PERSONAL | Another Blogging Tag

Op Miss Lipgloss kwam ik een hele leuke tag tegen, die ik graag voor jullie in wilde vullen: another blogging tag. Hij gaat over bloggen en ik dacht dat jullie dat wel interessant zouden vinden. Komt ‘ie!

Wat zou je aan je eigen blog willen verbeteren en wat wil je zeker zo houden?

Ik ben nog nooit helemaal tevreden geweest over de layout. Daar loop ik altijd mee te mieren. Dus ja, daar wil ik weer wat aan veranderen.

De sfeer op mijn blog vind ik echt super leuk, dus dat wil ik graag zo houden! Iedereen is zo positief en lief voor elkaar. Als jullie reacties op elkaar geven, vind ik dat zó leuk. Of klink ik nu als een oude blog-oma?

Doe je alles voor je blog alleen?

Bijna alles doe ik alleen! Van de technische kant van mijn blog tot het schrijven van artikelen en het maken van foto’s (behalve als ik er zelf op sta, dan maakt Geert ze). Alleen bij het filmen en monteren krijg ik hulp van Geert. Ik kan mezelf natuurlijk niet filmen als ik weer eens in een vliegtuigje zit en in monteren is hij gewoon véél beter. Hij is ook de montageman binnen ons bedrijf.

O, en als ik écht een technisch probleem heb met mijn site, is er een oud-klasgenoot die ik om hulp kan vragen, maar dat gebeurt eigenlijk nooit.

Welk cijfer zou je je eigen blog geven?

Allemachtig, wat een vraag. Ik denk een 8? Lekker positief blijven, maar altijd ruimte voor verbetering.

Verdien je geld met bloggen?

Jep, een beetje. Mijn blog is onderdeel van mijn bedrijf, WWW-producties. Ik verdien er geld mee door o.a. advertenties en het schrijven van advertorials. Ben je benieuwd hoe dat precies werkt? Lees dan even deze blog.

Wat vind je een nadeel van bloggen, als je iets zou moeten kiezen? Of: heb je wel iets minder leuks meegemaakt door je blog?

Ik heb gelukkig nog nooit negatieve of vervelende dingen meegemaakt. Het enige nadeel wat ik kan bedenken, is de druk die ik mezelf opleg. Per se twee blogs per dag online willen bijvoorbeeld. Je hebt het wellicht al gemerkt: omdat ik nu héél druk ben met afstuderen, is dat de afgelopen week niet gelukt. Ik ben even terug gegaan naar één blog per dag, want ik schrijf liever één goede blog, dan dat ik er twee super snel online zet. Nu maar even kwaliteit voor kwantiteit. Ik hoop dat jullie dit niet erg vinden.

Waardoor blijf jij hangen op een blog en wanneer klik je weg?

De layout is het eerste waar ik naar kijk. Logisch, want een mens is visueel ingesteld. Daarnaast natuurlijk het onderwerp. Ik zal niet snel een blog over gaming lezen, bijvoorbeeld, want dat interesseert me totaal niet. Daarnaast vind ik de persoon erachter ook heel belangrijk. Ik zie regelmatig blogs voorbij komen zonder foto van de schrijver. Daar kan ik niks mee. Ik snap dat je het om de privacy doet, maar ik wil weten wie erachter een blog zit. Ik wil een vriendinnenband opbouwen, zeg maar.

Met Kelly

Heb je mensen leren kennen door het bloggen? Zo ja, wie bijvoorbeeld?

Niet zo veel, maar ik ga ook bijna nooit naar events. Kelly spreek ik heel regelmatig. En ook met lieve Milou klets ik lekker vaak en spreek ik af!

Wat vind jij van persoonlijk bloggen? Waar let je op bij de informatie die je deelt op je blog?

Zoals ik eerder al zei, vind ik persoonlijkheid belangrijk. Ik ben zelf ook heel persoonlijk op mijn blog. Ik deel ontzettend veel, maar aan de andere kant weten jullie écht niet alles. Daarnaast let ik ook héél goed op wat ik deel van anderen. Ik noem nooit iemand bij naam of plaats een foto van diegene zonder het te vragen. Ook niet van Geert. Ik ben me er heel bewust van dat alles wat eenmaal op internet staat, er niet meer af gaat. Als je mij googlet vind je héél veel, maar – voor zover ik weet – geen negatieve dingen.

Denk je nog lang door te gaan met bloggen en hoe zou je blog zich dan ontwikkelen, volgens jou? Wanneer zou je stoppen?

Ik stop écht niet! Maar ik denk dat de vorm wel gaat veranderen in de loop der jaren. Misschien meer met video? Ik hoop in ieder geval niet dat het bloggen verdwijnt, maar dat denk ik ook niet, eerlijk gezegd.

Zou je je blog verwijderen in ruil voor 50.000 euro?

NEE!

Welke dingen gebruik jij om te bloggen?

 • Mijn computer
 • Spiegelreflex (Canon 600D)
 • 200mm lens van Tamron
 • Picasa, om foto’s te bewerken

Voor de films gebruiken we onze professionele camera’s van ons bedrijf. We hebben een schoudercamera van Sony en één van Panasonic. En verder ook nog statieven, externe geluidsapparatuur, lampen en allerlei andere technische dingen, maar daar zal ik je niet mee vermoeien, haha. Monteren doen we met Final Cut Studio.

Voel je vrij om de tag over te nemen!

Wit - kopie - kopie-001

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

23 thoughts on “PERSONAL | Another Blogging Tag

 1. Wat een leuke tag! Dat vind ik ook het leuke van jou blog, dat je persoonlijk bent. Slim dat je jezelf nu op je studie focust. Nog even en dan ben je klaar! Dan kan je weer voor kwaliteit en kwantiteit gaan. Succes met afstuderen!

 2. Ah, deze is echt leuk om te lezen 🙂 Ik vind het persoonlijke in blogs ook juist altijd heel leuk, spreekt me meer aan dan hele ‘strakke’ blogs!

 3. Leuk! En inderdaad, je blog is altijd lekker positief! En daarnaast ook een inspiratiebron. Jij bent een inspiratiebron. Dromen najagen, door bij jou mee te lezen bedenk ik me veel vaker dat ik dat ook best meer mag doen.

  1. Ben ik het helemaal mee eens; ik spreek ook steeds vaker oudere mensen ( 50+) die hun huidige leven los willen laten en ‘nog wat willen doen’ met hun leven. Hen wijs ik dan op de vorige uitdaging op Marieke’s site The happy Challenge……( kan daar nog een linkje naartoe??) dat heeft mij veel gebracht en ik merk dat ik daar niet de enige in ben.

 4. Ik snap precies de vriendinnenband. Ik wil graag weten wie de dame achter de blog, wat ze doet en ik wil (bijna) alles weten. Ik hou ook niet zo van blogs die weinig van het persoon uitstralen. Deze tag is leuk om te lezen en leuk ingevuld!

 5. Leuk en interessant om te lezen. En wow, zoveel artikelen schrijven en ook nog eens afstuderen. Respect hoor. De auteur vind ik idd ook heel belangrijk al plaats ik zelf niet zoveel foto’s van mijn eigen foto.

 6. Leuk om te lezen. En nu je een blog per dag plaatst kan ik je ook even bijhouden 😉 Ik vind het erg leuk om via bloggen toffe mensen te ontmoeten, heel fijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.