Heb ik mijn reading challenge van 2017 gehaald?

reading-challenge

Op de valreep van 2017 las ik nog 3 boeken, waarvan er twee érg leuk waren! Ik vertel je graag waarom je ze moet lezen (of juist laten liggen). Verder is de grote vraag natuurlijk: heb ik mijn reading challenge van 2017 gehaald? En wat wordt mijn reading challenge van 2018?

blijf-rustigBlijf rustig

Auteur: Maile Meloy
Verschenen in: 2017
Genre: thriller
Aantal pagina’s: 304

Blijf rustig gaat over Liv en Nora, die met hun gezinnen op cruise gaan. De vakantie begint perfect, maar tijdens een stop op Costa Rica gaat het mis. Terwijl de mannen gaan golfen, eindigen de vrouwen met de kinderen op het strand. Liz ligt wat te dutten in de zon, flirt Nora met de gids. En dan zijn ineens de kinderen weg…

Op zich is ‘Blijf Rustig’ een vermakelijk boek, met een leuke insteek, maar ik ben geen fan van de uitwerking. De personages vind ik niet zo leuk en het verhaal vond ik soms best ongeloofwaardig. Alle situaties komen wel héél onhandig samen en de reacties van verschillende personages vind ik ook niet heel geloofwaardig (je kinderen zijn al tijden vermist, maar je gaat toch even sporten…).

Ook worden er gekke, onnodige dingen aan het verhaal toegevoegd, die verder totaal geen nut hebben voor het verhaal. Zoals een klein konijntje. Nu ben ik – als konijnenliefhebber – natuurlijk altijd voor het toevoegen van een konijn, maar dit konijn had geen nut in het verhaal en bleef wel bijzonder lang overleven zonder eten en drinken… Daarbij werden er ook dingen weggelaten, zodat je soms zelf maar moest aannemen dat iemand overleden was.

Ik denk dat er zeker mensen zijn die wel fan zijn van dit boek, maar ik ben het helaas niet. Jammer!

★★☆☆☆

Koop bij bol.com

masterclass-ondernemen

Masterclass ondernemen

Auteur: Annic van Wonderen
Verschenen in: 2014
Genre: business
Aantal pagina’s: 208

Voor wie haar niet kent: Annic van Wonderen is founder van het vroegere Ilovefashionnews.com (een website waar ik echt mee opgegroeid ben vroeger) en tegenwoordig blogger, vlogger, ondernemer en ondernemerscoach. Ze geeft masterclasses en is spreker, maar ze heeft ook een boek geschreven (in 2014, toen Ilovefashionnews.com nog bestond). In Masterclass Ondernemen geeft ze tips en vertelt ze hoe ze de website op heeft gezet en heeft laten uitgroeien tot een website met 2,4 miljoen bezoekers per maand.

Als ondernemer vond ik ‘Masterclass Ondernemen’ erg herkenbaar én inspirerend! Het leest lekker weg, er zitten een paar erg goede tips tussen, maar het allerbelangrijkste is: je krijgt er veel ondernemingsenergie van! Annic is súper enthousiast, ambitieus en perfectionistisch. Ik herken me erg in haar. Verwacht – zoals ze zelf ook aangeeft – niks baanbrekends, maar wel heel veel zin om te gaan knallen!

★★★★☆

Koop bij bol.com

in-een-donker-donker-bos

In een donker, donker bos

Auteur: Rut Ware
Verschenen in: 2016
Genre: thriller
Aantal pagina’s: 320

Toen ik eerder dit jaar De vrouw in suite 10 las, was ik laaiend enthousiast! Tijd om het debuut van Ruth Ware ook te lezen. In een donker, donker bos gaat over het vrijgezellenfeest van Clare. Nora wordt hiervoor uitgenodigd, terwijl ze Claire al 10 jaar niet heeft gezien. Ze besluit tóch te gaan, maar krijgt daar al snel spijt van. Wat hooguit een ongemakkelijk feestje zou moeten worden, eindigt met een moord…

Wat een goed boek! Het is tot op het einde spannend en onduidelijk wie de dader is. De personages worden goed beschreven en er wordt veel aandacht besteed aan de details, zodat je helemaal in het verhaal kruipt. Het boek heeft weer een knap plot en Ruth heeft een hele fijne schrijfstijl.

Ik weet het nu zeker: ik ben heel erg fan van de boeken van Ruth Ware!

★★★★★

Koop bij bol.com

Reading challenge 2018

In 2017 las ik in totaal 35 boeken. Precies het aantal van mijn reading challenge. Ik heb er niet heel veel moeite voor hoeven doen, want ik lees graag en veel! De ene maand gaat het harder dan de andere maand, maar toch. In ieder geval heb ik één ding geleerd het afgelopen jaar: ik moet boeken sneller wegleggen als ik ze niet leuk vind. Ik blijf soms veel te lang hangen in een boek waar ik niet doorheen kom, waardoor ik gewoon niet meer lees. Zonde! Je kunt je tijd veel beter besteden aan leuke boeken 🙂

Dit jaar heb ik mijn reading challenge weer op 35 boeken gezet. Ik houd mijn challenge trouwens bij op Hebban, dus als je het leuk vind kun je me daar volgen! Ik ben zelf erg fan van Hebban (ik vind het gewoon een stuk gebruiksvriendelijker dan Goodreads), dus als je graag leest: aanrader!

Hoeveel boeken hebben jullie dit jaar gelezen?

♥ Mariek

Sommige van deze boeken heb ik opgestuurd gekregen als review exemplaar.
Deze blog bevat affiliate links.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

4 thoughts on “Heb ik mijn reading challenge van 2017 gehaald?

  1. Leuk! Ik heb helaas mijn reading challenge niet gehaald maar ik blijf het gewoon proberen… 🙂
    Ik ga eens een kijkje nemen bij Hebban want ben inderdaad ook niet zo blij met Goodreads. Dank voor de tip!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.