Onze reiskast vol souvenirs ♥

posters

Ik ben gek op souvenirs. Onze koelkast zit vol magneten (letterlijk vol… het wordt tijd voor ’n nieuwe koelkast!), we sparen vlaggen (nog niet zo lang, dus de collectie is nog niet zo groot) en er staan ook al verdacht veel sneeuwbolletjes in huis. Ja, ik geef het toe: stiekem ben ik gek op van die kleine toeristische marktjes die je tegenkomt op een stedentrip. Wij nemen dan ook áltijd iets mee als we op reis zijn. Thuis hebben we een reiskast gebouwd van fruitkistjes en die kast wordt langzaam steeds groter. Ik dacht, ik laat je eens even zien wat er allemaal in staat!

Toen onze reiskast nog een klein reiskastje was…

Onze reiskast

Het begon allemaal met vier fruitkistjes, die via Geerts tante en zijn vader weer bij ons in huis kwamen. Die werden samen een reiskastJE. Maar vorig jaar barstten de kistjes uit elkaar van souvenirs en andere reisspulletjes. Er moesten meer fruitkistjes komen. Ik scoorde er een paar bij via Marktplaats en besloot weer eens de inrichting van de woonkamer te veranderen (eens per jaar krijg ik de kriebels en sleep ik alles anders). Jeej, meer ruimte voor souvenirs!

Toen we in februari terugkwamen uit Roemenië moest ik alweer passen en meten om de nieuwe keramiek erin te krijgen (ik heb een voorliefde voor handgemaakte lelijke potjes en mokken uit het buitenland). De kans is dus groot dat ik binnenkort weer een paar nieuwe kistjes moet scoren…

posters

Wat er allemaal in onze kast te vinden is? Nou, onze favoriete reisgidsen, de fotoboeken natuurlijk (we lopen hópeloos achter, ik moet er nog 5 maken!), wat reisboeken, een wereldbol, de platenspeler, een foto, vlaggetjes, duizend potjes van keramiek, een heleboel gekke en lelijke souvenirs, Scotty de knuffel (die we adopteerden in Death Valley) en de beamer (die staat precies gericht op de muur er tegenover, zodat we een thuisbios kunnen maken 🙂 ). Oh en een héleboel hangplanten, want ik kweek een jungle en de kast is het hoogste punt in huis (Nibbit vindt de urban jungle bijzonder smakelijk).

Boven de kast hangen onze kraskaart en mijn ukelele (ja, daar speel ik echt op, maar hij is zo mooi dat ik ‘m bewaar aan de muur). En dat is niet eens de enige wereldkaart in ons huis… Boven onze eettafel hangt een grote ‘gewone’ wereldkaart. Ach ja, wat kan ik ervan zeggen… Onze woonkamer staat in het teken van reizen!

posters

posters

posters

Reizen in je huis

Ik ben gek op interieur en decoratie (het zal je niet verbazen, met al onze decoratie webshops), maar ik heb nu het idee dat ik alle kanten van onze huidige woonkamer wel zo’n beetje gehad heb. Alle meubels hebben zo ongeveer wel in elke hoek gestaan en met een vierkante woonkamer ben je dan snel klaar. Mijn inspiratie is nu een beetje op. Maar stiekem denk ik soms al weleens na over hoe ik het in ons volgende huis zou willen. Hierna willen we een huis kopen en dan kun je toch net iets meer ‘los’ dan in een huurhuis, zoals we nu hebben.

Op Pixers.nl vond ik een paar super vette ideeën. Zij verkopen o.a. toffe posters en fotobehang en dat vind ik zó mooi! Over het verwerken van ‘reizen’ in je huis gesproken… Kijk hoe vet!

posters

posters

posters

posters

In een volgend huis zou ik echt wel zo’n statement muur willen om dat ‘op reis in eigen huis’ gevoel te creëren. Je zal maar constant het gevoel hebben om in een vakantiehuisje te slapen. Heerlijk, toch? En als je – net als ik – in een huurhuis woont en geen zin hebt in behang krabben dan hebben ze ook prachtige posters in alle mogelijke thema’s die je maar kunt bedenken.

Oh, en voor alle zwangeren onder ons: zoek ook vooral even op hun konijnen behang & posters, want ze hebben zóveel schattige konijnenprintjes dat ik bijna spontaan een babykamer zou gaan knutselen. (En dan moet Nibbit er maar slapen, of zo.)

♥ Mariek

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

6 thoughts on “Onze reiskast vol souvenirs ♥

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.