Deze punten streepte ik van mijn bucket list in 2016!

woestijn

Het is weer tijd voor de eindejaarslijstjes en jongens, dat vind ik me toch altijd leuk! Ik lees me suf aan eindejaarslijstjes van anderen (het is echt een ding in blogland) en zelf maak ik er ook altijd drie: één over 2016 in reizen, één over 2016 in bucket list punten en één over 2016 in hoogtepunten. De reisvariant heb ik al online geplaatst en vandaag volgt deel twee: mijn jaar in afgestreepte bucket list dromen! Vorig jaar kon ik er maar liefst 15 van mijn bucket list afstrepen; dit jaar zijn dat er 14! En het allerergste is: ik heb nog niet eens tijd gehad om over alles te kunnen schrijven, want ik kon er ook een heleboel afstrepen in Amerika! Maar geen zorgen, dat volgt snel! Kijken jullie mee?

backpacken
1. Backpacken

In januari dit jaar gingen wij voor het eerst in ons leven backpacken! En dat was hartstikke leuk! We vertrokken voor drie weken naar Thailand, Laos en Cambodja. We leerden ‘hoe te backpacken’ in Thailand, werden verliefd op Laos en werden ziek (Geert) in Cambodja. Hoort er allemaal bij in Azië. Zeker voor herhaling vatbaar!

apen thailand

2. Apen in het wild zien

Ik ben gek op dieren en veel punten van mijn bucket list hebben dan ook iets met dieren te maken. Zo leek het me ontzettend gaaf om apen in het wild te zien! In Thailand was het zo ver. Nou was het helaas niet zo’n feest dat we ze aan de kant van de weg over de daken van de huizen zagen gaan, maar wild waren ze wel. Het was een bijzondere ervaring, die monkey cave.

114. Een olifant wassen

3. Een olifant wassen

Wij wilden heel graag olifanten wassen in een verantwoord park, waar absoluut niet gereden wordt op olifanten. Via de host van ons guesthouse gingen we naar zo’n park. Tenminste, dat dachten we. Helaas bleek het toch niet zó verantwoord (ondanks dat we wel met maar een groepje van vier mensen, inclusief onszelf, gingen) en reden de andere twee toeristen zo op een olifant weg. Shit. Dat was niet de bedoeling! Wij weigerden trouwens en liepen zelf terug. We leerden twee dingen: 1) olifanten zijn gigantisch (ha!) leuke en mooie beesten en b) vertrouw in Thailand niet zomaar alles en zoek altijd zelf na of het écht een verantwoord park is. Die parken ZIJN er namelijk wél!

4000 eilanden laos dolfijnen

4. Dolfijnen in het wild zien

Wat wél een hoogtepunt van de reis werd, is het spotten van zeldzame irrawaddy dolfijnen in Laos. Dat zijn de meest lelijke dolfijnen ooit (google maar eens) en er zaten er daar maar 12! We fietsen in totaal 23 km op twee veel te kleine fietsen om er te komen en moesten natúúrlijk veel te veel geld betalen omdat we zogenaamd de Cambodjaanse grens over moeten steken, maar het was het allemaal waard. Wát een leuk avontuur! En we hebben er zoveel gezien (voor het feit dat er maar 12 zijn)!

monnik

5. Monniken zien

Dat leek me nou de ultieme Azië-ervaring: monniken zien. Ik had al wel eens eerder een monnik gezien in Montenegro, maar tijdens mijn voorbereiding op onze reis zag ik overal de monniken in de welbekende oranje gewaden langskomen en dat leek me nou zo mooi om te zien. Wist ik veel dat je echt goéd je best moet doen om in Azië géén monnik tegen te komen. Al met al toch leuk om van de bucket list af te kunnen strepen!

roemenië

6. Spontaan dezelfde dag nog op reis gaan

Kleine herhaling uit mijn ‘reizen in 2016′-blog, maar het was gewoon zo’n vet moment!

Nietsvermoedend liep ik de badkamer uit met m’n tandenborstel nog in mijn mond en met het idee dat we die dag een bruiloft gingen filmen. Ik deed de deur open en daar stond Geert, in z’n korte broek en met z’n bergschoenen aan. Ik dacht: hij gaat toch niet in deze outfit een BRUILOFT filmen?!
Grijnzend vroeg hij: ‘Ga je mee?’
Ik deed van: ‘HUH?’, wat klonk als ‘Hdhjshsj’ (want: tandenborstel in mijn mond).
‘Over 2 uur gaan we op vakantie! Pak even je spullen in, want we gaan Nibbit zo naar de oppas brengen!’

Dit was toch wel één van mijn favoriete momenten van 2016, hoor! Zooooo vet! Ik was dus in de veronderstelling dat we een bruiloft gingen filmen, maar in werkelijkheid gingen we op vakantie. Geert had alles geregeld. En ik had NIKS in de gaten. Het hele avontuur lees je hier.

roemenië

7. Over een touwbrug lopen in het buitenland

Op Pinterest en op reisblogs zag ik altijd prachtige foto’s van mensen op touwbruggen in het buitenland en ik besloot: dat zet ik op m’n bucket list! Al eerder had ik over een soort-van-touwbrug gelopen in Slovenië, maar die telde toch niet echt vond ik. Nou is deze brug, die we in Roemenië tegenkwamen, ook niet helemaal van touw, maar: gelukkig maar. Instabiel was hij toch wel ?

Het leukste vond ik dat de brug echt in de middle of nowhere lag en dat er aan de andere kant een krakkemikkig huisje lag. De man die in dat huisje woonde, kwam toevallig achter ons aan op de brug met wat boodschapjes. Hij liep met z’n kromme rug nog even naar z’n kippies en verdween toen het huisje in. Hij kán gewoon geen elektriciteit of stromend water hebben gehad. Het hele tafereeltje ontroerde me gewoon. Een foto van het mannetje en z’n huisje vind je in m’n blog.

8. Ga naar een groot festival

Wij zijn geen festivalgangers. We houden sowieso niet van uitgaan en hoewel we allebei gék zijn op muziek, hoeven festivals van ons niet zo nodig. We hebben al best veel concerten gezien (Tina Turner, Guus Meeuwis, Bob Dylan, Kris Kristofferson, Leonard Cohen), maar gaan niet jaarlijks ergens naartoe. Toch hadden we samen één ongeschreven regel: als Paul McCartney ergens in de buurt optreed, gaan we er naartoe.  We zijn namelijk helemaal gék op de Beatles.

Dit jaar kwam ‘ie naar Pinkpop en dus gingen we. Met Martjan & Krista (m’n zwager en schoonzusje). Het was nat, het was hysterisch, maar het was vooral FANTASTISCH. Echt één van de hoogtepunten van 2016! Martjan en Kris zijn diehard festivalgangers, mét een plan: in het voorvak komen als Sir Paul optreedt. Het was een heel gedoe (ik stond 20 min. klem met mijn armen in de lucht, terwijl twee regelmeneren ons door de poortjes probeerden te entertainen…), maar we stonden zoooo ver vooraan! Super vet! Oebladie oeblada, Live and let die & Hey Jude waren mijn favoriet. ♥

Conclusie: ik wil nog een keer naar Paul.

vulkaan

9. Een vulkaan beklimmen

Jaren geleden nam mijn toenmalige vriend een vulkaansteen voor me mee uit Mexico en op dat moment besloot ik: ik wil ook ooit een vulkaan beklimmen. Afgelopen zomer beklommen we een vulkaan in Polen! Heel tof!

10. Ten huwelijk gevraagd worden

Nog een hoogtepunt van 2016 (wel één van de grootste): GEERT VROEG ME TEN HUWELIJK! In Polen! Jongens, jongens, jongens, wat een moment. Het hele verhaal van het aanzoek (inclusief de hilarische reactie van mijn opa) lees je hier. Benieuwd hoe het nu gaat met de voorbereidingen? Daar schreef ik van de week een update over.

goedkoop-reizen-amerika

11. Roadtrip door de U.S.A.

Jarenlang was het een grote (reis)droom van ons: een roadtrip maken door de U.S.A. Ik denk dat we daar zeker niet de enige in zijn! Als je aan mensen vraagt: welk land wil je sowieso nog eens bezoeken in je leven, dan denk ik dat Amerika héél vaak genoemd wordt. Zoals je waarschijnlijk wel weet, is Amerika duur en dus moesten we even sparen voor deze grote reis! Maar in oktober was het eindelijk zo ver: we gingen gewoon naar Amerikaaaaa! Heel vet! Maar zoals gezegd moeten de meeste blogs daarover nog komen!

img_0903

12. De Grand Canyon zien

Zo moet ik nog schrijven over de Grand Canyon. Eén van de dingen waar je het eerst aan denkt als je aan Amerika denkt, is toch wel de Grand Canyon. Ik verwachtte een super druk nationaal park. Natuurlijk waren er veel mensen, maar ik vond de Grand Canyon véél vetter dan ik dacht! We hebben er geweldige hikes gemaakt waar ik jullie snel meer over vertel!

woestijn

13. Een woestijn zien

Het leek me heel vet om een keer een woestijn te zien. En dan echt zo’n eindeloze vlakte aan zand. Nu viel dat in Death Valley nog mee, maar het is zéker een woestijn! Het was zooooo warm! (Je ziet mijn benen glimmen van de zonnebrandcrème!) En toen wij er waren wás het niet eens echt warm voor Death Valley. Het was ‘slechts’ 34 graden! In de zomer tikken ze daar makkelijk de 50 aan. Het was ook heel drukkend weer, waardoor we telkens maar even de auto uit gingen en daarna snel weer terug de airco in. Maar ook Death Valley was veel leuker dan gedacht! Wederom: ik vertel er snel meer over!

kopie-van-img_20161107_191351120
14. Gokken in Las Vegas

Echt zo’n dingetje voor op de bucket list: gokken in Las Vegas! We hebben maar een paar dollar ingezet, maar hé, we hebben wel gegokt in Vegas, baby! Hy-ste-risch! Ook hier snel meer over!

In het nieuwe jaar meer over onze Amerika avonturen! In 2016 streepte ik dus 14 punten van mijn bucket list af. Ik ben er blij mee! Ik vond het een héél vet jaar en ik ben héél benieuwd wat ik in 2017 van mijn bucket list af kan strepen! 

♥ Mariek

Wat heb jij dit jaar van je bucket list afgestreept?

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

9 thoughts on “Deze punten streepte ik van mijn bucket list in 2016!

  1. Super leuk om te lezen, wat heb je veel gave dingen gedaan dit jaar 🙂 zomaar dezelfde dag op vakantie gaan lijkt me ook heel gaaf. De USA staat bovenaan mijn bucketlist, wat een prachtig land moet dat zijn. Ik ging dit jaar voor het eerst naar Azië voor zes weken, super gaaf 🙂 En ik ging op srprs reis, wat ook echt heel hoog op mijn bucketlist stond.

    1. Wow, zes weken, wat gaaf! 😀 Hoe was het? Welke landen heb je gezien? Oooh ja srprs.me lijkt me heel gaaf!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.