10 redenen waarom je naar Porto moet (+ kasboek!)

porto

Twee weken geleden zat ik op ditzelfde moment in het vliegtuig naar Porto, samen met Geert, Stefan en Lisan. Voor ons alle vier de eerste keer op Portugese bodem en mán, wat hadden we er zin in! Iets meer dan een dag hadden we om de stad te ontdekken en in die korte tijd hebben we super veel gezien. Vandaag geef ik je 10 redenen waarom jij ook naar Porto moet én vertel ik je hoeveel we uitgegeven hebben.

porto

1. Het is een mooie stad

Er zijn genoeg mooie gebouwen te bewonderen, maar je kunt ook heerlijk door de steegjes slenteren. Omdat wij eigenlijk maar één échte dag in Porto hadden, hebben we zoveel mogelijk in die dag gepropt, maar we hebben wel het gevoel dat we het belangrijkste gezien hebben. Twee dagen in Porto kan ook makkelijk, maar veel langer zou ik zelf niet doen.

porto

porto

2. Het is er ’s avonds ook heel mooi

De eerste avond bekeken we natuurlijk ook meteen even waar we nou eigenlijk terecht waren gekomen. Wat bleek? De mooie gebouwen worden heel mooi belicht. Zoals dit mooie kasteel, waar je ook nog eens een geweldig uitzicht had.

porto

3. Er zijn genoeg mooie uitzichtpunten

Niet alleen het uitzicht bij het kasteel was prachtig, ook kon je op de grote toren klimmen (dat hebben we niet gedaan) en had je ’tussendoor’ ook mooie uitzichten. Bijvoorbeeld aan de overkant van de brug. Het absolute voordeel van het feit dat de stad zo gigantisch omhoog en naar beneden loopt.

porto

4. Een cultuurshock dichtbij huis

Eerlijk? Een groot deel van de stad was best wel armoedig. We kwamen huizen tegen waarvan we dachten: wonen daar écht mensen?! Soms bleek dat inderdaad zo te zijn. Kapotte ramen, ingestorte daken en over het schilderwerk zal ik maar niet beginnen. Een heel andere wereld, en dat zo dicht bij huis.

porto

5. Er zijn overal super schattige tegeltjes

De Portugezen (of in ieder geval de Portugezen in Porto) zijn duidelijk erg fan van vrolijk gekleurde tegeltjes op de muren. De mooie gebouwen in de stad zijn dan ook vaak versierd met tegeltjes die een soort schilderij uitbeelden. Super schattig en mooi!

porto

6. De port is er lekker

Wat doe je als je met vier mensen op pad bent, wiens alcoholische versnaperingen op één hand te tellen zijn? Toch port drinken, want het was gratis. Tja, we blijven Hollanders, hè? Toen we met de kabelbaan meegingen, kregen we per persoon 2 proeverijen. Een mini beetje port, dat konden we allemaal nog wel aan! En stiekem was het best te drinken. Tja, je kunt natuurlijk niet in Porto geweest zijn zonder port te drinken!

porto

7. Het is er rustig en gemoedelijk

Wat ons ook opviel? In de hele stad was het eigenlijk best rustig en gemoedelijk. We kregen geen ‘grote stad’-gevoel. En dat vonden we eigenlijk wel lekker. Dat gesjees is niet echt iets voor ons.

porto

porto

8. Ze hebben er de mooiste bibliotheek ooit

Het was even zoeken, maar daar was ‘ie dan: de mooiste bibliotheek ooit. Overal waar je kijkt waren boeken en in het midden bevond zich deze prachtige wenteltrap. Doe mij ook zo’n bieb hier in Zevenaar!

porto

9. Je bent zó op het strand

Aan het einde van de dag besloten we ook nog even een kijkje te gaan nemen op het strand. Want ja, als je daar in 20 minuten bent (met de metro), dan kun je dat natuurlijk niet aan je voorbij laten gaan. Je ziet: er was geen kip! Maar dat zal in de zomer wel anders zijn, gok ik.

porto

10. Het is er goedkoop!

Goed, het is er niet zo goedkoop als in Warschau (waar we in 3 dagen € 214,80 uitgaven), maar goedkoop is het zeker. Natuurlijk, we lagen niet in een drie sterren hotel, maar dat hebben we ook expres gedaan. Omdat dit voor ons alle vier een ’tussendoor’ citytripje was, wilden we er wel een budgetvakantie van maken. En zoals je ziet, is dat prima gelukt!

Kasboek 3 dagen Porto

Voor 2 personen

Vliegtickets € 131,04
Hotel € 36,00
Openbaar vervoer
(Bus + van/naar vliegveld)
€ 15,20
Eten en drinken € 77,00
Bezienswaardigheden € 9,00
Totaal € 268,24

Porto, ik vond je hartstikke leuk! En we waren het er alle vier over eens: we willen zeker nog eens terug naar Portugal, want dit smaakt naar meer.

Heb je de travel movie van Porto al gezien?

 

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

12 thoughts on “10 redenen waarom je naar Porto moet (+ kasboek!)

  1. Wat een geweldige foto’s! Het contrast met armoede lijkt me best confronterend… Hebben de mensen hier zelf last van denk je? Of is dit ‘gewoon’ hun manier van wonen?

    1. Ik denk dat ze er wel last van hebben, omdat er ook welvarende mensen zijn. In Roemenië is het bijvoorbeeld ook arm, maar daar is bijna iedereen arm, dus mijn vooroordeel is dat ze het daar dan meer gewend zijn.

  2. Leuk zeg, ik ben hier nog nooit geweest maar lijkt me zeker leuk om aan m’n lijstje toe te voegen. Zeker geen dure stad om 3 dagen door te brengen, dat is ook altijd fijn!

  3. Leuk blog, Porto klinkt echt onwijs tof! Ik wil graag eens naar Portugal. Ik reis het liefst reizen van Faro naar Porto via Lissabon. En dan ’t liefst zoveel mogelijk van de mooie natuur zien ook!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.