PLOG | Newcastle dag 1

Ik ben terug uit Newcastle en heb – naast onze super amazing te gekke reisfilm (credits naar Geert) – elke dag voor jullie geplogd. Natuurlijk gaan er ook nog reisverhalen voorbij komen, maar omdat we met zo’n bijzonder vervoersmiddel gingen, leek het me leuk om mijn dagen ook vast te leggen in een plog. Vandaag dag 1!

Ontbijt!

Na het douchen lekker make-uppen. De zon scheen dus dat vroeg om een selfie met lichtstralen.

We moesten de spullen nog pakken, maar daar was gelukkig nog genoeg tijd voor. Ik leg alles wat ik mee wil nemen altijd eerst op bed.

En daarna pak ik het in! Best veel voor vier dagen vakantie… Oeps. Ik leer het ook nooit.

Tijdens het inpakken kwam ik erachter dat ik geen zakdoekjes en watjes meer had. Op de heenweg dus maar even langs de AH.

Geert bracht ondertussen een pakketje weg en kijk eens waar hij mee terug kwam… Oliebollen! De eerste dit jaar! Ze waren erg lekker.

Deze foto stuurden we naar mijn (schoon)ouders en vrienden: wij gaan naar Newcastle!

We moeten nog anderhalf uur rijden, dus ik pak mijn boek er vast bij. Ik lees ‘Ik wist het’ van Chantal van Gastel voor een leuk projectje wat eraan komt. *probeert nog niks te verklappen over het boek*

Wij zijn er bijnaaaa, we zijn er bijnaaa!

Kijk nou hoe groot ‘ie is! Past niet eens helemaal op mijn foto!

Sneak peek van onze hut! Klein, maar prima.

Moet je kijken hoe klein de badkamer is! De wc zit soort van ín de douche. Schattig! En ik vind het heel fijn dat elke kamer gewoon een eigen badkamer en wc heeft!

Het uitzicht! Nu nog op de haven van IJmuiden natuurlijk.

We zitten op deck 7 en ik vind het serieus zoooooo leuk dat alles in de kerststemming is!

Nummer één ding dat we uitzoeken: waar zijn de reddingsboten. Wederom te groot voor op de foto, maar dat lijkt me goed, gezien het aantal personen dat zich op deze boot (o nee, SCHIP) bevindt.

Het uitzicht is goed gekeurd! Wederom nog steeds in IJmuiden.

De boot Het schip begint te varen en als hij start, klinkt er serieus zo’n oud trompet muziekje. Ik vind dat dus geweldig en spring door de kamer. Misschien een beetje triest, maar we gaan op reis! En het heeft een begin tune! Olladiejee!

Om 18.00 uur besluiten we dat het tijd is voor ons diner. We eten de eerste avond in een buffet restaurant. Dit neem ik als voorgerecht. Wat luxe! Vooral het bakje met kalkoendinges viel in de smaak.

Hoofdgerecht: lekker!

Toetje!

Vol.

We rustten even uit op bed. Hier zien we er nog goed uit!

En toen begon het gedonder. Wisten wij veel dat het stormde op zee. En dat Geert zeeziek is. En dat je reispilletjes niet meer werken als je al onderweg bent. En dat Marieke – als ze Geert helpt en veel bukt – vanzelf ook misselijk wordt.

Lang verhaal kort: die eerste nacht was geen beste. We hebben amper geslapen en waren héél blij toen de boot de volgende ochtend aankwam.

Maar daarover overmorgen meer!

Ik was in Newcastle op persreis, op uitnodiging van DFDS Seaways en NewcastleGateshead. Ik ga echter alleen samenwerkingen aan als ik mijn eerlijke mening mag geven. Meer informatie lees je in mijn disclaimer.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

16 thoughts on “PLOG | Newcastle dag 1

  1. Leuke foto’s ! We waren al bang dat het Geert niet zou bevallen, die heeft net als ik ook niks met achtbanen. Op de terugweg uit Zweden voelde ik me als lag ik in de achtbaankar…..echt misselijk was ik niet, maar wij hadden dan ook geen storm. Ben benieuwd naar de rest van de foto’s.

  2. Haha, bij die begintune moest ik erg lachen. Ik zou net hetzelfde gedaan hebben 😉 Wel jammer van de zeeziekte, dat houd mij wel tegen om een bootreis te maken. Ik word al misselijk van in de auto zitten en veel bochten te maken 🙁 Ik ben al benieuwd naar het vervolg!

  3. Lijkt mij een hele ervaring! En wat vervelend dat je vriend zo misselijk was. Ik ben ook één keer is goed zeeziek geweest en wil nu nooit meer op een boot stappen 😉 ben benieuwd naar de rest van je foto’s

  4. Zo herkenbaar! De eerste keer nam ik van te voren geen reispilletje, het weer rustig maar wat eeen drama! Daarna wel altijd van te voren een reispilletje ingenomen en godszijdank werkt dat!

  5. Haha, dat was echt krap douchen hé! Op de heenweg hadden wij ook een stapelbed, maar dan 4 dus de kamer was groter. Op de terugweg hadden we een groot 2-persoonsbed en moest Jan op bed zitten wachten tot ik aangekleed was omdat er anders geen ruimte was. Maar gelukkig was het schip verder erg groot en het buffet was enorm! Balen dat Geert zo zeeziek werd 🙁 Hopelijk hebben jullie wel kunnen genieten van de eerste dag Newcastle!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.