RECEPT | Super lekkere chocolade mousse!

Toegegeven, het ziet eruit als een hoopje stront en het is niet gezond, maar tjeeeee, wat is dit lékker! In 20 minuutjes gemaakt en na een uurtje in de koelkast helemaal klaar om verslonden te worden. Het is machtig, maar smaakt toch naar méér. Tja, ik ben gewoon gek op chocolade. Jij ook? Dan moet je dit recept echt eens proberen!

Ingrediënten

  • 100 ml melk (wij gebruikten lactosevrije melk)
  • 150 gram pure chocolade
  • 200 ml slagroom (wij gebruikten ‘Alpro – Op te kloppen’ soya-‘slagroom’)
  • 50 gram witte basterdsuiker

Hoe maak je het?

  1. Zet een pan met 500 ml water op het vuur en breng het aan de kook. Draai daarna het vuur zacht.
  2. Doe de warme melk in een hittebestendige kom die op de pan past (maar er niet in valt).
  3. Breek de chocolade in stukjes en doe ze in de kom.
  4. Hang de kom in de pan met heet water, zónder dat deze het water raakt en laat de chocolade langzaam in de melk smelten (au bain-marie).
  5. Haal de kom van de pan en laat het mengsel iets afkoelen. Zet hem bijvoorbeeld 10 minuten in ijskoud water. Vergeet niet regelmatig door te roeren!
  6. Klop de slagroom stijf met de suiker.
  7. Spatel de slagroom in 2 of 3 keer door het chocolademengsel.
  8. Laat de mouse minstens 1 uur in de koelkast opstijven.
  9. Eetsmakelijk!

Je kunt het natuurlijk een stuk mooier serveren dan wij deden, met bijvoorbeeld losse cacao of chocoladevlokken. Wij konden echter niet wachten om te beginnen en gaven meteen toe aan de heerlijkheid van chocolade. Hmmm!

Wit - kopie - kopie-001

[dot_recommends]

Het oorspronkelijke recept komt van Allerhande.

Follow my blog with Bloglovin

2 thoughts on “RECEPT | Super lekkere chocolade mousse!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.