REIS INSPIRATIE | Uruguay

[google-maps width=718 height=350]

Sinds een paar weken kijken Geert en ik ’s avonds regelmatig een paar afleveringen van onze favoriete reisprogramma’s. Toen Geert aan mij vroeg welke bestemming ik dit keer wilde zien, viel mijn keuze op Uruguay. Gewoon, omdat het leuk klonk. We keken de aflevering van ‘3 op reis’ en… werden totaal overdonderd. Wát een geweldig land. Totáál niet wat we verwacht hadden! Vandaag vertel ik je waarom Uruguay zéker op jouw reislijstje moet komen te staan!

In het kort

Taal: Spaans
Valuta: Uruguayaanse Peso
Eten: voornamelijk vlees, met als traditioneel gerecht Chivito (een soort broodje kapsalon)
Klimaat: zeeklimaat
Beste reistijd: november t/m maart (van Kerst tot eind februari is het zomerseizoen)
Inentingen: hepatitis A en DTP worden aangeraden.
Visum: niet wanneer je maximaal drie maanden blijft.
Vervoer: vanaf Amsterdam is het zo’n 18 uur vliegen naar Montevideo (waarschijnlijk met overstap). Buiten de hoofdstad is een (stevige) huurauto aan te raden.
Budget: In vergelijking met andere Zuid-Amerikaanse landen is het niet goedkoop. Voor een slaapplaats betaal je twee keer zoveel als in Argentinië.
Bijzonder: één van de meest veilige hoofdsteden ter wereld en amper criminaliteit.
Must see:

 • Het monument van de Gaucho
 • Diázpaleis
 • Palacio Salvo
 • Casapueblo, het huis van de wereldberoemde kunstenaar Carlos Páez Vilaró
 • Het primitieve Cabo Polonio, één van de laatste authentieke vissersdorpen (en inmiddels een hippiedorp), waar je slaapt bij iemand thuis of in een hostel.

Prachtige natuur, cultuur én een moderne regering

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar bij het woord ‘Uruguay’ dacht ik stiekem aan een land dat nog niet zo ontwikkeld is. Ik kon er niet méér naast zitten. Uruguay heeft niet alleen prachtige natuur en veel interessante cultuur, maar heeft ook een zéér moderne linkse regering. Abortus is er legaal, vrouwen hadden al 12 jaar eerder stemrecht dan in Frankrijk en ze zijn op dit moment bezig om wietproductie en -verkoop te legaliseren. Natuurlijk is er ook een wat minder ontwikkeld deel, met wegen waar de gaten in vallen en genoeg plekken waar je niét vast wilt komen te staan met je auto (wat Chris van ‘3 op reis’ natuurlijk wel gebeurde).

Super veilig land

En er was meer nieuws waar wij van stonden te kijken: Uruguay heeft één van de meest veilige hoofdsteden ter wereld, Montevideo. Criminaliteit komt bijna niet voor. Daarnaast staat de hoofdstad vol bijzondere architectuur. Daar tegenover is het strand om de hoek van het centrum en wordt overal op straat de tango gedanst. Als je met de bus wilt, moet je geduld hebben; er zijn geen tijdschema’s en de bussen rijden gerust voorbij als ze geen zin hebben om je mee te nemen. Wat er voornamelijk wordt gegeten? Nou, vlees, vlees en eh… vlees! Niet echt iets voor vegatariërs dus.

Als je aan reizen in Zuid-Amerika denkt, kom je het eerst aan met Brazilië en Argentinië… Ik inmiddels niet meer! Op mijn wensenlijstje staat Uruguay!

Wit - kopie - kopie-001

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

16 thoughts on “REIS INSPIRATIE | Uruguay

 1. Ik wilde toen ik in Buenos Aires was ook erg graag naar Uruguay. Helaas mocht het niet zo zijn maar gelukkig is het land niet heel groot en makkelijk te combineren met omliggende landen mocht ik ooit terug gaan!

 2. Haha, Uruguay is inderdaad niet meteen het eerste waar ik aan denk bij Zuid-Amerika! Montevideo wel trouwens, dat vond ik altijd zo’n grappige naam als ik topo moest leren vroeger. 😉

 3. Zuid-Amerika schijnt echt heel erg mooi te zijn, ik wil eigenlijk wel graag reizen maar durf niet goed.. dat moet ik nog even afleren.

 4. Ik had inderdaad ook eerder een ontwikkelingsland verwacht! Nooit gedacht dat het zo‘n relatief modern land is.

 5. Zelf heb ik een aantal jaren geleden een jaar in Uruguay (in Montevideo) gewoond. Het is inderdaad echt een prachtig land. De mensen zijn super vriendelijk, maar dat van die veiligheid zou ik eerder relativeren hoor. Ik denk dat er in Zuid-Amerika inderdaad ‘gevaarlijkere’ plaatsen zijn maar ook in Uruguay is het niet altijd even safe. Maar ik denk dat dat in elke land/hoofdstad wel het geval is.
  Maar het is in elk geval wel een aanrader om naar dit kleine, prachtige landje te gaan 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.