PLOG | Dagje bloggen + event

Als je me vorige week had verteld dat ik een dagje zou gaan ploggen, had ik je voor gek verklaard. Iederéén doet het al en dat is voor mij altijd een hele goede reden om het niet te doen. Maar ja, ik vind het zelf zo leuk om te lezen! Vorige week had ik een leuke blogdag en ik besloot ik een hele gekke bui de hele dag te ploggen. Laat me vooral weten of het voor herhaling vatbaar is, want anders stop ik er gelijk weer mee!

Voor wie niet weet wat een plog is: het houdt in dat je een diary van de hele dag maakt en dus de hele dag door foto’s maakt. Ik maakte vorig jaar al wat series van ‘A picture an hour’, wat een beetje hetzelfde idee is. Het idee komt overigens van 10e, dus alle credits gaan naar haar!

Goedemorgen! Ik begin de dag met een goed ontbijt (zoals altijd: soya met banaan en zadenshitdingetjes) en het checken van mijn blog.

Door een technische fout bij mijn hosting kan ik niet meer dan 3 reacties achter elkaar beantwoorden via internet, want anders krijg ik een ip-block en kan ik niet meer inloggen op WordPress. Via de app kan ik wel alles beantwoorden en dus kroop ik even met de iPad op de bank. Ze zijn trouwens bezig met het oplossen ervan, hoor, maar het blijkt moeilijker dan gedacht. Of zoiets. Ik heb er ook geen verstand van.

Blogjes tikken en even vooruit werken. Ik werk nooit zoveel vooruit, omdat het me gewoon niet lukt qua tijd. Deze vakantie wil ik even flink vooruit tikken, zodat ik ook een dagje niks kan doen als ik geen zin of tijd heb. Hopelijk lukt het, haha!

In mijn notitieboekje staan veel ideetjes voor artikelen. Alleen nu nog tijd om alles uit te werken!

Tussendoortje! Ik houd niet van koekjes (en niet van taart, behalve van appeltaart), maar voor deze keer maakte ik een uitzondering omdat ik te lui was om iets gezonds klaar te maken. Erg, hè?

Ik vergiste me in de tijd en had een uurtje langer dan ik dacht. Hé, da’s ook weleens fijn. Kon ik nog mooi even mijn nagels lakken! Deze drie gebruikte ik. Het middelste potje bevat nog aardig wat lak, maar het stokje is te klein, waardoor ik er amper bij kan komen. Grrr! Moet ik ‘m elke keer schuin houden en weer dicht draaien. Maar ja, nu al weggooien is ook zonde.

Alles bij me? Check, check, dubbel-check. In mijn nieuwe tas overigens! Morgen daarover meer!

Van de treinreis vergat ik foto’s te maken, maar jullie weten zelf ook wel hoe een trein er van binnen uit ziet.

Hier waren we net op het event, Soirée Magnifique, dat in Amsterdam gehouden werd. Het was een event van Mr Goodiebag. ’s Middags werden er workshops gegeven. Tenminste, ik vond het meer presentaties, maar toch. ’s Avonds kwamen er wat vertegenwoordigers van merken en wat verdwaalde BN’ers langs. Toen mochten we netwerken, maar daar ben ik niet zo goed in. Bovendien: hoe herken je een vertegenwoordiger?

We kregen drinken in deze super leuke glaasjes! Mooi, toch?!

De dames van Sabon gaven een presentatie. Ze probeerden de nieuwe lijn uit op een vrijwillig slachtoffer. Het duurde even voordat er een blogger opstond (‘Vooruit dan maar!’), want iedereen riep dingen als: ‘o nee, dan gaat mijn foundation eraf!’ en ik was te flabbergasted om te reageren.

Het was de eerste keer dat ik een event had dat zó gericht was op bloggers en ik moest er nogal aan wennen. Het was eigenlijk net een Tupperware-party… Behalve dan dat iedereen super modern en hip en… Amsterdam-achtig was. Alle bloggers waren super fashionable gekleed en zeiden belangrijke dingen. Tenminste, ze kéken erbij alsof ze belangrijke dingen zeiden, maar ik verstond er niks van.

Nicole en ik zaten vooral aan een tafeltje met grote ogen keihard te proberen te vergeten dat we allebei gewoon een zomerjurkje aanhadden met een colbertje erover. O, en dat we geen belangrijke dingen te zeggen hadden. Ik moet nog een beetje heel erg wennen aan die Amsterdamse event-dingen. Ik ben er een beetje te nuchter voor, denk ik. Ik voelde me nogal het suffertje-die-Arnhem-al-best-een-wereldstad-vindt-omdat-ze-eigenlijk-uit-Tiel-komt.

De modeontwerpster achter Mama Maria (ja, die ken ik ook niet, hoor) vertelde iets over haar badkledinglijn, die overigens super vet is, want: jaren ’50 stijl. Kijk hoe leuk dat badpak is!

Een stand-up comedian, wiens naam ik alweer vergeten ben (sorry), praatte de avond aan elkaar.

Hierna gingen Nicole en ik even wat eten bij een Italiaan om de hoek, maar ik vergat een foto te maken van mijn pasta bolognese.

Nicole deed even hip met een wijntje-met-Amsterdamse-prijzen en ik… doe mijn eigen ding, of zoiets. Ik heb trouwens wel een welkomstcocktail op. Daar zat geen prik in, maar wel alcohol, dus dat is al heel wat. Smaakte een beetje naar limonade, dus was best te drinken.

Aantal gespotte BN’ers: 2. Ik zag Ferry Doedens en Nicole zag Derek Ogilvie. (Diana zag Derek ook, las ik op Twitter, dus hij zal het echt wel geweest zijn dan. Niet dat ik Diana gesproken heb, maar toch.) Oh, en deze foto werd gemaakt door een jongeman, die zag dat ik stond te stuntelen met het zelf maken van een foto met de spiegelreflex. Nicole is ervan overtuigd dat dat ook een BN’er was, maar ik zou niet weten wie.

De treinreis duurde weer lang, maar gelukkig zat er een Glamour in de goodiebag. Die ben ik helemaal vergeten te fotograferen, omdat ik ‘m al aan het lezen was. Op de bovenstaande foto zie je de rest van de inhoud.

Om 00.30 uur lag ik in bed en de volgende dag ging om 5.45 uur de wekker weer voor een dag carnaval op stage… Zucht. Het was een heel gezellige dag en Nicole en ik hebben heerlijk gekletst. Ik weet niet of ik nou zo goed ben met events, maar hé, het was ook maar eerste (op deze manier dan).

En, wat vonden jullie van deze plog? Voor herhaling vatbaar of snel weer mee stoppen? Ik heb niet iedere dag van die hippe dagen, hoor, maar als ik weer eens zo’n dag heb, wil ik best fotootjes maken.

Wit - kopie - kopie-001

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

32 thoughts on “PLOG | Dagje bloggen + event

 1. Ik vind plogs best wel leuk om te lezen maar het hoeft voor mij niet wekelijks, tenzij iemand echt altijd hele leuke dingen meemaakt, maar af en toe dan blijft het leuk! Trouwens, je nieuwe tas lijkt wel wat op de mijne!

 2. Heavy water? right… wat een dingen verzinnen ze toch! Ik kan mijn reactie zien in je plog 😀 I like!
  Af en toe ploggen mag wel, maar je hoeft het niet supervaak te doen. Dan wordt het niet meer speciaal. Lukt het al een beetje met vooruit schrijven?

  1. Wel aardig, leuk dat je het vraagt! 😀 En dat drankje is vooral water met heel veel suiker 😉 Maar Sven (broertje) vond het lekker, haha!

 3. Hahahahha! Ik vond je plog leuk, en ik begrijp je ‘waaromzouikhetdoenalsiedereenhetaldoet’ helemaal. Maar toch is het stiekem leuk.
  Enneh… mensen die in Amsterdam een event organiseren, bezoeken of belangrijke dingen lijken te zeggen, zijn ook maar gewoon mensen hè?

 4. Hai Marieke,

  ik vind je plog leuk, zeker doen dus :)!

  Je gevoel bij events vind ik zóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó vreselijk herkenbaar. Ik voel me ook altijd mega buiten de boot vallen.. Interessante praatjes en mega mode meisjes, ik pas er echt niet tussen. Doe maar lekker gewoon denk ik dan. We bloggen.. We zijn geen medicijn tegen kanker aan het uitvinden..?! Achja, whatever, misschien ben ik ook bij verkeerde events geweest haha don’t know ;p!

  Liefs Rosie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.