READING CHALLENGE | Deze drie leuke boeken krijgen allemaal 4 sterren!

boek reviews

Mijn laatste blog met boekreviews stamt uit januari, dus het werd wel weer eens tijd voor ’n nieuwe! Ik heb de afgelopen tijd 3 boeken gelezen, die ik alle drie 4 sterren geef! Wow! Het waren ook écht aanraders alle drie! Tot nu toe heb ik 5/35 boeken gelezen voor m’n 2017 challenge. Te weinig naar m’n zin, maar dat komt omdat ik vastliep in De muze. Het is gewoon niet mijn ding, een historische roman. Uiteindelijk heb ik besloten ‘m weg te leggen, maar jeeee, dat kostte me een moeite! Ik kan dat echt niet, stoppen in boeken. Hebben jullie daar ook last van? Ik vond de cover van De muze trouwens nu al de mooiste cover van 2017 (denk ik), dus ik wilde zo graag dat ik het boek leuk vond, haha! Maar goed, welke 3 boeken kan ik je wel héél erg aanraden?

weg-zonder-genadeWeg zonder genade – John Hart

Weg zonder genade gaat over Elizabeth Black, een politieagente die onlangs een meisje uit gevangenschap in een kelder heeft gered en de twee ontvoerders heeft doodgeschoten. Ze lijkt een heldin te zijn, maar ze heeft ook donkere geheimen. Daarnaast is er nog een veroordeelde ex-agent die vervroegd vrij komt uit de gevangenis en een jongen – Gideon – die met een pistool staat te wachten tot de moordenaar van zijn moeder uit de gevangenis komt. Oh, en er ligt een vermoord meisje op een altaar in een verlaten kerk. Kortom: één groot zooitje en Elizabeth kan niet op hulp van haar collega’s rekenen om het op te lossen.

Dit vond ik echt een heel goed boek! Ik durf er niet teveel over te zeggen zonder het plot te verklappen, maar het zit in ieder geval goed in elkaar. Er komen een heleboel verschillende zaken bij elkaar en het einde was voor mij onverwachts! Dat is altijd +5 voor mij. Elizabeth vond ik een intrigerend personage. Soms deed ze dingen die ik niet helemaal begreep, maar met al vond ik haar een leuk personage. Van het einde werd ik blij. Komt er een vervolg? Ik hoop het!

Ik had nog nooit iets van John Hart gelezen en nu ik Weg zonder genade gelezen heb, weet ik niet zo goed waarom niet. In ieder geval gaat hij meteen op mijn auteurslijstje! Ik ben fan!

★★★★☆

Koop bij bol.com

stil-van-jouStil van jou – Sophie Jackson

Ligt het aan mij of worden de new adults steeds een beetje beter? Het is (gelukkig) een beetje klaar met de mannen die altijd en eeuwig soldaat of piloot zijn. Oké, het plot is hetzelfde, maar dat hoort bij een new adult.

  1. Meisje ontmoet jongen met stoute geheimen. Ze heeft het zelf ook niet makkelijk.
  2. Ze willen het niet aan elkaar toegeven, maar ze worden verliefd.
  3. Ze krijgen verkering. Joepie!
  4. Er gebeurt iets waardoor ze uit elkaar gaan. Boehoe.
  5. Oh, gelukkig, ze komen net op tijd allebei tot inkeer en komen weer bij elkaar.
  6. Oh ja, en ze hebben regelmatig seks. Want hé, het is een new adult.

Maar weet je? Dat geeft niet. Want je weet het van tevoren. En dat is het stramien van een new adult. Afgesproken regels. Echt. En dan vind ik het extra knap als de auteur er een – soort van – origineel plot aan kan geven.

In Stil van jou volg je het verhaal van Max, die het in zijn leven flink voor zijn kiezen heeft gehad en daarom eindigt met een drugsprobleem. Hij heeft veel mensen verloren, maar gelukkig is daar altijd nog Carter, zijn beste vriend, die hem naar een instelling sleept om clean te worden. Terwijl hij zijn best doet om zich te focussen op het afkicken en op het afkicken alleen, ontmoet hij een mooi en lief meisje, Grace. Ze worden hardloopvrienden, maar merken al snel dat er meer bloeit. (Je verwacht het niet, hè?)

Ik vond Stil van jou een rauwe, mooie en sexy roman. Ik kon me goed inleven in de personages (must!) en leefde echt met ze mee. Kortom: de basis blijft altijd hetzelfde, maar ik vond het leuk dat deze new adult weer eens een andere insteek had. Niet bijster origineel, maar wel lekker leesbaar. 4 sterren!

★★★★☆

Koop bij bol.com

Mr Mercedes – Stephen King

Oké, dit is een beetje een gek verhaal. Mr Mercedes is namelijk het begin van een trilogie en ik begon – hoe slim – met deel 2, De eerlijke vinder. Omdat ik dat een heel goed boek vond, las ik ook meteen deel 3 toen ‘ie uitkwam, Wisseling van de wacht. Dat boek vond ik nóg beter en dus besloot ik dat ik ook eindelijk maar eens deel 1, Mr Mercedes, moest gaan lezen. Ondanks dat ik dus al wist hoe dat boek af ging lopen…

In Mr Mercedes rijdt op een vroege ochtend een gestolen Mercedes dwars door een menigte wachtende mensen, die in de rij staan voor een banenbeurs. De moordenaar ontsnapt en de zaak wordt nooit opgelost. Inmiddels is de rechercheur die op de zaak zat, Bill Hodges, gepensioneerd en iets te dik en hij vermaakt zich met het staren naar de televisie. Wanneer hij een brief ontvangt van de Mercedes Killer besluit Hodges nog één poging te wagen om de dader te pakken.

Dit boek is gewoon retegoed. Stephen King schrijft natuurlijk fantastisch (daar kunnen we het allemaal wel over eens zijn) en de personages zijn levensecht. Bizar, maar echt. Je volgt in het boek soms ook de dader en ik vind het knap dat King een zo bizar en gestoord brein zo levensecht neer kan zetten. De man is natuurlijk gestoord, maar de vraag is, komt hij er mee weg?

Hodges krijgt hulp van 2 leuke personages, die ook weer eens een andere insteek hebben dan andere boeken. Hij krijgt namelijk hulp van zijn vriend, de slimme jongen die zijn tuin verzorgt en een veertigjarige vrouw die psychisch niet helemaal in orde is en nog steeds bij haar ouders woont. Vond ik leuk!

Ondanks dat ik dus al wist hoe het af ging lopen, heb ik alsnog genóten van Mr Mercedes! Deze trilogie heb ik dus nu uit, maar ik wil snel op zoek naar een nieuwe serie van Stephen King. Hebben jullie aanraders?

★★★★☆

Koop bij bol.com
Op dit moment ben ik bezig in Verborgen van Karin Slaughter, die ik tot nu toe weer erg leuk vind! En daarna ligt Ragdoll op me te wachten; een boek waar ik al zóveel goede dingen over gelezen heb (terwijl ‘ie nét uit is) dat ik héél benieuwd ben!

♥ Mariek

Reading challenge: 5/35

Deze recensies bevatten producten die ik gekregen heb & affiliate links.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

2 thoughts on “READING CHALLENGE | Deze drie leuke boeken krijgen allemaal 4 sterren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.