PERSONAL | The Twelve Tag

Audrey bedacht zo ongeveer de moeilijkste tag die ik tot nu toe heb ingevuld: The Twelve Tag met 12 vragen over toen je 12 was… Mijn hemel, dát is lang geleden. Tja, en dan voor jullie maar hopen dat ik daar nog foto’s van heb…

Hoe zag je leven eruit toen je 12 was?

Toen ik twaalf was, ging ik voor het eerst naar de brugklas. Ik ging naar de HAVO/VWO klas en was ervan overtuigd dat ik nooit meer zo’n leuke klas kreeg als groep 8 was. Dat bleek (gelukkig!) niet waar te zijn. Ik heb goede herinneringen aan mijn brugklasjaar, waarin ik super braaf hard werkte en ontzettend veel gelachen heb.

Hoe zag jij er zelf uit?

…… Serieus? Willen jullie écht een foto zien? Ik heb eens zitten zoeken en heb vooral veel foto’s die nooit het internet levenslicht mogen zien. Nee, serieus. Ik plaats – zoals jullie weten – veel online, maar dat niet. Dat kan gewoon écht niet. Laten we zeggen dat ik het een wonder vind dat ik nooit gepest ben…

Ik heb één foto gevonden die nog wel leuk (en pixelig) is en waarop ik ineens in de groei was geschoten en mijn dertig onderkinnen verbaasd achterbleven. Op deze foto staan eigenlijk nog twee meiden, maar ik dacht dat zij het wellicht niet zo grappig zouden vinden om hun brugklasface op internet te zien staan, dus ja. We gingen hier overigens verkleed als zwarte piet naar de verjaardag van vriendin vier (?!).

Nou, hier, heb je ’t.

Wat waren je hobby’s?

Niet verrassend: schrijven. En ik speel al sinds m’n 4e viool. Toen ik 12 was, speelde ik ook nog heel fanatiek. Verder sprak ik – zoals iedereen op die leeftijd – veel met vriendinnetjes had (die ik – tot mijn eigen verbazing – veel had). En in de vakantie speelde ik graag The Sims. Laat ik dat laatste nou laatst herontdekt hebben…

Op wie was je verliefd?

Jémig. Eh… Ik geloof op een jongen uit mijn klas wel. OH JA. Dat was nog hilarisch ook.

Op één van die klassenfeesten hadden we een beetje om elkaar heen staan draaien (ik was zo iemand die nooit durfde te zoenen, laat staan schuifelen) en op de terugweg werd ik opgehaald door mijn ouders omdat ik naar de dokter moest. De jongen in kwestie zei heel quasi nonchalant: “Zal ik je anders even thuisbrengen? Je mag wel achterop, hoor!

Maar… hij was zelf even vergeten dat hij op een mountainbike reed en geen bagagedrager had. Goed, daar heb ik toen even heel hard om gelachen. Arme jongen.

Wie waren je vrienden (en heb je nog contact met ze)?

In de brugklas was ik heel close met S. (rechts van de foto geknipt) en S. (jarige jop). Wij vormden echt zo’n drie-eenheid, die vooral non-stop in een deuk lagen. Ik was ook goed bevriend met M. (links van de foto geknipt) met wie ik elke dag naar school fietste.

Alledrie zie of spreek ik ze nu nauwelijks meer. Na de brugklas viel onze klas uit elkaar; de ene helft ging naar HAVO, de andere naar VWO. Met één S. en M. ben ik op de middelbare school nog wel goed bevriend geweest, maar daarna zijn we elkaar uit het oog verloren.

Met vriendinnen uit de tweede en later heb ik trouwens nog wel veel contact.

Welke boeken las je?

Alle boeken met letters, maar vooral veel van de ‘Hoe overleef ik’- serie van Francine Oomen en natuurlijk Carry Slee en Jacques Vriens.

Naar welke muziek luisterde je?

Jémig. Naar van alles. Ik luisterde een beetje naar wat ‘in’ was, maar was toen al net zo slecht met titels en songteksten als nu. Ik deed maar wat, joh.

Mijn vriendin nam me een keer mee naar een concert van Within Temptation op Appelpop, waar het publiek ging ‘beuken’ (dat ‘dansen’ heeft een naam, maar vraag me niet hoe). Ik schrok me helemaal het lazarus natuurlijk. Kan natuurlijk ook helemaal niet, zo’n braaf meisje tussen die gasten. Maar ja, m’n vriendin vroeg of ik meewilde en ik was de moeilijkste niet (ondanks dat het helemaal niét mijn muziek was).

Wat waren je favoriete tv-programma’s?

Ik keek veel meidenfilms met vriendinnen. Met mijn broertje keek ik Spoed en later Flikken Maastricht. En met mijn ouders series als Oppassen!!! en Ben zo terug.

Wat was je rol in de afscheidsmusical van groep 8?

Hahahaha, oké, dit wil je niet weten. Goed. Er waren bij ons vier hoofdrollen: vader, moeder en twee kinderen. Ik was de moeder.

Ik moest gigantisch veel tekst leren, waarvan ik nu nog delen uit mijn hoofd ken (en mijn moeder – die samen met mij oefende – ook) en ik droeg de meest verschrikkelijke kleren die ik op zolder kon vinden. Maar ik vond het geweldig!

Goed, die foto had niet gehoeven, ik weet het. Het was waarschijnlijk ook beter geweest als hij het internet niet gehaald had. Maar ik voel me nog schuldig over de achtergehouden foto’s met de achterdertig onderkinnen. Dus hier. Mét beugel en blauwe oogschaduw (voor mijn rol, ik zweer het je). En me nu niet ineens alsnog gaan pesten, hè?

Schrijf een zin (of fragment) uit je dagboek over.

HA! Die liggen nog bij mijn ouders. Nee, serieus. Maar het zal waarschijnlijk iets in de trant zijn van:

OMG, vandaag hebben we álle pasfoto’s van leerjaar drie afgezocht om erachter te komen wat de leerlingnummers van *** en *** waren. Nu kunnen we hun lesrooster opzoeken en ze ’toevallig’ tegenkomen!

Jep, that actually happened. Maar wel toen ik een jaar ouder was, vooruit.

Wat waren je toekomstdromen?

Schrijven en vooral géén juf worden. Dat eerste is goed gelukt. Dat tweede… Nou ja.

Wie was je juf of meester in groep 8 (en wilde je toen zelf al juf worden?)

Meester Wim! Eindelijk kreeg ik een meester en nog wel een vet coole ook.

Hij droeg sokken in sandalen en zei ‘gefeliciflapstaart’, maar dat maakte me niks uit.

Iedereen was dolgelukkig met een meester. En op die tweede vraag: nee! Ik wilde orthopedagoog worden.

Nou, Audrey, bedank, hè? Haha. Ik durf het niet aan om mensen te taggen, maar voel je vrij om ‘m over te nemen!

Follow my blog with Bloglovin

21 thoughts on “PERSONAL | The Twelve Tag

 1. Haha! Wat een leuke tag en wat een leuke antwoorden! Ik was strandwacht tijdens de musical van groep 8. De tekst die ik zelf had zou ik niet meer weten, maar die liedjes! Pff, haha!

 2. Hihi, ik heb geprobeerd om dit in m’n hoofd in te vullen, maar nee. Niet gelukt! Respect dat je nog zoveel weet, haha! :p Leuk toch, die oude dagboek stukjes!

 3. Had het maar gevraagd, wij hebben nog bergen charmante foto’s van je :). Die pantykousen stonden ook geweldig….www.weet wat je wilt…..en O, ja Sims.( maakte je een huis, maar dan…stress…prullenbakken legen, gras maaien, baby voren anders liep t mis)

 4. Geweldig! Ja, die kousen! Hahaha, dat opzoeken van die nummers en ze toevallig tegenkomen. Oh man, wat een lachkick. Toffe herinneringen, hè!

  1. Nou, toevallig was dat niet hoor 😉 We gingen ze gewoon zoeken tussen AL die nummers, hahaha

 5. Hahahaha geniaal!
  Ik dacht dat ik de enige was die het leerlingennummer van een jongen die ik leuk vond (ik geloof uit de 4e/5e klas ofzo, ik zat toen denk ik in de 2e of 3e) had achterhaald om hem ’toevallig’ tegen te komen hahahahah!

 6. Zo hard om deze tag gelachen. Go Audrey voor het verzinnen en go Marieke voor het invullen! Als jij een speciale 12e vraag voor me verzint wil ik ‘m ook wel invullen, haha.

  1. Hihi, inderdaad. Ik had ook nog foto’s van de basisschool waar jij ook op stond, hahaha! Maar dat doe ik je niet aan 😉 (En mezelf ook niet.)

 7. Hahahaha, heel herkenbaar!
  Maar dat waren niet de pas foto’s hoor, dat was het klassen boek dat we hadden opgezocht :p en dat we dan M. en een vriend tegenkwamen en zij niet wisten waar ze les hadden en wij het voor hun wisten xD

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.