Reichsburg Cochem, een prachtige burcht op 3 uur rijden van Arnhem!

Reichsburg-Cochem

Heb je zin in een weekendje Duitsland? Vergeet Berlijn, want op 3 uur rijden vanaf Arnhem ligt het prachtige Moezel-wijnlandschap. Een prachtig gebied, waar je al snel door de mooie heuvels rijdt er waar je je meteen op zomervakantie waant. En dat op zo’n korte afstand van Nederland! Wij sliepen er – samen met vrienden Ferdi & Saskia – een nachtje op de camping in het scháttige stadje Cochem en bezochten er de burcht Reichsburg Cochem. En dat was prachtig!

Reichsburg-Cochem

Reichsburg-Cochem

Het schattige stadje Cochem

Cochem zelf is ook een schattig, typisch Duits stadje. Er zijn veel leuke restaurantjes, maar het was even zoeken naar een restaurant met vega opties. Die Duitsers ook altijd met hun vlees 😉 Uiteindelijk aten we Italiaans (dan is er altijd wel een vega optie) en kreeg ik wonder boven wonder nog het lekkerste avondeten ook (sorry jongens, dat jullie door mij nu aan de vieze pasta zaten…). Kortom: het restaurantje was geen aanrader, ondanks dat ik zelf wel lekker gegeten heb. Maar niet getreurd, er waren super veel leuke restaurantjes in Cochem! En het toetje (ijsjes van de ijswinkel) maakte alles goed.

Reichsburg-Cochem

Reichsburg-Cochem

Reichsburg Cochem, een prachtige burcht

Op een zonnige zomerdag bezochten we de burcht, Cochem. Je kunt parkeren in Cochem en dan naar boven wandelen (een wandeling van ongeveer 20 minuten) of voor een deel naar boven rijden, daar een parkeerplek zoeken (wat wel even kan duren) en dan in 10 minuten naar het kasteel toe lopen. Wij deden het laatste, omdat onze bus niet in de parkeergarage paste. Je kunt er overigens ook met de bus komen, mocht je geen auto hebben.

Reichsburg-Cochem

Reichsburg-Cochem

40 minuten tour voor €6

Een kaartje kost €6 per persoon en dan krijg je er meteen een tour bij van 40 minuten. Ze hebben een Duitse en een Engelse tour en wij kozen de laatste. In de zomerdag zijn er bijzonder veel tours achter elkaar, zodat je niet lang hoeft te wachten. Ideaal! Ik vond dat de gids het heel leuk deed en ze doen hun best om het een beetje interactief te maken. Zo mag je juist wél dingen aanraken, bijvoorbeeld een kroonluchter waarbij je een wens mag doen. Ik vond het een prima prijs voor de tour!

Reichsburg-Cochem

Van buiten prachtig en het uitzicht is super!

Toegeven, de burcht is van buiten wel het mooiste. De binnenkant vind ik toch vaak een tikje saai. Maar hé, het verhaal was leuk, de tour duurde niet te lang en het uitzicht was ook práchtig! Van buiten vond ik het kasteel echt prachtig! Het ligt ook zo mooi, op een heuvel, zodat je er vanuit de stad ook een mooi zicht op hebt.

Kortom: echt een aanrader voor een weekendje Duitsland! Sterker nog, als je er zin in hebt, zou je er zelfs een dagje naartoe kunnen gaan. Of je bezoekt één van de andere kastelen uit de buurt, want er is genoeg te zien! Een leuk gebied voor een weekendje weg, als je niet te ver weg wilt of kunt.

♥ Mariek

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.