PERSONAL | Als ik afgestudeerd ben, dan…

O, jongens, mijn absolute favoriete onderwerp om over te fantaseren is op dit moment… het moment waarop ik afgestudeerd ben. Jemig, wat lijkt me dat zálig, zeg! Aan de ene kant lijkt het me super raar om klaar te zijn en nooit meer naar school te hoeven, maar aan de andere kant kijk ik er ontzettend naar uit. Op dit moment ben ik super druk met mijn scriptie en het afronden van mijn stage, maar als ik dan naar buiten kijk en het zonnetje zie schijnen denk ik: *** ik wil in het weekend in het bos lopen en niet achter de computer zitten! (Ja, mam, je leest het goed. IK, het kind dat altijd met geen mogelijkheid naar buiten te krijgen was en liever achter de computer verhaaltjes schreef, wil naar buiten.)

Die scriptie mag dan eerst af moeten, maar dat wil niet zeggen dat ik niet mag dromen, toch? Geert stelde me gisterenmiddag de vraag der vragen: ‘Wat ga je als eerste doen als je zo meteen je scriptie af hebt en niet zoveel meer hoeft te doen?’ Nou, héb je even?

 • BLOGGEN!
 • De website van WWW-producties hoger in Google krijgen.
 • De tuin gezellig maken, zodat we daar deze zomer heerlijk kunnen zitten.
 • Zelf een schoenenkastje maken (ja, ja).
 • Een plan maken voor boek drie.
 • Lekker veel boeken lezen.
 • Veel mooie nieuwe plekken in Nederland bezoeken voor Rondje Nederland.
 • Sporten.

Maar goed, zo ver is het nog lang niet. Nog een paar weken bikkelen en dan… kan ik hopelijk aan die lijst beginnen!

Herkennen jullie dit van toen jullie afstudeerden? Of moet je nog afstuderen?

Wit - kopie - kopie-001

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

 

20 thoughts on “PERSONAL | Als ik afgestudeerd ben, dan…

 1. Ik moet nog minimaal 1,5 jaar en in het beste geval nog 3,5 jaar als ik word toegelaten bij Eerst de Klas. Mja duurt nog even dus 🙁 hoogste prioriteit heeft nu eigenlijk vooral uit huis gaan. Maar dat is zo duur hier in de randstad 🙁

 2. Ik ben nog van de generatie: maak je HAVO af en werken! Niks studeren! Dus nee, ik herken het niet. Ik heb echter wel een paar vriendinnen die wat jonger zijn en ik kan me nog herinneren dat zij wel gingen studeren. Een hele andere wereld, dat sowieso, maar wat wat het een verademing voor Hilde toen ze die scriptie af had! En dat ze nu allemaal lettertjes voor haar naam mag zetten! Dat vind ik zo cool!

 3. Als ik er nu zo op terug kijk was mijn afstuderen voorbij voor ik het door had! Tip: geniet er bewust ook van, en vier het! Ik vond het niet zo’n ding, niet zo bijzonder omdat je er al maanden naartoe werkt ofzo. Ik liep mijn afstudeerstage t/m juni 2013, en vanaf juli werkte ik.. Dus had er vind ik, achteraf gezien, best wel even bij mogen stilstaan en trots zijn! 🙂

 4. Hahaha, heerlijk dat sporten gewoon onderaan staat;’)
  Heeeeeeel veel succes met de laatste loodjes Mariekje!!!!:D

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.