PERSONAL UPDATE | Waar ben ik op dit moment (heel druk) mee bezig?

‘s Avonds voel ik me dan weleens zo, haha!

Vandaag even een persoonlijke update, want ik ben héél druk met van alles en moet daarom werken met heel strakke planningen. Ik dacht: ik vertel jullie gewoon even waar ik zo druk mee ben. Ik vind het zelf altijd leuk om zulke updates te lezen op blogs, maar als jullie het niks vinden, hoor ik het ook graag! Goed, Marieke, waar vul jij je 24 uur per dag momenteel mee?

Dit is een oude foto uit 2011, toen ik vrijwillig lesgaf aan Turkse en Marokkaanse leerlingen met een achterstand. Deze foto stond toen in de krant!

School

Op dit moment ben ik aan het afstuderen op de pabo. Aangezien ik nog geen achterstand heb opgelopen en graag door wil werken, ben ik zéér waarschijnlijk in mei al klaar met mijn studie. Héérlijk, twee maanden voor het einde van het schooljaar! Dat betekent echter wel: doorstomen en hard werken.

Stage
Natuurlijk loop ik ook stage; drie tot vier keer in de week. Ik moet in totaal 63 dagen stage lopen en ik heb het zo ingepland (met een paar dagen meer per week) dat ik voor de meivakantie klaar ben. Ik loop stage in groep 7 van een leuke school in Arnhem en geef de hele dag zelf les. Natuurlijk komt er meer bij kijken dan alleen lesgeven (voorbereiden, oudergesprekken, plannen maken voor leerlingen, studiemiddagen, rapporten, vergaderingen en nog véél meer), dus het komt erop neer dat ik dagen maak van 7.45 uur (7.00 uur in de bus) tot 17.30 uur (dan ben ik ongeveer thuis). Best wennen, als je al die jaren studentje bent geweest!

Scriptie
Natuurlijk moet ik ook een afstudeeronderzoek doen en een scriptie schrijven. Ik ga onderzoeken welke methodes voor aardrijkskunde en geschiedenis het beste passen bij de school (ze willen nieuwe methodes) en schrijf daarover een scriptie én presenteer mijn aanbevelingen. Als ik in mei af wil studeren, moet mijn scriptie op 31 maart ingeleverd zijn, dus ik heb nog 8 weken te gaan… Vorige week kreeg ik toestemming om te beginnen, dus er moet in die 8 weken een hoop gebeuren!

Werk

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten, heb ik – samen met Geert – een eigen bedrijf, WWW-producties. We maken filmpjes, maar ook mijn boeken, columns en blog vallen daaronder. Op dit moment filmen we ongeveer 2 dagen in de week (bij bruiloften, bedrijven of evenementen) en natuurlijk moeten de filmpjes dan ook nog gemonteerd worden (dat doet Geert), hebben we een website, moeten we klanten binnenhalen, mailen, administratie doen, enzovoorts. Kortom: daar zijn we heerlijk druk mee!

Op dit moment zijn we vooral bezig met trouwfilms, onze favoriete soort film! We hebben nu twee keer op een trouwbeurs gestaan en zijn nu in gesprek met veel toekomstige echtparen, en dus hebben we een paar keer per week een voorgesprek bij mensen thuis. Super leuk!

Blog

De rest van mijn tijd vul ik met mijn blog. Daar ben ik ook uren per dag mee bezig. Héérlijk! Ik plaats nog steeds 2 artikelen per dag, maar soms is het aardig bikkelen om alles op tijd af te krijgen. Maar hé, daar kies ik zelf voor en ik vind het nog steeds geweldig. Gelukkig krijg ik zóveel leuke reacties van jullie én heb ik in januari een dik bezoekersrecord gehad (29.742 unieke bezoekers tegenover 17.681 in december, waaaaah!), waar ik jullie eeuwig dankbaar voor ben. Echt, dat vind ik zó geweldig! Niet te beschrijven. Dank jullie wel!

En natuurlijk probeer ik ook een paar keer per week af te spreken met vrienden! Dat lukt gelukkig nog aardig, maar ik ben wel blij dat er nog een vakantie komt voordat ik mijn scriptie in moet leveren! Wanneer is het voorjaarsvakantie?!

Waar zijn jullie zoal druk mee?

Wit - kopie - kopie-001

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

16 thoughts on “PERSONAL UPDATE | Waar ben ik op dit moment (heel druk) mee bezig?

  1. Hihi, ik ben helemaal niet druk op het moment. Ben nu bijna een maand ziek thuis. Volgende week weer werken, dat zal wel weer even wennen en aanvoelen als heel erg druk. Ik blog zelf nog maar net, maar kwam al snel aan het begin van de maand op die van jou terecht. Ik lees je blogjes altijd met heel erg veel plezier en het ziet er altijd heel erg mooi uit met de foto’s en layout! Dus die bezoekersaantallen … volledig verdiend! Geniet ervan en ga zo door!

  2. Jeetje Marieke, slaap jij nog wel?! Ik durf nu nooit meer te zeggen dat ik het druk heb. 😮 Overigens klinken de dingen die je doet wel heel erg leuk! En veel succes met je scriptie. 😀

    1. Hahaha, ja hoor! Dat is heel belangrijk als je het druk hebt. Probeer rond 23.00 uur in bed te liggen als ik naar stage moet en als ik de dag erna niet vroeg ergens hoef te zijn, wordt het soms iets later.

  3. Wow, wat doe je veel! Dat je dat allemaal volhoudt! Het zijn gelukkig vooral hele leuke dingen. Ik schaam me nu bijna als ik af en toe denk dat ik het druk heb met mijn middelbare school, haha. Heel veel succes met je scriptie!

  4. Druk leventje hoor!!! Wij zijn momenteel heel veel bezig met het kindje wat wij over ongeveer 6 weken verwachten. Daarnaast ben ik bezig met afvallen en dus letten op wat ik eet. En ik ben het hardlopen weer op aan het pakken. Heerlijk!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *