PLOG | Newcastle dag 3

Eerder kon je al meekijken met dag 1 en dag 2 van onze reis naar Newcastle. Vandaag staat dag 3 op de planning!

Goedemorgen! Ik kom erachter dat de blog van vandaag te laat ingepland staat, dus dat fix ik snel even.

Aangekleed en ready to go! En nee, ik heb geen véél te strakke broek aan, maar deze trui heeft een gekke vorm aan de zijkant, blijkbaar. Alsof er alvast ruimte is gemaakt, haha!

Ontbijten! Er zijn best luxe dingen, maar er is wel weinig keuze. Zo is er heel veel om in de yoghurt te doen, maar de yoghurt ontbreekt, haha! Gelukkig blijft er genoeg lekkers over.

Fijn… De storm en de hoge golven op zee halen zelfs het nieuws! Dat wordt nog wat vanavond…

In Engeland staan de bushokjes precies andersom dan bij ons! Met de opening van de straat af, haha. Geen idee waarom.

We beginnen de dag bij een hele bijzonder tentoonstelling: BODY WORLDS Vital in het Life Science Centre (een soort NEMO). Hier staan namelijk een heleboel gedroogde mensenlichamen. Kunstenaar Gunther von Hagen plastificeert (of zoiets) echte lichamen en laat zien hoe ze er van binnen uitzien. Mensen staan in de rij om hun lichaam na overlijden te doneren aan dit interessante kunstproject!

Ik kan het verder niet zo goed uitleggen, maar in dit filmpje kun je zien hoe dat eruit ziet. Ik had er al eens een stukje over op tv gezien, dus ik kende het al wel. Gelukkig was het veel minder eng dan ik van tevoren dacht! Het is een beetje onwerkelijk, maar ook wel interessant eigenlijk!

Daarna lopen we nog wat door de stad.

We bekijken nog een kerk en als we bovenop de top van een heuvel staan, begint het ineens te miezeren. Tadaaa, regenboog! Daarna stopt het gelukkig weer met regenen.

Deze foto vind ik heel lief!

We besluiten bij de ‘alles is 1 pond’-winkel nog wat souvenirs te kopen, maar als we eindelijk in de rij staan, kun je pas vanaf 5 pond pinnen! Wij hadden geen ponden gepind, omdat we bijna niets hoefden te betalen, maar omdat we zulke leuke dingen tegenkwamen, besluiten we daarna toch maar te gaan pinnen. Ik neem een lippenbalsem met een smaakje mee en Geert koopt een leuk paar sokken.

Deze sokken moést ik even fotograferen voor Dagmar!

We besluiten weer te ‘lunchen’ bij Café Royal. Niet zo gezond natuurlijk, maar te lekker om niet te doen.

Dit keer neem ik een chocolade toffee taartje. Niet zo lekker als die van gisteren (maar die hadden ze niet meer!) maar wel érg lekker. Geert neemt een stapel slagroom/fruittaart.

We wachten nog even in het hotel voordat we moeten vertrekken.

Weer met de bus naar de boot! Ideaal, die verbinding zo. We praten onderweg gezellig met een moeder en dochter die voor ons zitten en bedenken vast briljante plannen voor de storm onderweg. (Iets met slaappillen, reispillen en wat wijntjes, haha, grapje natuurlijk).

Weer in onze hut! Dit keer gaan we met de andere boot, maar de kamers zien er hetzelfde uit. Eén verschilletje: dit keer hebben we een radio. Alleen maar leuker, dus. O, en we nemen precies een halfuur voor vertrek allebei 2 reispilletjes in (maximale wat je mag), haha!

Het uitzicht op de haven van Newcastle.

Geert begint meteen met onze reisfilm en ik lees nog wat in mijn boek.

We reserveren vast een tafel bij Blue Riband, het restaurant waar we vanavond mogen eten.

We varen! Vanuit het restaurant zien we de laatste lichtjes van Engeland.

Klaar voor het diner!

Het voorgerecht: tartaar! We hadden het menu niet zo goed gelezen en dachten dat we biefstuk kregen, maar toen ik dit aan zag komen, dacht ik: oeps… tartaar! We hadden dat allebei nog nooit op en waren een beetje bang voor dit rauwe vlees. Geert vond het niet zo lekker, maar ik wel – na een paar happen.

Als hoofdgerecht krijg ik lam. Het vlees was heeeeeeeel erg lekker! Maar ik ben zo’n muts die er dan liever frietjes bij krijgt, in plaats van die luxe crème en mini aardappeltjes.

Na het lekkere eten gaat Geert weer verder met de reisfilm en ik help nog even mee.

Daarna is het tijd voor Homeland! Inmiddels zijn we bij seizoen 3, dus het schiet al op. Ik vind het nog steeds een erg leuke serie!

En dan de nacht… Die verliep boven verwachting goed! Gezien de heftige weerberichten waren we bang voor een nóg ergere nacht dan op de heenweg, maar (mede dankzij de pilletjes) we hebben tot ongeveer 4.00 uur goed geslapen. Daarna schommelde het erger en dommelde ik nog wat, maar het is ook geen wonder met die storm.

Morgen de laatste dag!

Onze reisfilm over Newcastle al gezien?

Ik was in Newcastle op persreis, op uitnodiging van DFDS Seaways en NewcastleGateshead. Ik ga echter alleen samenwerkingen aan als ik mijn eerlijke mening mag geven. Meer informatie lees je in mijn disclaimer.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

18 thoughts on “PLOG | Newcastle dag 3

  1. Die minionsokken zijn zo leuk! Gelukkig heb je trouwens dit keer een iets betere nacht gehad. Reizen met de boot kan echt verschrikkelijk zijn, haha.

  2. OH die taarten weer! In Engeland vind ik het ontbijt vreselijk, fish & chips is ook niet mijn ding maar die taartjes, scones en thee, = liefde!

    Gelukkig dat de terug weg mee viel! Werken die pillen toch goed!

    1. Inderdaad! Oh en ik vind dat typische Engelse ontbijt ook verschrikkelijk! Dat lag overal. Worst, witte bonen in tomatensaus, etc. Brrr!

  3. Wat een gezellige dag! Ik heb Newcastle nog nooit bezocht, maar ben nu toch wel heel benieuwd. Veel plezier met je laatste dag, geniet ervan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.