PERSONAL | Ik ben geslaagd!

geslaagdDrie generaties juffen op een rij: oma, mama en ik

‘Wat ik ook ga doen, ik word géén juf,’ maakte ik mijn moeder altijd wijs toen ik nog klein was. Nou, dat plan is grandioos mislukt, want gisteren ben ik GESLAAGD! En dus ben ik nu voortaan officieel ‘Juf Marieke’. Allemachtig. Vanmorgen werd ik gebeld door mijn mentor en zongen alle leerlingen ‘Lang zal ze leven’ voor me door de telefoon en toen ik gisteren bij mijn ouders een gebakje ging eten na een avond werken (het leven gaat gewoon door!), hing de vlag buiten! Míjn vlag(genstok), zo bleek later, want dat was mijn diplomacadeautje. Nice!

Klein detail: dat diploma zelf heb ik nog niet. De diplomauitreiking is pas in juli, maar who cares? Ik ben gewoon geslaagd! Zo, wat ráár, hé!

Gisteren had ik dus het laatste eindgesprek. Dat klinkt makkelijker dan het is, want het is in feite gewoon een mondeling tentamen. Of – om met mijn beoordelaar te spreken – “je verslag was ontzettend goed, maar nú moet je jezelf bewijzen”. Oh. Nou, laat mij maar lekker schrijven. Mondeling lukt het me nooit om te zeggen wat ik nou eigenlijk wíl zeggen als ik er even over nagedacht heb. Beetje jammer, maar ja, niks aan te doen.

Gelukkig was vriendinnetje Amy net voor mij aan de beurt. Mevrouw kwam naar buiten met een dikke vette 9, dus de beoordelaar liet ons maar even hyper in het rond springen van blijheid, voordat hij mij naar binnen vroeg. Toen ik een halfuur later met klotsende oksels en een knalrood hoofd naar buiten kwam, ving Amy mij op tijdens het moment dat de beoordelaars gingen overleggen. Een kwartier later wist ik het ook: een 7, dus… GESLAAGD! Hell yeah!

Ja en dan, hè? Ik had geen idee en dus ben ik het huis maar gaan schoonmaken. Wat moet je anders? Gelukkig was er ’s avonds na het werken nog taart. Een klein feestje werd het dus wel. En dat mag ook wel: ik heb mijn hbo-diploma, jeeeeej! Moet ik nu eigenlijk ook nog een groot feestje geven met vrienden en taart en chips, en zo? Ik weet het niet zo goed. Ik heb daar helemaal niet over nagedacht. Ik dacht gewoon: slagen, klaar. En nu dan werken. Of zoiets.

Wat hebben jullie gedaan toen je geslaagd was?

Follow my blog with Bloglovin

31 thoughts on “PERSONAL | Ik ben geslaagd!

 1. Je hebt het super gedaan! Ik ben heel trots op je! Nu lekker genieten en vooral lekker blijven schrijven 🙂 xxx

 2. Gefeliciteerd! Wat heerlijk voor je! 🙂
  Ik heb de vlag uitgehangen toen ik mijn bachelor had en toen ben ik wijntjes gaan drinken met mijn buurman haha, want er was verder niemand thuis :’) Hopelijk mag ik over een maand dat nog een keer doen als ik mijn master heb, haha!

 3. Gefeliciteerd!

  Ik kan me eigenlijk niet herinneren hoe het was toen ik slaagde voor mijn hoge school, al weet ik nog wel de zenuwen voor het laatste gesprek.

  Toen ik slaagde voor de middelbare school was er een computerstoring en de uitslag kwam maar niet. En dus verzamelden we ons maar met zijn allen bij school om daar te wachten. En wat was het tof om het dan met zijn allen te horen en elkaar direct te kunnen feliciteren.

 4. Gefeliciteerd!! Ik ben ook juf.. zit niet in de familie en ik doe er niks meer mee helaas.. er is gewoon niks te vinden hier 🙁

  Weet niet meer wat ik deed toen ik geslaagd was, was in december! Geloof gelijk invallen haha…

 5. Gefeliciteerd!! Dat moet een heerlijk gevoel zijn!

  Toen ik geslaagd was voor de middelbare school kwam een vriend uit de buurt gelijk met wijn en taart aanzetten. Super lief! Kwam nog wat familie langs en dat was het 🙂 Wat ik straks met m’n bachelor ga doen… Nog geen idee. Nog één toets, pfff! Haha!

 6. Jeej! Ik kan me helemaal niet herinneren wat ik gedaan heb om het te vieren. Ik denk dat ik uit eten ben geweest! Ik kan me wel herinneren dat we op de dag dat we ons portfolio moesten inleveren (voor 12u smiddags) we daarna met een grote groep studenten in het zonnetje op het terras hebben gezeten. Grappig hoe zoiets je bijblijft 🙂

 7. Super, gefeliciteerd!!

  Ik hoop te slagen in juli, nog 2 herkansingen (morgen de 1e, waaaah!) en ‘even’ een thesis van max 25 pagina’s schrijven (naast fulltime van 9 tot 5/6 stage lopen iedere dag) en dan hoop ik m’n bachelor te hebben!! (dit hoor ik waarschijnlijk helaas pas eind juli)

  Wat ik dan ga doen: op de deadline dag dat de thesis ingeleverd wordt, is het gala, daar gaan we met een groep naartoe. Daarnaast gaan we met z’n allen op vakantie en gewoon echt lekker vakantie vieren (zo’n zin in!). Denk dat als ik het definitief te horen krijg, er wel een flesje bubbels open gaat en taart!

  (oja, mijn eventuele diploma uitreiking is pas 28 oktober…)

 8. Aaah super tof, gefeliciteerd!!
  Voor mij duurt het wat langer om af te studeren en juf te zijn. Stage liep niet lekker in het begin van het jaar, dus het tweede jaar ga ik overdoen. Gelukkig hoef ik niet alles overnieuw te doen. En straks nog het laatste verslag voor mijn ‘p’ inleveren. Ik vind het veel te leuk om met kids te werken.
  Ga je ook echt blijven lesgeven of heb je andere plannen?

 9. Gefeliciteerd!! Raar he, dat het nu gewoon klaar is.. Ik had de hele tijd het gevoel dat ik nog iets moest. Ga je invallen? Of lekker met je bedrijf aan de slag? Congrats!!

 10. Gefeliciteerd!! (beter laat dan nooit)
  Van mij geen advies over feestjes, ik hou er niet van. Ik heb me dan ook voorgenomen om over een paar weken alleen naar mijn certificaatuitreiking te gaan, het stelt toch niks voor.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.