READING CHALLENGE [9/30]: De Doodsvogel

de doodsvogel

Ergens heb ik het verschijnen van deel één van dit boek Ik reis alleen gemist en dat is mooi stom, want het tweede deel De doodsvogel is echt hééél erg goed! Ik moet dus zo snel mogelijk deel één lezen en ik zal je met de review van deel twee proberen over te halen dat ook te doen.

“Meer dan 50.000 Nederlandse lezers hebben het speurdersduo Holger Munch en Mia Krüger uit Ik reis alleen in hun hart gesloten. Samuel Bjørks thrillerdebuut stond ruim 30 weken in de Nederlandse bestsellerlijsten.” Ik heb duidelijk onder een steen gelegen…

Waar gaat De doodsvogel over?

Maar goed. De doodsvogel gaat over het onderzoeksteam van Holger Munch dat een zaak onderzoekt waarbij een tienermeisje vermoord is. Ze is gevonden in het bos, waar ze in een rare houding op een bed van uilenveren ligt. Het duidt op een raar ritueel waar het onderzoeksteam niet echt wijs uit kan worden. Als er een filmpje opduikt over het meisje ziet het team nog net de gestalte van een persoon, die zich verkleed heeft als een uil. Maar dat maakt de zaak er niet echt duidelijker op.

Gestoorde personages

In het boek volg je een aantal karakters die elk hun eigenaardigheden hebben (zoals dat hoort bij een goede thriller). Holger Munch is de leider van het team, hij worstelt duidelijk nog iets teveel met zijn scheiding en voor sommige dingen lijkt hij ook wat te oud te worden. Zijn rechterhand Mia Krüger staat negen van de tien keer strak van de pillen of de drank en worstelt met zelfmoordneigingen, maar het team heeft haar nodig en zij leeft stiekem voor de zaak. Dan hebben we nog de dochter van Munch, Miriam, die ook al een emotionele crisis heeft en wiens affaire haar op het pad brengt van de zieke geest waar Munch onbewust naar op zoek is. Kortom: het is weer een samenraapsel van een stel heerlijke thrillerpersonages!

Gewoon een heel goed boek

Zoals ik al zei vond ik De doodsvogel gewoon een héél goed boek. Ik werd meteen het verhaal in gezogen van een zieke geest met nog ziekere ideeën. Daarbij werd ik continu op het verkeerde pad gebracht over wie de dader zou kunnen zijn, waardoor het verhaal lekker verrassend blijft.

Zoals ik al zei: ik moet als een gek Ik reis alleen te pakken zien te krijgen, want ik wil méér! Oh en ik ga er vanuit dat er een deel drie komt, want volgens mij ben ik niet de enige.

Reading challenge 2016: 30% – 9 van de 30 boeken!

♥ Mariek

Koop bij bol.com


Deze recensie bevat een product dat ik gekregen heb & een affiliate link.

VOLG MIJ OP BLOGLOVINTWITTERFACEBOOK & INSTAGRAM VOOR DAGELIJKSE UPDATES!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.