PERSONAL UPDATE | Slovenië, afstuderen en blogplannen

20140429-083743.jpg

Hier, een hele slechte foto uit Slovenië (want: van Facebook gehaald) en ook nog eens van Geert. Maar ja, je moet wat als je in de trein zit.

Slovenië
Er zijn een aantal dingen die ik graag met jullie wil delen en daarom leek het me leuk om weer eens een personal update te schrijven. Waar ik op dit moment druk mee ben? Vooral met het nagenieten van mijn vakantie in Slovenië. De meeste van jullie zullen het nu wel door hebben: afgelopen week was ik in Slovenië. Als het goed is, hebben jullie daar op mijn blog weinig van gemerkt, want ik had vooruit gewerkt en kon met de wifi van het appartement af en toe reacties beantwoorden. (Helaas red ik het niet meer om álle reacties te beantwoorden, sorry!) In het kort over Slovenië: het is een ge-wel-dig mooi land en je moét er echt naartoe! Maar ik haal jullie nog wel over in de blogs die eraan komen, haha!

Afstuderen
Had ik al gezegd dat mijn scriptie ingeleverd is? Ha! Het duurt nog wel 2 weken voordat ik bericht krijg of het goed is, maar hij is in ieder geval AF. Dat betekent niet dat ik nu helemaal klaar ben, overigens. Na de vakantie (ja, ik heb nog een week vrij, geluksvogel) moet ik nog 3 dagen stage lopen en ik moet nog 2 logboeken afmaken, mijn stageverslag en een portfolio schrijven. Maar dat is natuurlijk niks vergeleken met mijn scriptie. Mijn vader keek mijn scriptie na op spelfouten en vatte het samen met: ‘jemig, wat een pokkewerk moet dit geweest zijn.’ Ik had het niet beter kunnen omschrijven.

Blogplannen
En dan mijn blog! Hebben jullie dat ook altijd, dat je na een vakantie weer helemaal vol plannen thuis komt? Een week (bijna) niet op internet en vol rust is zó inspirerend voor een mens. Geert en ik zijn gek op plannen maken en we hebben het dan ook de hele week naar hartenlust gedaan. Over het bedrijf, over toekomstige reizen en natuurlijk over mijn blog. (En één van die plannen is dan ook: thuis ook minder op internet en ook lekker vroeg naar bed. Maar ja. Hebben we die plannen niet allemaal?)

De eerste ‘verandering’ is dat ik me nog meer wil focussen op de onderwerpen waar mijn blog om draait. Af en toe komen er nog onderwerpen voorbij die misschien niet helemaal op mijn blog thuis horen. Ik zit er daarom aan te denken om de boek reviews te skippen, omdat ik het idee heb dat die veel minder gelezen worden. Wat vinden jullie? (Je mag eerlijk zijn, daar heb ik wat aan!) Of dat ik bijvoorbeeld 5 boeken in 1 blog review? Hetzelfde geldt voor filmreviews, hoewel ik die bijna nooit schrijf. Beauty en fashion komt al weinig voorbij en daar ga ik dan ook alleen over schrijven als ik écht iets speciaals te melden heb. Mijn blog gaat namelijk over mijn Bucket List, dromen najagen en reizen, met een persoonlijke touch. Oh, en over health. De vier favoriete onderwerpen van mijzelf én van jullie (volgens de poll van laatst).

De tweede verandering is dat ik voorlopig even 1 keer per dag blijf bloggen. Het bevalt me namelijk goed om meer tijd te kunnen steken in 1 artikel en kwaliteit boven kwantiteit te kiezen (en dus niet iets online knallen omdat er iets online moet (waardoor ook die andere onderwerpen voorbij kwamen die weinig met mijn blog te maken hadden. Dat gevoel had ik namelijk af en toe wel.) Aan de bezoekersaantallen en de reacties te zien, vinden jullie dat tot nu toe ook niet zo erg. Maar ik hoor het graag als het anders is! Ik heb heel lang niet mínder willen bloggen, omdat ik me verplicht voelde om 2 keer per dag iets online te zetten, maar als ik nu ook zie dat zelfs de grote blogs (Beautygloss, Misslipgloss, enz.) toegeven het gewoon niet altijd te redden om 2 blogs per dag te plaatsen, denk ik: je moet ook niet teveel van jezelf willen, Mariekie. Misschien dat er af en toe wel 2 artikelen per dag online komen, hoor, maar dus minimaal 1. Een beetje rust in de tent, zodat ik ook meer tijd heb voor ontspanning én natuurlijk ons eigen bedrijf, waar het beter en beter mee gaat (maar wat dus ook steeds meer tijd kost, gelukkig!)

Zo, een heel verhaal. En ook nog geschreven vanuit de trein, dus wellicht dat de opmaak van de blog niet helemaal klopt met normaal. Maar who cares? Want ik maak me nergens meer druk om en ben de rust zelve, haha! Love schoolvakantie!

Wit - kopie - kopie-001

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

 

19 thoughts on “PERSONAL UPDATE | Slovenië, afstuderen en blogplannen

 1. Haha, fijn, zo’n eerlijke vader 😉 En zo’n 5 boeken in 1 blog review lijkt me wel wat! 1 artikel per dag is verder veel beter bij te benen dan meerdere, soms kom ik er gewoon niet aan toe om alles te lezen en dat is zonde, dus ook dat klinkt goed.

 2. Gecombineerde boekreviews lijken mij persoonlijk leuker dan 1 per keer, en dan heb je 2 vliegen in een klap. Nog steeds boekreviews maar dan minder vaak (okee, tenzij je 5 boeken per week leest maar dat terzijde).
  En verder vind ik het wel prima zo, maar je moet doen wat jij het fijnste vindt 🙂

 3. Wat fijn dat je op vakantie bent geweest! Ik kijk uit naar je Slovenieblogjs! Wat het bloggen betreft, doe lekker wat goed voelt, dat is ALTIJD het beste. Geen verplichtingen, geen verwachtingen, doe wat jij wil doen. You only live…. ones 🙂

 4. Heerlijk, zo’n weekje weg 🙂 Ik geef eerlijk toe dat ik de boekreviews meestal skip, simpelweg omdat ik het (net als bij filmreviews) zo afhankelijk van smaak vind.. Ik stap een film of boek liever in zonder iemands mening in mijn hoofd, hihi.

 5. Ik ben benieuwd naar je blogs over Slovenië! Ik lees de boekreviews wel graag, maar zou het niet erg vinden als er meerdere boeken in een blog besproken worden. Verder idd gewoon lekker doen waar je je goed bij voelt, het is jouw blog en het moet wel leuk blijven voor jezelf.

 6. Ik las de boekreviews inderdaad het minst. De manier waarop je ze doet vind ik overigens heel leuk. Misschien is meerdere boeken per post inderdaad een goede oplossing.

  Ik vind persoonlijk je columns en posts over je bucketlist e.d. het leukste om te lezen! Dus fijn om te zien dat je daar vooral mee doorgaat! 😀

 7. Ben benieuwd naar je ervaringen in en foto’s van Slovenië! Ik ben er een aantal jaren geleden een keer geweest (voornamelijk in Ljubljana, de hoofdstad) en dat vond ik erg tof, dus ben benieuwd!

  Eén artikel per dag is prima joh, je moet doen waar jij je goed bij voelt want het is jóuw blog! Ik lees in ieder geval altijd met plezier je artikelen!
  5 boeken kort reviewen in plaats van één grote review van één boek zou ik wel fijner vinden ja 🙂
  Oh, en vooral columns blijven schrijven, die zijn altijd hilarisch én heel goed!

 8. Kom maar op met je blogs over Slovenië want sinds ik laatst een flits van een reportage over dit land heb gezien, ben ik er wel heel nieuwsgierig naar geworden! 2 blogs per dag is inderdaad wel erg veel, leuk als het allemaal kan maar er zijn nog zoveel andere dingen die ook gedaan moeten worden. Wat boekreviews betreft, ik maak zelf maandelijks een overzicht met de boeken die ik in die maand heb gelezen, korte samenvatting van het boek en kort mijn mening. Werkt voor mezelf het beste + het levert ook nog eens leuke reacties op…

 9. Heerlijk wat een vakantie met je kan doen! Ik vind dagelijks bloggen al een enorme prestatie. Ik ben blij als ik 3x per week red. 😉

 10. Goedzo! Ik vind 1 post per dag wel fijn bij blogs. Ik kan het simpelweg niet bijhouden om meer te lezen. En goed dat je je meer op je Bucketlist-onderwerpen richt 🙂

 11. Persoonlijk interesseerden de boekreviews mij minder, omdat ik al zoveel boeken heb staan die ik nog moet lezen en daarom eigenlijk niet echt geïnteresseerd ben in nieuwe boeken momenteel.

  Het lijkt mij wel een goed idee als je je inderdaad vooral richt op verhalen over je bucket list/dromen najagen/reizen, omdat dat, zoals je zegt, is waar je blog in eerste instantie over gaat en waar je het liefst over schrijft!

 12. Wat Milou zegt: 2 blogs per dag hou ik gewoon ook niet bij. Ik kom al regelmatig bijlezen en dan zijn er vaak aardig veel artikelen waar ik doorheen moet. 1 artikel is dan ook makkelijker bij te lezen. Goeie focus, leuke onderwerpen! Ik blijf lekker bij je lezen hoor!

 13. Hey Marieke!
  Leuke blog weer hoor(: Ik vind je boekreviews altijd erg leuk! Maar misschien is het inderdaad een optie om meerdere boeken in 1 blog te zetten. Persoonlijk houd ik niet zo van de filmreviews.
  Geniet nog lekker na van je vakantie:D
  xx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.