PLOG | Warschau dag 1

warschau

162 foto’s heb ik gemaakt van dag 1… Die staan natuurlijk niet allemaal in deze plog, maar je kunt wel zeggen dat ik jullie optimaal meeneem op reis. Vorige week gingen we drie dagen naar Warschau en vandaag laat ik jullie zien wat we op dag 1 deden!

warschau

De wekker gaat lekker vroeg, maar als we op reis gaan, vind ik dat ineens helemaal niet meer zo erg.

De laatste dingen in de koffers doen. We mochten alleen handbagage meenemen en mochten deze super handige koffertjes lenen van de moeder van mijn schoonzusje (nogmaals bedankt Joke!). Ik had een roze, Geert een blauwe.

warschau

We parkeerden op P+R Meerhoven, vlakbij Eindhoven Airport. Heel handig, want je parkeert er veel goedkoper en de bus dropt je voor de deur van het vliegveld! (Als je bij het vliegveld parkeert, moet je meestal nog heel ver lopen!)

We hadden al online ingecheckt, zijn door de douane en wachten nu totdat we mogen boarden.

warschau

Daar staat ons vliegtuig!

Mijn ticket wordt alvast gecheckt door een grond stewardess.

warschau

Yes! We mogen erin! Niet door een slurf, maar gewoon met de trap. Geeft wel een gezellig gevoel.

We zitten erin, hoor! Het zijn krappe zitplaatsen, maar ja, we vliegen dan ook met de budget maatschappij Ryanair. Ik vind de vlucht heel prima te doen (en Geert gelukkig ook, hij vliegt voor het eerst in zijn leven!). Sommige mensen hebben een hekel aan Ryanair, maar kom op, wat verwacht je dan voor die prijzen? Ik vind het voor herhaling vatbaar!

warschau

Op de heenweg zien we niet zoveel; al snel zien we alleen nog maar wolken. Geeft niks! Ik slaap nog even een halfuurtje en vermaak me voor de rest van de tijd met mijn boek.

Ondanks dat we de tip van mijn schoonzusje hadden opgevolgd (vooraan in de rij, anders moet je handbagage in het ruim), moesten we tóch onze koffers nog afgeven. Jammer, want dan moet je bij de bagageband wachten. Gelukkig waren ze er heel snel!

warschau

Met de koffers in de bus, op weg naar het treinstation in Modlin.

De trein brengt ons naar het centrum van Warschau.

warschau

We eten alvast onze boterhammen op. Omdat we zo vroeg wakker waren, heb ik al heel snel weer honger.

Het eerste wat we zien als we het centraal station uitkomen. Kan erger! In dat gebouw zat ook de toeristen informatie, dus daar gingen we meteen even naartoe. Op het centraal station sprak niemand Engels en konden we er niet achter komen welke bus we nodig hadden om naar ons hotel te gaan.

warschau

Maar Warschau heeft ook hoogbouw! Heel modern. Dat had ik niet verwacht, maar net voordat we gingen, had ik er al wel wat over gelezen op een andere blog.

Bij de toeristen informatie nemen we meteen een plattegrond en wat informatieboekjes mee.

warschau

We zijn er! Op onze bevestiging stond ineens dat Geert zogenaamd had gevraagd om één eenpersoonsbed. (Serieus, waarom zou je dat willen met 2 personen?) Toen we bij de balie aangaven dat we toch echt graag een bed voor twee personen wilden, kregen we dit. Nou ja, dan maar tegen elkaar aanschuiven, haha!

Dit was poging één tot het kopen van een busticket. Mislukt, want later blijkt dit een mislukte bon te zijn. Blijkbaar hebben we zwart gereisd. Oeps.

warschau

Op weg naar het centrum zien we opeens ergens ‘cheesecake factory’ staan. Ik vertelde laatst al hoe gek ik ben op cheesecake (en Geert ook), dus we besloten gewoon uit te stappen, haha! Het taartje was verrukkelijk en eindigt op de tweede plek tot nu toe. (De eerste plek is nog altijd voor Newcastle.)warschau

Geerts taartje eindigde op de derde plek in zijn top vijf. Geen slechte score!

(Zijn nummer één was het taartje in Roemenië en nummer twee die in Sarajevo.)

warschau

Het centrum van Warschau is in de Tweede Wereldoorlog hélemaal plat gebombardeerd. Er was werkelijk niks meer van over. Daarom hebben ze het oude stadscentrum weer opgebouwd aan de hand van schilderijen. Bizar.

warschau

De rest van de middag besteden we in the old town en the new town van Warschau.

warschau

Dit plein is mijn favoriet! Die gekleurde huisjes zijn prachtig!

warschau

De zon staat zo mooi!

Tussen de steegjes door staan dan ineens mooie gebouwen.

warschau

Er gaat de komende jaren een slotjesbrug ontstaan! Er hingen er nu nog maar een paar. Helaas konden we nergens een slotje kopen, anders hadden wij er ook één opgehangen. Dat staat namelijk op mijn bucket list.

warschau

Warschau is nog helemaal in kerstsferen! Gezellig!

warschau

Kasteel bekijken. Er lag trouwens best veel sneeuw!

warschau

Gekleurde huisjes!

Eindelijk tijd om te zitten! We beginnen rustig met wat drinken. Een warm kopje thee gaat er inmiddels best wel in! Ik ben moe (niet te zien…) en het is zo koud buiten!

warschau

Geert kiest voor een pizza en ik ga voor spaghetti. Het bord was overigens een stuk mooier opgemaakt, maar ik had zo’n honger dat ik niet kon wachten. Toen ik wilde beginnen, bedacht ik me ineens dat ik aan het ploggen was. O ja! We aten trouwens al om een uur of vijf, maar we hadden alweer zo’n honger!

’s Avonds gaan we even bij de schaatsbaan kijken. We willen schaatsen, maar ze gaan net dicht voor een break.

warschau

Dan maar foto’s maken van geesten…

Nadat we nog even door de stad gelopen hebben, scoren we bij de avondwinkel chips voor ’s avonds (alwéér honger, om half vijf opstaan is niet goed voor mij!) en daarna nemen we de bus naar het hotel. Nog even lezen, want het internet is te langzaam om een aflevering van iets terug te kijken. Om kwart over negen kijken we elkaar aan: tijd om te gaan slapen!

Morgen dag twee!

Heb je onze travel movie van Warschau al gezien?

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

16 thoughts on “PLOG | Warschau dag 1

 1. Wat een leuke plog! Ik wil nu al naar die cheesecake factory en ik appte net mijn vriend dat we een slotje moeten meenemen naar Warschau dat wil ik namelijk ook al jaaaren doen 🙂 leuk om dan eentje te hangen aan een niet zo volle brug!

  1. Jaaaa, die cheesecake factory is briljant 😀 En een slotje meenemen is een goed idee! Doen wij de volgende keer ook, denk ik 🙂

  1. Ik ben benieuwd hoe het er zomers uitziet! Dan komen de kleuren van de huisjes vast nog veel mooier uit 🙂

 2. Wat een leuke plog zeg! En wat ziet het er allemaal prachtig uit :). Ik wil ook een lekker taartjeeeee (je moet de pruillip er even bij bedenken ;p!)

  LIEFS!

 3. Ziet er inderdaad mooi uit, wie weet gaan we er ook ooit naartoe. We krijgen steeds meer ideeën om naar op reis te gaan door jullie 🙂 Voortaan altijd maar een slotje in de rugzak dus .

 4. Zo tof, die gekleurde huizen. Wat bizar dat ze de stad opnieuw opgebouwd hebben nav schilderijen. Al zou je zeggen dat het wél goed gelukt is!

 5. Ik lees en zie deze plog nu pas (door alle drukte van school, stage, …) maar wil hier toch nog graag even op reageren, haha! Warschau lijkt me echt heel erg mooi! Dat plein ziet er heel gezellig uit met die gekleurde huisjes! Ik heb vorige maand gevlogen met Ryanair en was hier erg tevreden over. Tuurlijk moet je niet té veel verwachten want daar betaal je namelijk ook niet voor… Leuk dat voor Geert het vliegen ook wat meeviel, ik vond mijn eerste keer vliegen namelijk best eng en spannend !

  1. Nee precies, dat vond ik ook (Ryanair) 🙂 Hij vond het ook spannend, hoor! 😉 En ik blijf vliegen toch ook een beetje spannend vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.