Liefde voor platenspelers

platenspeler

Ik had een concept blogje in de planning staan waarin ik jullie in 300 woorden wilde overtuigen van het feit dat er echt een platenspeler in mijn leven moest komen, maar op die stormachtige zondag besloten Geert en ik gewoon even naar de Mediamarkt te rijden en de daad bij het woord te voegen. De dekenkist (a.k.a. kastje waar de platenspeler op moest komen) van mijn opa had inmiddels al een plekje in huis en we hadden zelfs al wat platen weggepikt uit de galerie van mijn schoonouders. Kortom: de platenspeler was meer dan welkom! (Echt, eerlijk waar, alsof ik het over een baby heb…)

In de winkel waren we er ook vrij snel uit. De platenspeler die wij op het oog hadden was in het echt HEUL mooi! En hij heeft een ingebouwde box, wat misschien wel iéts minder mooi geluid oplevert, maar wat wel heel praktisch is (en mooier dan zo’n lelijke box ernaast). Het liefst wilde Geert er trouwens één met zo’n hoorn, maar die was veel te duur (en hij zou ook niet zo mooi in ons huis staan, denk ik, want hij was heel donker). Deze heeft ook een retro-stijltje, maar met de gemakken van 2015. Oh, en er zit zelfs een radio in!

Eenmaal thuis gooiden we er meteen een plaatje op van Elvis en waaaaauw, ik ben verkocht! Geert denkt dat ik dit maar een halfjaar leuk ga vinden, maar ik ben ervan overtuigd dat ik de komende jaren alleen maar plaatjes ga draaien. Platen zijn zo mooooi! En wij luisteren toch alleen maar muziek uit de jaren ’50, ’60 en ’70, dus al onze lievelingsmuziek is vast op platen te vinden.

Op dit moment staan er zo’n tien platen klaar om afgespeeld te worden, maar mijn moeder app’te al over een koffer met tientallen platen op zolder dus je snapt dat ik daar binnenkort even rond ga neuzen. Want we hebben nog niet eens een plaat van The Beatles, The Rolling Stones en Queen, dus onze verzameling is nog lang niet compleet.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

8 thoughts on “Liefde voor platenspelers

  1. Nou álle lp’s van Queen zitten in die koffer, dus dat probleem is opgelost. Ik heb ze niet allemaal ook op cd dus supergaaf dat ik sommige stukken nog eens kan beluisteren. Er zijn ook nog oude singeltjes met liedjes uit mijn kleutertijd, die zijn rood ?

  2. Ja zooo leuk een platenspeler <3 Ik heb er zelf ook een, en een stapeltje platen ernaast! Hoewel ik moet bekennen dat Spotify het vaak toch wint… Oeps!

  3. Wat een mooi ding, ik snap dat je er verliefd op bent geworden, meteen een retrosfeertje in de kamer. Veel succes op jullie platenjacht! 😉

  4. Wow! Hij is echt héél erg mooi! Ik heb er twee jaar geleden eentje voor Kerst gehad en gebruik hem zeker iedere dag, ben er nog altijd zo blij mee! Veel plezier ervan! Liefs, Charelle

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.