amerika

Ken je dat meisje dat naar Florida ging in het najaar? Die ging niet, want het vliegtuig werd gecanceld. MAAR in plaats daarvan, besloot het meisje samen met haar vriend een nog veel vettere trip te boeken, want je leeft maar één keer en je moet niet dromen, maar doen. En dus gaat dat meisje nu alsnóg in het najaar naar Florida, maar ook naar NEW YORK BABY! En ze heeft er BIZAR veel zin in! 

Van New York naar Florida

Afgelopen oktober gingen we voor het eerst naar Amerika en maakten we een rondreis aan het westen, waarin we o.a. naar San Francisco, Las Vegas, Disney Land LA, Arches NP, Yosemite, Monument Valley, Antelope Canyon, Death Valley, Bryce, Zion, Horseshoe Bend en de Grand Canyon gingen. Dat was een geweldige reis en nu ik dit zo opschrijf, bedenk ik me dat ik pas over de helft geschreven heb. Wow! Ik heb nog zoveel meer te vertellen over Amerika! We vonden het fantastisch en konden niet wachten om meer te zien van dit onwijs grote land!

Dit najaar gaan we een héél andere kant van Amerika ontdekken. We vliegen namelijk naar Boston en beginnen onze reis in New York om vervolgens langs de oost kust richting Florida, Orlando te rijden en dan weer terug te gaan richting New York. HOE VET IS DAT! Het is een compleet ander gebied dan de westkust en de reis zal er dan ook heel anders uit komen te zien. Waar je in het westen vooral super veel práchtige natuurparken hebt, bezoeken we nu héle gave steden, gaan we genieten van de prachtige kust en ontdekken we hopelijk ook hele toffe natuurparken. Ik kan echt niet wachten!

amerika

Onze plannen

We hebben zooooveel plannen! In totaal zijn we 17 dagen in Amerika zelf, maar we vliegen via Dublin, dus daar zullen we ook nog een paar dagen verblijven. Het wordt zo gaaf! Ik weet gewoon niet waar ik moet beginnen met vertellen. Dublin op zich is al een droomreisje voor me, want ik ben (zonder er geweest te zijn) een beetje verliefd geworden op Ierland, de Ieren met hun heerlijke accent en de fantastische Ierse muziek (Galway Girl!).

En dan gaan we gewoon naar NEW YORK! Als je het over een droombestemming hebt. Ik vind het nog super onwerkelijk, hoor! New York is toch gewoon één van de dingen die je gezien MOET hebben als je het mij vraagt. Ik heb er al zoveel geweldige verhalen over gehoord en je ziet die plek in iedere serie voorbij komen. Ik kan niet wachten om het zelf allemaal te gaan zien en daar gewoon te lopen! En koffie te drinken. En alle gebouwen te zien. En het uitzicht te bewonderen. En Shake Shack te eten (waar ze hopelijk ook iets vega’s hebben). Ik ga gewoon naar New York! Wat een dróóm! Oh, en als we toch in de buurt zijn, willen we natuurlijk ook de beroemde Niagara watervallen zien! (Wat ongetwijfeld keihard tegen gaat vallen, dat kan bijna niet anders.)

Disney & Universal

En daarna dus naar Florida, wat me ook fantastisch lijkt. We gaan dus richting Orlando, omdat we daar naar o.a. Disney World willen gaan. Orlando is gewoon de pretpark hemel en er zijn ZOVEEL parken dat we gewoon niet meer kunnen kiezen waar we heen willen! Er zijn alleen al 4 grote Disneyparken (en ook kleinere) en 2 grote Universal Studios parken. Eerst dachten we dat we alleen naar Disney parken wilden gaan, maar nu lezen we zoveel goede dingen over Universal, met z’n Harry Potter attracties, e.d. Zijn jullie daar al eens geweest? Help ons, haha! We hebben geen idee meer welke parken we willen zien!

Ik hoop dat ik heel veel bucket list punten af kan strepen in Amerika! Hiernaast zie je in de sidebar al een greep uit de dingen die we willen gaan doen 😉 We zijn zo enthousiast en genieten nu al héééél erg van de voorpret! Oh, en natuurlijk gaan we jullie weer meenemen! Hier op m’n blog en live op Instagram! Ik kan niet wachten!

Daarom is onze vraag: wat mogen we niet missen in New York & Florida? Heb je tips? We willen alles weten!

♥ Mariek

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

 

Share: