Philips Airfryer review | Beste koop op kookgebied ooit!

philips airfryer

philips airfryer

10 maanden geleden kochten wij de Philips Airfryer. Best een rib uit ons lijf, aangezien het ding €200 (nu €189,05!) kost. Ik snap dat je ‘m dus niet zomaar even op een donderdagavond aanschaft, maar vandaag ga ik je proberen te overtuigen om het tóch te doen. Want de afgelopen maanden is gebleken dat de Airfryer al z’n geld waard is. En nee, dit is géén advertorial.

Wat is de Philips Airfryer?

Eigenlijk is de Airfryer een soort gezonde friteuse. In onze oude friteuse ging gewoon frituurvet, wat niet alleen verschrikkelijk ongezond is, maar wat ook één grote zooi wordt na een tijdje. Ik was dat ding dan ook méér dan zat en was blij dat Geert op het idee kwam om een Airfryer te kopen.

In de Airfryer frituur je namelijk met lucht, waardoor friet 80% minder vet bevat dan friet uit een normale friteuse! Het werkt eigenlijk een beetje als een oven, want je moet er wel ovenfriet in doen. Of je kunt natuurlijk zelf friet maken, zoals wij doen. Nog gezonder!

Wat kun je erin maken?

Héél veel! Een paar voorbeelden:

 • Frietjes
 • Snacks
 • Vlees (super sappige kip gegarandeerd!)
 • Muffins
 • Cake
 • Etc.

Op Facebook schijnt zelfs een hele community te bestaan waar mensen recepten voor de Airfryer in delen!

Wordt dat dan wel knapperig?

Absoluut de meest gestelde vraag die wij krijgen over de Airfryer. En het antwoord is JA! Zo ongeveer iedereen die we kennen, hebben we al een keer uitgenodigd om Airfryer frietjes te komen proberen en iedereen is enthousiast. Het smaakt wel iéts anders dan gewone friet, maar ik vind het eigenlijk zelfs lekkerder. Helemaal niet vettig, wat ik met gewone friet wel vaak vervelend vind.

Ook snacks worden knapperig in de Airfryer. En de loempia’s. De aardappelkroketjes. O jongens, dat ding is geweldig.

Ik moet er wel bij vermelden dat we bij de frietjes 2 eetlepels zonnebloemolie voegen. Bij de snacks niet.

philips airfryer

Waarom moet je ‘m kopen?

 • Veel minder vet, hoera!
 • De frietjes zijn lekkerder (wegens het punt hierboven).
 • Je kunt ‘m voor veel dingen gebruiken.
 • Je hoeft niet meer om te kijken naar je vlees als je aan het koken bent.
 • Geen frituurvet meer aanschaffen (vieze zooi).
 • Geen stinkhuis meer of op de oprit frituren! Gewoon de Airfryer onder de afzuigkap en hoppakee.
 • Je hebt ‘m in meerdere varianten. Wij hebben het (onderstaande) XL formaat, waardoor we voor meer mensen tegelijkertijd kunnen bakken. Veel makkelijker!

[bol_product_links block_id=”bol_551bb32e65db0_selected-products” products=”9200000010214164″ name=”Airfryer” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Nadelen:

Oké, eerlijk: ik vind er twee nadelen aan kleven.

 • Hij is lastig schoon te houden. Al lijkt me dat wel makkelijker als je een vaatwasser hebt (waar ‘ie in mag).
 • Hij is – laten we eerlijk zijn – dúúr. Zeker in vergelijking met een gewone friteuse.
 • Het ding is niet fatsoenlijk te fotograferen, omdat ‘ie zo spiegelt. Jullie moeten het dus met Instagramfoto’s doen, sorry!

Wat mij betreft is de Philips Airfryer al z’n geld waard. We zijn er super blij mee! Ik weet dat je er soortgelijke producten van andere merken bestaan, maar daar heb ik geen ervaring mee.

Nogmaals: dit is geen advertorial. Ik ben gewoon enthousiast!

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

16 thoughts on “Philips Airfryer review | Beste koop op kookgebied ooit!

 1. Klinkt wel leuk, alleen ik hoef er geen. Wij hebben ook geen frietpan, maar maken bijv. zoete aardappelfriet gewoon uit de oven. Als we eens zin hebben in frietjes met een snack halen we het gewoon bij de friettent. Wel ongezonder natuurlijk, maar denk dat als we zo’n airfryer hebben we het uiteindelijk veel vaker gaan eten haha!

  1. Hihi, wij gebruiken hem bijna elke dag! Maar niet elke dag friet/snacks, hoor (dat eten we 1x per week) 😉

 2. Haha, ik was in eerste instantie helemaal niet overtuigd, maar m’n vriend z’n ouders hebben er al een tijdje een. Uiteindelijk hebben wij hem voor Kerst gekregen, en nu ben ik ook enthousiast! Het is zo makkelijk en zo snel!

  1. Ik denk het. Ik moet eerlijk zeggen dat wij dat nog niet gedaan hebben. Maar dat staat vast in de handleiding!

  2. Ja dat vroeg ik me ook af.. want dan is het gewoon een oven?

  3. Ja, een beetje wel, maar in de oven moet je friet bijvoorbeeld naast elkaar leggen (en dan passen er misschien 20 frietjes in onze stomme combi oven) en hier kan héél veel in!

 3. Haha, dat laatste nadeel! Dat is voor een blogger wel een nadeel. Nou liever iets wat teveel spiegelt dan zo’n vieze vette frietpan die hier in de schuur staat!

 4. Hier nog zo’n airfryerfan!1 Wat is dat een super apparaat. Ik gebruik hem dagelijks voor van alles en nog wat: gegrilde groente, appeltjes verwarmen, muffins, friet, vegaburgers, afbakbrooodjes(veel sneller dan in de oven)….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.