PLOG | Warschau dag 2

warschau

Vorige week waren wij drie dagen in Warschau en dat reisje heb ik geplogd voor jullie. Gisteren konden jullie al zien wat we de eerste dag deden, vandaag deel ik dag 2!

warschau

Als we wakker worden heeft het gesneeuwd! Yes! Tijd om snel te douchen en ons klaar te maken voor dag 2!

Gedoucht, make-up erop: let’s go!

warschau

Bij het station hebben we kleine kraampjes met broodjes gespot. We hebben natuurlijk geen idee wat we bestellen, maar krijgen onder andere dit. Dit broodje was een paar happen heel lekker, maar na een tijdje ging de sinaasappelvulling me vervelen.

Dit schuimgebakje (?) was ietsjes groter dan we dachten… Ik dacht dat we een klein iets kregen, maar het bleek allemaal aan elkaar één ding te vormen. Ertussen zat een crème waar héél veel alcohol in zat. Die crème hebben we dus niet opgegeten, maar het schuim wel, haha. Ik vind het echt leuk om typische dingen van een land uit te proberen!

warschau

Deze grote jongen zagen we gisteren al, maar vandaag gaan we hem beklimmen!

Nou ja, gewoon met de lift naar de 33e etage… Mooi uitzicht! Jammer dat het mistig is.

warschau

Ah, daar is de hoogbouw weer. Het lijkt New York wel! Nou ja, een klein stukje dan.

warschau

Op reis vergeten we vaak foto’s te maken waar we met z’n tweeën op staan. Nu proberen we er dus extra goed aan te denken!

Gelukkig zitten er tralies voor het uitzicht. Veel te hoog!

warschau

Het lijkt wel een Harry Potter kasteel!

Vervolgens gaan we met de bus naar de Zoo. Als we bij de bushalte uitstappen, zien we deze beauty.

warschau

Als we een tijdje rondgelopen hebben in de dierentuin, hebben we zo’n honger! Tijd voor een lunch. Boven de olifanten is een klein restaurantje. We begrijpen geen hol van Poolse menukaart en vragen de jongen achter de bar om hulp. Zijn Engels is niet zo goed, dus we bestellen maar wat op de gok, haha. Hij zei ‘it’s really good’, dus het zal wel lekker zijn.

We blijken allebei een pannenkoek te krijgen en één portie friet, haha!

warschau

Dit zit in de pannenkoek: kaas met knoflook, stukjes ham en mais. Dat mag ik natuurlijk allemaal niet, maar ik heb er even poep aan. Eén pannenkoek gaat nét goed. En het is inderdaad bijzonder lekker!

De onbegrijpelijke menukaart. We zijn zelfs alweer vergeten welke pannenkoek (Nalesniki) we hadden (ik dácht argentynskie). Frytki is friet! In totaal betaalden we hier trouwens €4,50 voor (inclusief drinken). Geen geld natuurlijk.

warschau

Kluitje apen. Er zit een jonkie tussen, zo lief!

Wij dachten dat de leeuwen niet buiten zouden zitten, vanwege de kou, maar toen zagen we ineens deze mevrouw zitten. Zo’n machtig beest.

warschau

Grrr!

Even een voetenfoto in de verse sneeuw!

warschau

Zo druk is het in de dierentuin… NOT! Er lopen denk ik ongeveer 20 mensen in deze gigantische ZOO. We hebben daarom echt privé momentjes met de dieren. I like! Überhaupt is het in heel Warschau trouwens súper rustig!

warschau

Twee coole beesten bij elkaar. Ik vind kamelen en ezels altijd zo briljant kijken.

warschau

De giraffe had wel even tijd voor een selfie!

warschau

Op het laatste moment kwamen we de ijsberen nog tegen. Ik vind dat heel mooie dieren. Jammer dat ze in het wild zo gevaarlijk zijn. Ze zien er zo knuffelig uit!

warschau

Nog even een wazige selfie met z’n tweeën en dan is het tijd om naar onderdeel 3 te gaan: het museum over de Opstand van Warschau.

Dit museum staat in het teken van Warschau in de Tweede Wereldoorlog. De foto’s laten zien hoe verschrikkelijk het moet zijn geweest.

warschau

Er staat een gigantisch vliegtuig. Ik schreef het al eerder, maar Warschau is in de Tweede Wereldoorlog helemaal plat gebombardeerd. Als ik het goed begrepen heb, leefden er nog 1000 mensen… Er was niks van de stad over. Ze hebben de oude binnenstad weer opgebouwd aan de hand van schilderijen.

Dit speelgoedje werd in een concentratiekamp gemaakt door een meisje van wat draadjes en klei. Ze heeft het haar hele leven bewaard en uiteindelijk geschonken aan het museum.

warschau

Na het museum zijn we wel toe aan wat warms! We dineren in een restaurantje en bestellen vooraf warme chocolademelk. We krijgen niet de chocolademelk die we gewend zijn, maar échte warme chocolade, met kleine stukjes chocolade er nog in. Mmmmm! Heel zwaar, maar zó lekker!

Daarna maken we een wandeling door het verlichte park. Een aanrader van de jongen die onze lunch in de dierentuin maakte. Aan het einde van het park zijn we kapot en nemen we de bus naar ons hotel. We sliepen die nacht weer héérlijk!

Morgen de laatste plog, dag 3!

Heb je onze travel movie van Warschau al gezien?

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

10 thoughts on “PLOG | Warschau dag 2

    1. Indrukwekkend! En ja, de uitleg is daar ook gewoon in het Engels 🙂 Dus dat scheelt 😉 Pools is echt niet te begrijpen, haha!

  1. Lijkt me superleuk dat het in de zoo zo rustig was! Ik vind ijsberen ook prachtige dieren! Ik vind ze er in dierentuin vaak zo ‘zielig’ uit zien. Vaak helemaal onder het stof en ze lopen meestal zo doelloos rond… Dat vind ik dan vaak zo erg.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.