PLOG | Porto dag 1

porto

Vorige week gingen Geert en ik samen met vrienden Stefan en Lisan drie dagen naar de Portugese stad Porto. Het werd een heerlijk reisje vol gezelligheid en Porto bleek een hartstikke mooie en leuke stad te zijn. Natuurlijk heb ik weer geplogd, dus kijk je mee naar dag 1?

porto

We vliegen pas om 14.00 uur, dus we kunnen de dag rustig beginnen. We hadden natuurlijk liever eerder gevlogen, maar a) we mogen niet zeuren want het kost geen fluit en b) rustig de dag beginnen is ook weleens lekker! Ik begin met een havermout ontbijtje.

Rond kwart voor tien sta ik klaar om naar Stefan en Lisan te gaan! Met mijn prachtige, nieuwe koffer, waar nog een review over online komt!

porto

Ik heb er zin in! Onderweg naar Stefan en Lisan.

Wij parkeren de auto bij het huis van Stefan en Lisan en stappen in hun auto naar Veldhoven. Daar wonen namelijk de opa en oma van Lisan. We mogen de auto bij hen in de garage zetten en de opa van Lisan brengt ons naar Eindhoven Airport. Wat een luxe!

porto

Nog even tijdschriften kijken.

Wachten tot we kunnen boarden! Niet iedereen past op deze vierkante foto, maar we hebben er zin in!

porto

Deze mooie foto maakte Stefan vanuit het vliegtuig.

We zijn in PORTO! De zon schijnt, maar het waait ook héél hard.

porto

Op het vliegveld van Porto kunnen we zo overstappen op de metro. Handig! Eerst even uitvissen hoe de automaat werkt. Achteraf blijken we het 3 dagen verkeerd gedaan te hebben, want wij zetten steeds 2 trips op één kaart (voor 2 personen), maar je blijkt per persoon een kaart te moeten hebben. Oeps.

EN TOEN… gebeurde het eerste hilarische voorval van de reis. Lisan had zich best wel druk zitten maken in het vliegtuig, vanwege het vliegtuigongeluk nét voordat wij gingen. Begrijpelijk natuurlijk, want we zaten alle vier niet helemaal lekker. Na een paar haltes in de metro kwam de spanning eruit en moest Lisan overgeven. Omdat we net bij een halte waren, sprong Lisan snel uit de metro om over te geven. Stefan en ik renden erachteraan, maar… Geert bleef achter een nogal dikke man met een grote koffer haken en kon niet meer op tijd naar buiten komen.

Terwijl Lisan dus aan het overgeven was, keken Stefan en ik achterom, zagen Geert nog even vriendelijk door het raam zwaaien en… de metro wegrijden. Oeps! We moesten allemaal heel hard lachen en gelukkig was Geert zo helder om bij de volgende halte uit te stappen. Wij pakten vijf minuten later de volgende metro, Geert stapte een halte verder ook in en we waren weer compleet! Man, wat hebben we gelachen. Oh, en Lisan voelde zich daarna weer kiplekker, gelukkig!

Op foto 2 zijn we net in ons hotel.

porto

De kamer is super klein en de badkamer stinkt een uur in de wind naar riool. Blijkbaar zijn de kamers al een tijdje niet gebruikt. Gelukkig is het wel re-de-lijk schoon. En ach, wat wil je? We betaalden €32 voor 2 nachten voor 2 personen! Niks natuurlijk.

Het duurt ook even voordat we door hebben hoe de kamers op slot moeten.

porto

Snel weer naar buiten. Hier is het al meer lente dan in Nederland! Ik merk het meteen aan mijn hooikoorts, helaas.

We hebben honger en het is tijd om te gaan dineren. Even snel een selfie maken met z’n vieren om naar het thuisfront te sturen.

porto

Tja, dit was dus het ALLER VIESTE OOIT. Zie je die friet glimmen? Die dróóp van het vet en was niet gaar. Ook de omelet was niet gaar. We hebben allemaal de helft opgegeten… Blergh, wat een tegenvaller.

Na even zoeken vonden onze neuzen een McDonalds en besloten we daar het toetje te halen. De McFlurry maakte het allemaal weer goed!

porto

Daarna duiken we nog even Porto in. De eerste stop? Het centraal station. Prachtig!

Daarna besluiten we naar dit ‘kasteel’ ding te lopen.

porto

Daar hebben we prachtig uitzicht over de stad! En op het kasteel zelf.

porto

Vervolgens slenteren we verder. Stefan vroeg of ik een foto wilde maken van de brug. Natuurlijk!

Steegjes! Overal hangt de was buiten. De huizen zien er allemaal best armoedig uit, maar mooi is het wel. Oh ja en de héle stad loopt óf heel steil omhoog, óf heel steil naar beneden!

porto

De Portugezen blijken allemaal iets kleiner te zijn dan wij, haha. Geert en Stefan passen allebei niet in het bed en zelfs Lisan en ik voelen ons (met onze 1.69 m) reuzen, haha!

We zijn allemaal best moe en de dag erna moeten we knallen, dus we gaan niet te laat naar bed. Ik schrijf natuurlijk nog even in mijn One line a day boekje.

Tot morgen!

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

16 thoughts on “PLOG | Porto dag 1

 1. Haha ai dat bed! Mijn man is 2 meter dus dat zou helemaal wat zijn haha. En die friet, das dus echt smerig zeg. Ik had er wat van gezegd tegen de ober daar. Gelukkig is er altijd nog Mc Donalds 😀

  1. Mijn vader is 2.04 m, dus herkenbaar!! Hij bouwde vroeger altijd langere bedden met koffers, e.d. En inderdaad, misschien hadden we er wat van moeten zeggen, maar daar waren we alle vier te schijterig voor, haha!

 2. Miek,

  Haha wat heb ik weer gelachen om je blogje! Hmm dat vliegen snap ik wel. Gelukkig voelde Lisan zich daarna beter en zijn jullie inmiddels weer heelhuids thuis! Klinkt als een heel tof tripje, heb je toevallig ook al een blog geschreven waar je deze goedkope reisjes kunt vinden en waar jij altijd boekt?

  Liefs van Nicole

  1. Nee, dat heb ik niet, maar dat kan ik wel doen natuurlijk! 🙂 Goeie tip, ik schrijf ‘m meteen in de planning 🙂 Liefs!

 3. Jaaa weer een reisplog! Altijd een grote inspiratiebron voor me 😀
  Ik vind het er heerlijk Kroatisch uitzien zo met die was buiten, dat voelt voor mij toch wel een beetje als vakantie 😉
  Ben benieuwd naar de rest.

 4. wel, dat eten ziet er inderdaad redelijk onaantrekkelijk uit 🙂 heb je nog wat leuke restaurantjes gevonden ook? ik vertrek binnen enkele weekjes zelf naar Porto en hou niet zo van mcdonald’s of glimmende friet 😉 dus als je tips hebt… vuur maar af 😀 !

  1. We hadden met het 2e diner meer geluk, maar ik zou niet meer weten hoe dat restaurant heet! Wel hebben ze op héél veel plekken dit oncharmante en smerige avondeten… Je zult het al snel overal op de plaatjes van het menu zien staan. Misschien dus nog even nadenken voordat je daar gaat eten en even doorzoeken 😉

 5. Ik heb je plogs bewaard om nu allemaal achter elkaar te kunnen kijken 🙂 ziet er een gezellige trip! Alleen vervelend dat een vriendin van je moest overgeven in de métro, lijkt me vreselijk, gelukkig konden jullie er om lachen! 32 euro is inderdaad heel goedkoop, dan mag je er niet té veel van verwachten denk ik 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.