PLOG | Porto dag 2

porto

Gisteren kon je in de eerste plog al zien wat we op dag 1 gedaan hebben en vandaag deel ik dag 2 met je! Deze dag zat propvol gepland, omdat we zoveel mogelijk van Porto wilden zien en de dag erna alweer vroeg naar Nederland vlogen.

porto

Wij zijn wakker en fris gedoucht! Tijd om op pad te gaan, want er is geen tijd te verliezen!

We beginnen natuurlijk met een ontbijtje. We eten ergens bij een bakkertje en ik neem eerst deze lekkere chocolade croissant.

porto

Daarna ga ik nog voor een klein cake’je. Geert en ik delen er een flesje sap bij. Erg geslaagd ontbijt! En dat voor maar €5,50 (met z’n tweeën).

Tijd om de stad te gaan bezichtigen!

porto

Na het rondlopen door het centrum komen we bij de brug. Daar hangen slotjes aan, maar natuurlijk ben ik mijn net gekochte slotje vergeten mee te nemen! Dat bucket list item moet dus maar weer een vakantie doorschuiven.

Het miezert (en regent af en toe), maar gelukkig hebben we half verrotte paraplu’s bij ons!

porto

Waarom loopt alles hier zo steil omhoog?

Ik loop telkens gezellig achteraan, haha.

http://i786.photobucket.com/albums/yy148/WWW_Marieke/WWW_Marieke109/Dag%20235_zpsjyn0o9us.jpg

Mooi uitzicht!

Deze brug gaan we dus over.

porto

Eenmaal over de brug is het uitzicht nog mooier. Zo jammer dat het mistig is!

Tijd voor een groeps-selfie!

porto

Aan de overkant van de brug kun je met een kabelbaantje een stuk naar beneden. Daar besluiten we in te gaan.

Door de regen en de mist is het uitzicht niet ver, maar we vinden het toch leuk! En we zijn blij dat we even droog zitten.

porto

Bij de kaartjes voor de kabelbaan kregen we een gratis port proeverij. Alles wat gratis is, vinden Hollanders leuk natuurlijk, dus hoewel we alle vier niet echt van alcohol houden, gaan we toch, haha. Eerst wat informatie lezen!

We mogen er alle vier twee proeven en ze zijn eigenlijk best wel lekker!

porto

Mooi uitzicht!

porto

In Porto zijn veel huizen best vervallen. Het doet allemaal wat armoedig aan.

porto

Na het verschrikkelijke diner van gisteren durven we niet meer zomaar ergens te gaan eten. We besluiten voor de lunch naar de Mac te gaan. Lekker fout!

Nog een ‘gezonde’ smoothie voor het idee.

porto

Daarna gaan we even naar het toeristencentrum om te vragen waar we de bibliotheek kunnen vinden. Daar mogen we even onze namen op de (volle) muur schrijven!

Mooi is het hier, hè?

porto

Daar is de bieb dan!

Van binnen is ‘ie nog veel mooier! Al is het bijna meer een boekwinkel, geloof ik.

porto

Overal komen we van die mooie tegeltjes tegen dus daar moeten we natuurlijk mee op de foto. De mannen vs. de vrouwen!

porto

Daarna pakken we de metro naar het strand! We lopen er een heel eind en bekijken het fort, die je op de tweede foto ziet.

porto

Halverwege komen we een gekke, oude bunker tegen. Geert – de avonturier – gaat even in de tunnel kijken en komt geschrokken terug gelopen, met z’n hand voor z’n mond. Later bleek dat een mevrouw daar eh… 18+ dingen aan het doen was, maar ai, wat hebben we gelachen om de reactie van Geert. Toevallig maakte ik even verderop net een foto van het drietal.

porto

Bij het fort (wat niks voorstelde) kopen we een ijsje. Lekkurr!

We willen wat water kopen bij de Lidl, maar die is blijkbaar net geopend en het is er súper druk! Er rijden zelfs toeristentreintjes naartoe! Daarom kopen we het bij een buurtsupertje aan de overkant. Zo zielig, die kan z’n tent nu wel sluiten.

porto

’s Avonds besluiten we goéd te zoeken naar een lekker restaurant en die vinden we, gelukkig! Ik neem de zalmpasta. Lekker!

porto

Rode wangetjes van de vermoeidheid. We zijn best wel gesloopt na al dat wandelen!

’s Avonds spelen we Koehandel. Echt een geweldig spel, wat ik nog nooit gespeeld had, ondanks dat we het hebben. En daarna? Kruipen we lekker ons bed in. Tot morgen!

Heb je de travel movie van Porto al gezien?

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

17 thoughts on “PLOG | Porto dag 2

  1. ik hoor vaker dat porto veel mooier is dan lissabon. beide nooit geweest. leuk idee voor dit jaar! jammer van het weer trouwens. wel stoer dat je ondanks dat gewoon stug ijsjes blijft eten… daag die zomer maar een beetje uit!

    1. In Lissabon ben ik nog nooit geweest, dus daar kan ik je helaas niks over vertellen, maar Porto is zeker een aanrader!

  2. Die bieb was dat de boekenwinkel van Harry potter? Die kwamen we toevallig tegen maar we mochten geen foto’s maken! Wel heel leuk om te zien! Jammer van de regen, al heeft dat op de foto’s ook wel weer wat toch!

  3. Vervelend dat het zo mistig was en dat het weer niet helemaal meeviel, maar jullie hebben er duidelijk wel van genoten 🙂 dat uitzicht is prachtig!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.