PERSONAL | Wij hebben een nieuw huis!

verhuizen

10 november vertelde ik jullie dat we willen verhuizen, gisteren deelde ik in mijn wekelijkse column een verhaal over een bezichtiging en gisteren tekenden wij óók het contract van ons nieuwe huis! Wat kan de tijd toch snel gaan… Wij hebben een nieuw huis gevonden!

Mijn moeder schreef het al in een comment onder mijn ‘wij willen verhuizen’-blog: Ik zet de klusspullen vast klaar, want jullie kennende kan het snel gaan. En inderdaad, net als de vorige keer hebben we bést wel snel een nieuw huis gevonden. En we zijn écht wel kritisch, hoor!

Via Funda hadden we een leuk huis gevonden in Zevenaar en toen we de makelaar belden, bleken er drie huizen in die buurt te huur te staan. Zoals ik gisteren al zei, mag je dan eerst door de administratieve rompslomp heen om te bewijzen dat je het écht kunt betalen, en daarna mochten we de drie huizen bekijken.

Huis één was meteen al niks. Het gevoel was niet goed en toen de makelaar zei dat erachter een rumoerige buurt was, waren we er snel klaar mee. Huis twee was al een stuk beter, maar was wel iets benauwd omdat er aan alle kanten huizen waren. Vooral in de achtertuin vond ik dat niks, aan drie kanten buren hebben. Huis drie daarentegen… WAUW.

Ik had meteen een ‘jeetje, als we dit eens zouden kunnen krijgen’-gevoel. Het is een hoekhuis met een grote tuin en maar één buurman. Het staat best wel vrij (ondanks dat het wel in een woonwijk staat) en je kunt best een eindje weg kijken. Jackpot!

Er moet nog wel wat aan gebeuren, maar heel grote dingen zijn dat gelukkig niet. We moeten álles schilderen, overal vloeren leggen, etc. Buiten willen we uiteindelijk ook een schutting zetten, omdat de achtertuin nu vrij open is, maar dat komt later wel. Het plan is dat we eerst alles schilderen en de vloeren leggen, dan alles wat we nu hebben verhuizen en daarna lekker gaan schuiven met de meubels. Dan kun je beter kijken wat je mist qua meubels.

Nu hebben we natuurlijk niet zoveel spullen (met ons tweekamerappartement) maar ik hoor van iedereen dat een ‘echt grote mensen huis’ met drie slaapkamers en een zolder ook zó vol staat. Dus dat geloven we dan maar, haha.

16 december krijgen we de sleutel. Het klussen wordt nog best een gedoe en ik weet zeker dat ik er tegen die tijd wel klaar mee ben, maar nu heb ik er zóveel zin in! Een echt huis! Met ruimte! Drie slaapkamers, een schuur en een grote tuin! Maar zonder vaatwasser. Dat is dan wel weer jammer.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

64 thoughts on “PERSONAL | Wij hebben een nieuw huis!

 1. Vergeet niet aan je inboedelverzekeraar door te geven, dat je tijdelijk twee adressen als jullie de huur van je oude appartement nog tot 1 januari 2015 door loopt.

 2. Super!!!!! Wat leuk seg! Dan kan je misschien nog voor de feestdagen in je nieuwe huis! Zoveel ruimte moet heerlijk zijn. Wij wonen ook op een tweekamerappartement en dat staat echt wel propvol spullen. Een groter huis is zo leuk! 🙂

  1. Voor de feestdagen gaat denk ik niet lukken, maar voor Oud&Nieuw wel! 😀 Dit jaar dus maar geen kerstboom opzetten 🙁

  2. Geen kerstboom?! Misschien moet je gewoon in je twee huizen een kerstboom zetten? 🙂 Een kleinere of zo? Ik zou de decembermaand niet overleven zonder kerstboom 😉

  3. Geert roept nu heel hard ‘NEE MARIEKE’, haha. Ik ga er eens even goed over nadenken. In ieder geval moet er een stereo mee met de Top 2000 op!

 3. Oh Marieke, gefeliciteerd! En super leuk stiekem, want.. Wij zijn ook aan het kijken voor een huisje in Zevenaar! Dan moeten we dus echt wel een keer daten 😀

  1. ECHT? Hoe cool! JAAAAA, DATEN! Dat kan natuurlijk sowieso. Kom bij ons in de straat wonen, er staan er meer te huur! 😀

 4. We zijn gisteren even door de ramen wezen gluren, inderdaad een flink huis, lekkere tuin ( en hoera, ik mag ‘ em renoveren) op een super plekje. Hier zullen jullie niet zo snel uitgroeien. Succes met de voorbereidingen !

 5. Iets zegt me dat de steeds weer terugkerende vaatwasser meer als hint bedoeld is 🙂 Maar namens ons allen veel geluk samen in jullie nieuwe huis. Ennuh, 3 slaapkamers waarvan 2 leeg? hhhhhmmmmmm hoe gaan we die vullen………………

  1. Eén wordt slaapkamer, één wordt kantoor en één wordt inloop-camera-spullen-kast! 😀 😉 Haha! Maar dank jullie wel, dat gaat helemaal goedkomen 🙂

 6. Wauw, dat is inderdaad snel gegaan, gefeliciteerd! Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan maken. 🙂 En Zevenaar lijkt me heel gezellig om te wonen!

 7. Oh wat fijn! Dat is inderdaad snel gegaan! (een beetje zoals bij mijn broer, die kocht samen met zijn vriendin binnen drie weken een huis – hij deed ‘n bod en had binnen een half uur (!) al een positieve reactie)
  Gefeliciteerd! (: Hopelijk gaat alles voorspoedig, ook met het klussen! Het lijkt me heerlijk om een tuin te hebben – ik woon op één hoog met een klein balkon.
  Geniet van de voorbereidingen!

 8. Gefeliciteerd! Wat een leuk nieuws.
  Ik begon afgelopen week ook over verhuizen maar hebben onze familie beloofd hier minimaal 5 jaar te wonen haha. (nog 3 te gaan!)

  1. Hihi, mijn ouders zullen ook wel gedacht hebben: wéér klussen?! Maar ze vinden het wel leuk, denk ik 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *