Prachtig hiken tussen de rotsformaties van Prachovske Skaly in Chesky Ray, Tsjechië

prachovske-skaly

Afgelopen zomer vertrokken we een ruime week naar Tsjechië om daar heerlijk te kamperen met ons busje, Max. In die week hebben we ontzettend veel gezien: van mooie stadjes tot prachtige natuur. Nu we allemaal toe zijn aan zon (maar er eigenlijk alleen nog maar meer kou wordt opgegeven) leek het me een goed moment om terug te blikken op de heerlijke reizen die we maakten naar de zon. Tsjechië is wat mij betreft een perfect vakantieland: je vindt er prachtige natuur, mooie steden, lekker eten en het is goedkoop. Én je kunt er gewoon lekker met je eigen auto/busje/camper naartoe! Ik vertel je de komende weken graag wat je niet mag missen in Tsjechië!

prachovske-skaly prachovske-skaly

Prachovske Skaly

Beginpunt: Hij staat gewoon als bezienswaardigheid in Google Maps (zie het kaartje hieronder)
Parkeren:
Betaald parkeren kan bij het beginpunt, maar het is er in het hoogseizoen wel druk, dus kom vroeg.
Entree:
€2,80 per persoon
Route:
de groene route, Prachovske Skaly (bij de ingang links, bij de eerste kruising links en bij de kruising erna weer links omhoog).
Lengte: volgens de bordjes 3,5 km.
Duur: Er staat 2,5 uur voor de route, maar wij hebben er 1,5 uur over gedaan.

prachovske-skaly prachovske-skaly

Chesky Ray

Chesky Ray is één van de mooiste nationale parken van Tsjechië. Je kunt er perfect hiken en de wandelroutes zijn super goed aangegeven. Eén van de mooiste hikes die wij er gelopen hebben, is die in Prachovske Skaly, waar je tussen de prachtige rotsformaties door loopt en klimt. Er zijn een heleboel routes, met verschillende afstanden, dus er zit altijd wel wat voor je bij.

Wij liepen de groene route, met de toepasselijke naam Prachovske Skaly. Volgens de bordjes was hij 3,5 km lang en ze rekenden er 2,5 uur voor. Wij liepen ‘m uiteindelijk in anderhalf uur, maar je moet echt aardig klimmen op de natuurlijke trappen. Tijdens de route passeer je steeds verschillende uitzichtpunten, waar je een prachtig uitzicht hebt op de rotsformaties. Ik kreeg er een beetje een Amerika gevoel bij! Heerlijk!

prachovske-skaly prachovske-skaly prachovske-skaly

Prachtig hiken!

We klommen via natuurlijke trappen en door super smalle steegjes. Tussendoor vroegen we ons af waar onze conditie gebleven is, maar gelukkig hijgden ons tegenliggers net zo hard. In het hoogseizoen is het een geliefde plek, dus als je van een rustige hike houdt, kun je maar beter vroeg komen. Het is best een pittige tocht, maar het uitzicht maakt alles meer dan goed! Dikke vette aanrader. Ik vond het één van de mooiste plekken van Tsjechië!

Zijn jullie weleens in Tsjechië geweest?

♥ Mariek

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

8 thoughts on “Prachtig hiken tussen de rotsformaties van Prachovske Skaly in Chesky Ray, Tsjechië

    1. Ja, Praag is prachtig! 🙂 Ik ga nog veel meer leuke plekjes delen in Tsjechië, dus als je fan bent van Praag, vind je dat misschien ook leuk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.