Word een echte inbreker in de Ramkraak escape room Nijmegen!

escape-room-ramkraak

Deze escape room stond al een tijdje op de planning en ik was er zó benieuwd naar! Het idee van een ‘break in’-room klonk me erg goed in de oren en daarnaast beloofde dit ook een ‘hightech’ escape room te worden. Dat klinkt toch fantastisch? Het goede nieuws is: het wás ook fantastisch! Hij schuift in één keer binnen op de tweede plek van ons escape room overzicht. Super goed! Ik vertel je snel meer over de Ramkraak escape room in Nijmegen.

Escape Room in Nijmegen

Escape Room: Ramkraak van Project Escape
Plaats: Nijmegen
Moeilijkheidsgraad: ★★★★☆
Aankleding: ★★★★★

Aantal spelers: 4-6
Prijs p.p. met 4 personen: €28,13
Ontsnapt? Ja, 2 van de 4 voorwerpen gehaald
Cijfer: 9,1

Het verhaal van de Ramkraak escape room

De Ramkraak escape room is de nieuwste kamer van Project Escape in Nijmegen. En eigenlijk is dit geen escape room, maar een break-in room! Je kruipt namelijk in de rol van een groep inbrekers, die een kluis proberen te kraken terwijl de politie hen op de hielen zit. Wát er precies in de kluis zit, weet je niet eens, maar het is wel de bedoeling dat je er zoveel mogelijk van meeneemt voor je weer ontsnapt.

Nieuwste technieken

Eén van de dingen die we het leukste vonden aan de Ramkraak, is dat er geen enkel hangslot in te vinden is. Alles is ‘hightech’. Zodra je iets oplost, schuift er iets open, valt er iets naar beneden of hoor je geluid. Super leuk om een escape room te spelen waar geen enkele sleutel aan te pas komt. Het was niet de eerste escape room die we speelden zonder sleutels, maar wel degene die wat dat betreft het beste in elkaar zat.

Wát een ervaring

Verder speel je de Ramkraak iets anders dan andere escape rooms. Het gaat namelijk niet om de snelste tijd, maar om de buit die je weet te stelen! Verder vinden de makers het belangrijk dat je optimaal geniet van de tijd en dus speel je altijd een vol uur! In totaal kun je vier items stelen en wij wisten er twee van de vier mee te gappen.

Maar dan… wat vonden we er van? Nou, hij was fantastisch! Niet alleen de escape room zelf zit bijzonder goed in elkaar en ziet er echt súper gelikt uit, maar de hele beleving eromheen is echt geweldig. Ik kan natuurlijk niks verklappen, maar laten we zeggen dat je er vanaf de eerste seconde (nog voordat je een medewerker gezien hebt!) hélemaal in zit. Super goed gedaan!

Het ziet er super gelikt uit

De escape room bestaat uit meerdere kamers (hoeveel precies verklap ik niet) en alle kamers zien er super gelikt uit. Alles is tot in de puntjes verzorgd, netjes en nieuw. Escape rooms willen nog weleens stoffig zijn, omdat ze vaak in een oud pand zitten, maar dat was bij deze escape room zéker niet het geval. De puzzels waren erg goed, waardoor ik de escape room wel aan zou raden voor ervaren escape room spelers. Daarbij moet je écht goed zoeken.

Was er dan niks ‘negatiefs’? Als we heel kritisch zijn, vonden we sommige puzzels iets onduidelijk en stond het geluid in de escape room wel érg hard. Dat laatste had ook erg te maken met de sfeer van de situatie, hoor (en dat was erg goed gedaan), maar ik ben regelmatig een beetje doof (vanwege m’n allergieën) en had soms wel echt moeite om iedereen te verstaan, haha!

Kortom: deze escape room zit retegoed in elkaar en wij zijn heel enthousiast! We kunnen alleen maar hopen dat er meer van dit soort kamers komen in Nederland, want dit bevalt érg goed!

Op zoek naar een leuke Escape Room? Hier vind je de Escape Rooms die we tot nu toe getest hebben: de leukste Escape Rooms van Nederland!

♥ Mariek

Deze Escape Room mochten we testen op uitnodiging van The Great Escape,
maar dat beïnvloedt mijn mening niet.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

 

2 thoughts on “Word een echte inbreker in de Ramkraak escape room Nijmegen!

  1. Was een leuke escape room zeg. Zo Hightech dat het een beetje voelde als of we in 2023 waren. Een echter aanrader.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.