg herkenbaar. Ik zeg al enkele weken tegen mezelf, lak je teennagels nog eens vrolijk maar het is er nog steeds niet van gekomen…

 13. Leuk om daar eens over na te denken.
  Vroeger toen de kinderen klein waren kleurde ik regelmatig mandala’s samen met hen.
  Zo heerlijk rustgevend. Verstand op nul en lekker aan de slag met mooie kleuren.

 14. Zo leuk dat je vriend je heeft aangemoedigd terug wat meer te lezen. Hier was het omgekeerd: ik heb mijn vriend aangemoedigd terug wat meer te lezen. 😉

  Volgens mij kan een muziekinstrument spelen zo ontspannend zijn. Ik blijf het jammer vinden dat ik het nooit heb geleerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.