READING CHALLENGE | 2016 so far

Op vakantie lees ik altijd super veel. Thuis heb ik daar, jammer genoeg, toch minder tijd voor. Toen ik eind vorig jaar in mijn blog aangaf dat ik dit jaar wilde tellen hoeveel boeken ik lees, zei iemand in de comments ‘Dat kun je handig met Goodreads doen!’ Ik had me al jaren geleden aangemeld voor Goodreads, maar door die comment heb ik mijn account weer onder het stof vandaan gehaald. Op 1 januari kreeg ik de vraag wat mijn reading challenge van 2016 ging worden… 30 boeken, heb ik gezegd dat ik wil lezen in 2016. En inmiddels heb ik er al 6 uit! Want ja, ik ben weer op vakantie geweest 😉

Omdat ik dramatisch achter loop met book reviews maak ik even één grote blog vol mini-reviews van. Deze 6 boeken stonden op mijn e-reader toen we naar Thailand, Laos & Cambodja gingen! Klaar voor de start? Af!

1. Karin Slaughter – Mooie meisjes

Ik ben super fan van de series van Karin Slaughter en wilde dan ook heel lang dit ‘nieuwe’ losstaande boek Mooie Meisjes lezen. Als er een meisje vermist wordt, wordt Claire weer geconfronteerd met het feit dat haar zusje twintig jaar verdween en nooit meer terug gevonden is. Wanneer haar man vermoord wordt en haar zus ineens weer in haar leven verschijnt, staat haar leven op z’n kop.

Mooie meisjes is een lekker rauw boek met onverwachte wendingen en lugubere details. Het plot zit – zoals altijd – weer ijzersterk in elkaar. Niet alle personages zijn even leuk, maar het is dan ook geen serie met personages waar je al boeken lang mee meeleeft.

2. Sophie Kinsella – Shopaholic naar de sterren

Becky verhuist samen met haar man Luke en dochter Minnie naar Hollywood, omdat Luke daar gaat werken voor de beroemde actrice Sage Seymour. Becky ziet het helemaal zitten om Sage’s persoonlijke stylist te worden, maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Als haar beste vriendin Suze dan ook nog in LA verschijnt, wordt het helemaal één groot zooitje.

Ik begin Sophie Kinsella minder leuk te vinden (SHOCKING), maar dat durf ik bijna niet hardop te zeggen. Misschien ben ik gewoon een beetje minder van de chicklit aan het worden (SHOCKING!!) maar goed. Ik had helemaal gemist dat er nieuwe Shopaholics waren, want ik dacht dat dit de nieuwste was, maar er blijkt alweer een nieuwe uit (of is die er nog niet in het Nederlands?).

Maar… het boek werd eigenlijk aan het einde steeds leuker, dus nu wil ik alsnog het vervolg lezen. #storyofmylife

3. Claudia de Breij – Neem een geit

Over dit boek las ik goede dingen en dus werd ik nieuwsgierig. Claudia de Breij heeft – samen met haar vriendin – levenslessen van oude, inspirerende mensen verzameld. Elk hoofdstukje is een levensles over de liefde, dood, vriendschap, ambitie of kinderen. Ze zijn grappig, lief en ontroerend. Sommige blijven hangen, zoals ‘vrienden die kinderen krijgen moet je 4 jaar op pauze zetten’. Daar heb ik onze vrienden laatst bang mee gemaakt, want ik heb nog helemaal geen zin in 4 jaar pauze. Leuk boekje voor tussendoor.

4. Jack Coughlin – Killzone

Het eerste deel van de nieuwe Sniper-serie, geschreven voor Jack Coughlin (sluipschutter bij het Amerikaanse Korps Mariniers). Een Amerikaanse generaal wordt in het Midden-Oosten gevangen genomen door terroristen die hem dreigen te onthoofden. Sluipschutter Kyle Swanson krijgt een missie om de generaal in veiligheid te brengen, maar vliegt – samen met zijn mariniers – in een hinderlaag. Kyle is de enige die overleeft en gaat in zijn eentje verder om zijn missie te volbrengen.

Echt een mannenboek vol technische snufjes en explosies. Maar daardoor wordt het wel een stuk geloofwaardiger. Gewoon goed geschreven. Het einde was niet helemaal naar de zin van deze romantische vrouw, maar ik ga wel door naar deel 2!

5. Jussi Adler-Olsen – De Grenzeloze

Ik had al een ander deel van de Serie Q gelezen, maar volgens mij ben ik die vergeten te reviewen… Rechercheur Carl Mørck wordt in één van zijn vele dutjes op kantoor gebeld door een collega die hem een onopgeloste zaak in de maag probeert te splitsen. Daar heeft Carl geen zin in, maar onder druk van zijn assistentes Rose & Assad, begint hij er toch maar aan. Zeventien jaar geleden werd er een jonge, mooie vrouw dood gevonden in een boom. Het is bekend wie ze is, maar hoe kwam ze in vredesnaam in die boom terecht?

Ik moet altijd een beetje inkomen bij Serie Q maar halverwege werd het boek weer écht heel goed. Het einde was ook onverwachts, dus dat betekent bonus punten. Ik blijk wel tussenliggende boeken overgeslagen te hebben, dus nu wil ik de hele serie lezen.

6. David Baldacci – De Voltooiing

Van David Baldacci heb ik vorig jaar De Geheugenman gelezen en daar was ik laaiend enthousiast over. Maar waar in De Geheugenman er maar een klein deel fantasy is (die man kan alles onthouden, maar ja, dat kan Sheldon uit The Big Bang Theory ook) bleek dit boek compleet fantasy te zijn. Ik houd helemaaaaal niet van fantasy, maar het was het enige boek wat nog op mijn e-reader stond, dus ik besloot het maar een kans te geven.

Vega Jane woont in het Bitterbos, waar ieders leven simpel is en iedereen gehoorzaamt aan De Raad. Om het Bitterbos heen ligt het moeras, wat sowieso foute boel is en iedere Bitter die het betreedt, gaat dood. Wanneer Vega haar vriend Quentin Herms in het moeras ziet verdwijnen en blijkt dat hij voor haar een kaart heeft achtergelaten van het moeras, begint Vega echter aan alle ‘waarheden’ van het Bitterbos te twijfelen. Vega wil op zoek naar de waarheid, élke waarheid. En daar komen hele enge beesten met tien miljoen koppen bij kijken.

Ja, sorry, maar bij al die rare beesten haak ik echt af, hoor. En ik vind het ook raar dat alles een ander woord heeft. Een mens is een Bitter. Tijd is aangegeven in Anni (maar hoelang is dat dan; een jaar, een maand?). Ik weet dat ik daar niet over na moet denken, maar ik ben gewoon niet geschikt voor fantasy. Einde.

Volg je me op Goodreads?

2016 Reading Challenge

2016 Reading Challenge
Marieke has
read 6 books toward her goal of 30 books.
hide

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

5 thoughts on “READING CHALLENGE | 2016 so far

  1. Leuk, de eerste en de derde staan al een tijdje op mijn to read lijstje, maar ik denk dat ik nummer vier en zes ook maar toevoeg!

  2. Leuk, zo’n overzichtje! Volgens mij hebben wij wel redelijk dezelfde smaak qua boeken, ik moet ook maar eens wat van Jussi Adler Olsen gaan lezen, en dat zesde boek ga ik overslaan ;). Van de Shopaholic serie vind ik de latere delen ook minder dan de eerste, maar toch moet ik ze elke keer weer lezen zodra er een nieuwe uitkomt, haha. De Nederlandse vertaling van het nieuwste boek komt in maart als het goed is!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.