PLOG | Newcastle dag 2

newcastle

Zaterdag kon je mijn eerste plog over Newcastle al lezen en vandaag is het tijd voor deel twee.

Nog heel even lezen op de boot. Zowel voor als na het ontbijt. We moeten namelijk wachten tot we naar buiten mogen.

Ontbijt! Lekker veel keuze en dus neem ik yoghurt met fruit dingetjes en een pecan broodje. Die laatste vind ik zó lekker! Vroeger at ik die regelmatig in de bakkerij waar ik werkte, maar ik had ze al tijden niet meer op.

Tijdens het ontbijt kijken we naar buiten en zien we dit! En dus schuiven we alles héél snel naar binnen en vliegen we naar buiten met onze camera’s! In de film is het beeld nog mooier dan op de foto’s.

Als we van de boot af mogen, kunnen we meteen de bus in stappen, die ons in 25 minuten naar het centrum brengt. Helaas waren we iets vertraagd met de boot, waardoor we al te laat zijn voor onze afspraak! Rennen, vliegen en snel het hotel zoeken dus!

Als we eindelijk het hotel hebben gevonden, is onze kamer nog niet klaar. Gelukkig kunnen we onze bagage wel droppen en dan gaan we eindelijk op pad! Gwen van Blue Badge Guide staat al op ons te wachten!

We krijgen een tour van 3 uur door Newcastle heen. Gwen is heel aardig en vertelt ons een héleboel over haar stad. Super interessant! De hoogtepunten van Newcastle deel ik in een andere blog, maar hier alvast een voorproefje. Veerle van Youropi.nl is er ook bij, gezellig!

Ineens zie ik drie mannen hangen, die de ramen aan het wassen zijn. Poeh, het zal je baan maar zijn!

Om een uur of 13.00 krijgen we honger en besluiten we wat te gaan drinken bij Café Royal. Geert en ik nemen er een taartje bij. En die zijn LEKKER. Wauw. En ze vullen ook genoeg om meteen de lunch te zijn.

De eerste Marks&Spencer ziet er nog precies hetzelfde uit als toen.

We komen ook langs het Weigh House, waar mensen zich vroeger konden laten wegen. Vervolgens riep de man die erbij hoorde heel hard je gewicht door de tent heen… Nog steeds komen hier dagelijks honderden mensen om op de zeer precieze weegschaal te gaan staan, maar inmiddels krijg je een formulier met je gewicht. Toen wij er langs kwamen, zei de man dat er die dag ‘pas’ 250 mensen waren geweest… Wow!

O-ve-ral waar je keek, werden foute kersttruien verkocht! Toevallig hadden Geert en ik ook allebei onze foute trui mee, dus we vielen totaal niet op, haha!

Bij Fenwick maken ze ieder jaar een gigantische kerst etalage waar heel veel mensen op af komen!

Dit jaar is het thema ‘Alice in Wonderland’. Inclusief bewegende poppen en alles! Net een mini-Efteling!

Na de tour gaan we even terug naar het hotel, maar er is een klein misverstand, waardoor er een schilder in onze kamer staat! Als excuus krijgen we een drankje en gelukkig kunnen we twintig minuten later alsnog de kamer in. Gisteren vertelde ik al meer over het hotel.

We lezen even wat op bed en genieten van het uitzicht!

Omdat het aardig koud was (en ik – wegens die stomme zeeziekte – niet in de mini-badkamer in de schommelende boot durfde te douchen), is het nu eindelijk tijd voor een hele warme douche!

Stom: wij zijn de wereldstekker vergeten! Gelukkig houden onze telefoons het wel 2 dagen uit (op de boot zit wel een normaal stopcontact) en is er een föhn in de kamer aanwezig, zodat ik niet met nat haar naar buiten hoef!

Fris gedoucht en klaar voor het diner!

We eten bij Electric East, een tapas restaurant, waar ze nu ook een Kerst menu hebben. Het voorgerecht bestaat uit kip die je in sla wraps kon stoppen, lekker! Het hoofdgerecht is een stukje biefstuk in bladerdeeg (?) met aardappeltjes en jus. Niet vies, maar ook niet heel lekker. Het restaurant is wel heel gezellig en zit vol met locals.

Daarna is het tijd voor een avondwandeling langs de lichtgevende bruggen! Het waait héél hard, dus het wordt een fikse wandeling.

Weer terug naar het hotel. Compleet gesloopt door het vele lopen en de rot nacht van ervoor. Tijd voor ons… BED!

Onze reisfilm over Newcastle al gezien?

Ik was in Newcastle op persreis, op uitnodiging van DFDS Seaways en NewcastleGateshead. Ik ga echter alleen samenwerkingen aan als ik mijn eerlijke mening mag geven. Meer informatie lees je in mijn disclaimer.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

24 thoughts on “PLOG | Newcastle dag 2

  1. Waaauw wat een leuke plog en heerlijke tijd hebben jullie gehad! Echt mooie foto’s en wat goed om te weten dat er een andere stekker nodig is! Superleuke plog, heb met plezier meegekeken met jullie tripje!

  2. Super leuk om te lezen! Dit tripje staat al jaren op mijn lijstje maar het is er helaas nog nooit van gekomen. Misschien volgend jaar toch maar eens gaan inplannen in december…

  3. Mooie foto’s waardoor je echt een goede indruk krijgt. Leuk die kerstversieringen en presents , echt een extraatje aan het bezoek.

  4. Pecan broodjes zijn ook mijn favoriet. Veel te zoet, maar oh zo lekker 😉 Die lucht is echt prachtig, wat heerlijk om dat vanop een boot te zien!

  5. Wat ontzettend gezellig! Ik wil ook nog steeds met vriendlief naar Newcastle in december, maar het komt er steeds niet van en zo schuiven we het steeds een jaar vooruit.

  6. Wat ontzettend leuk om te zien! Ik wil zo graag een keer naar Newcastle <3 Maar Londen staat ook nog steeds hoog bovenaan mijn lijstje.

    1. Dat wist ik dus ook niet! Maar een tip: reispilletjes werken blijkbaar niet meer als je al onderweg bent, dus ik zou ze voor de zekerheid gewoon van tevoren innemen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.